ZIARUL BURSA

06 martie 2014
Se caută un nou preşedinte pentru ASF

Se caută un nou preşedinte pentru ASF

ALINA TOMA VEREHAPiaţa de Capital / 06 martie 2014

Dan Radu Ruşanu a demisionat  

Zvonurile îl indică, drept succesor, pe Mircea Ursache

Salarii reduse şi, posibil, o schimbare a numărului membrilor conducerii

Nici bine nu a fost înregistrată, ieri, demisia lui Dan Radu Ruşanu la Biroul Permanent al Senatului, că au şi apărut zvonuri despre viitorul preşedinte al ASF. Există voci care susţin că actualul vicepreşedinte Mircea Ursache ar urma să fie propulsat de Parlament în locul lăsat liber de Dan Radu Ruşanu. Cosmin Nicula, preşedintele Comisiei de buget din Senat, a declarat, aseară, pentru ziarul BURSA că nu s-a discutat despre potenţiali candidaţi pentru funcţia de preşedinte al ASF şi că deocamdată ancheta asupra activităţii Autorităţii mai are multe etape de parcurs.

TVR cere ştergerea datoriilor bugetare

TVR cere ştergerea datoriilor bugetare

EMILIA OLESCUMedia-Advertising / 06 martie 2014

Societatea Română de Televiziune a cerut Ministerului Finanţelor Publice ştergerea datoriilor pe care le are la buget, după cum a anunţat, ieri, Stelian Tănase, preşedintele interimar al TVR.

Capitalul social al OPCOM, majorat pentru achitarea amenzii CE

SURSE:Capitalul social al OPCOM, majorat pentru achitarea amenzii CE

A.T.Companii / 06 martie 2014

Comisia Europeană (CE) a aplicat o amendă de peste 1 milion de euro societăţii OPCOM SA (controlată integral de Transelectrica) pentru că a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa românească a facilitării tranzacţiilor de energie electrică pe piaţa spot, încălcând normele UE în materie de concurenţă.

Marea Neagră începe să fiarbă

Marea Neagră începe să fiarbă

VALENTIN BUSUIOCCompanii / 06 martie 2014

Update 12:16 Ambasada SUA: "Distrugătorul USS Truxtun vine în portul Constanţa" 

Distrugătorul american USS Truxtun (DDG 103, clasa Arleigh Burke) se îndreaptă spre portul Constanţa, pentru manevre împreună cu forţele navale din România şi Bulgaria, potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti trimis astăzi redacţiei.

Standard & Poor's: "Băncile europene ar putea fi retrogradate"

Standard & Poor's: "Băncile europene ar putea fi retrogradate"

A.V.Internaţional / 06 martie 2014

Ratingurile de credit ale băncilor europene ar putea fi reduse cu una-două trepte, în condiţiile în care guvernele din regiune caută modalităţi de salvare a instituţiilor financiare prin "bail-in", prin care să oblige creditorii şi nu contribuabilii să suporte pierderile acestora, avertizează agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P), conform Financial Times.

Fotbalul are un nou "naş": Răzvan Burleanu

Fotbalul are un nou "naş": Răzvan Burleanu

DAN NICOLAIESport / 06 martie 2014

Federaţia Română de Fotbal va fi condusă în următorii patru ani de Răzvan Burleanu. Teoretic! Practic rămâne de văzut cât va rezista noua conducere, mai ales că doar cu câteva ore înainte de introducerea buletinelor de vot în urnă, fostul preşedinte, Mircea Sandu, a lansat o previziune sumbră anunţând că urmaşul său nu va rezista în funcţie mai mult de şase luni.

Piaţa de curierat - 250 milioane euro, anul trecut

Piaţa de curierat - 250 milioane euro, anul trecut

VLAD PÎRVUCompanii / 06 martie 2014

Compania de curierat DPD România îşi propune să ajungă între primii doi jucători din piaţă, anul trecut înregistrând o creştere a afacerilor totale de aproximativ 43% faţă de 2012, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Lucian Aldescu, directorul operaţiunilor DPD din ţara noastră.

Ediţia din 06.03.2014
Ediţia din 03.04.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Italia amendează "Novartis" şi "Roche" pentru cartel

Italia amendează "Novartis" şi "Roche" pentru cartel

ALINA VASIESCUInternaţional / 06 martie 2014

Autoritatea antitrust din Italia a amendat grupurile farmaceutice elveţiene "Roche Holding" AG şi "Novartis" AG pentru că s-au înţeles să excludă de la vânzare un produs mai ieftin destinat problemelor grave de vedere, în favoarea...

China ţinteşte o creştere economică de 7,5% în 2014

ALINA VASIESCUInternaţional / 06 martie 2014

China şi-a propus un obiectiv de creştere economică de aproximativ 7,5% pentru anul curent, la fel ca ţinta pe 2013, în condiţiile în care Guvernul de la Beijing vrea să "reechilibreze" modelul economic al ţării prin reducerea dependenţei...

"Adidas" şi-a redus pierderile

ALINA VASIESCUInternaţional / 06 martie 2014

Compania germană "Adidas" AG şi-a redus semnificativ pierderea netă în ultimul trimestru din 2013, drept pentru care a decis creşterea dividendului.

UE avertizează Italia în privinţa datoriei

UE avertizează Italia în privinţa datoriei

ALINA VASIESCUInternaţional / 06 martie 2014

Comisia Europeană a plasat, ieri, Italia pe lista ţărilor urmărite pentru nivelul ridicat al datoriei publice, avertizând totodată Franţa că va rata ţinta de deficit bugetar convenită, dacă nu va lua măsuri.

MACRO NEWSLETTER 6 martie 2014

MACRO NEWSLETTER 6 martie 2014

Internaţional / 06 martie 2014

Producţia industrială din Suedia a înregistrat un declin neaşteptat în ianuarie 2014, cu o rată lunară de 0,3%, după un declin similar în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 0,8%, de la 0,3% în luna anterioară.

Băsescu a aprobat memorandumul pentru acordul cu FMI

Băsescu a aprobat memorandumul pentru acordul cu FMI

Politică / 06 martie 2014

"Mă impresionează numărul mare de miniştri tineri - şi eu am încercat, cu unii am reuşit, cu alţii nu am reuşit, sper ca domnul prim-ministru Victor Ponta să fie mai norocos decât mine la miniştrii tineri", a declarat ieri preşedintele...

Panfora Oil & Gas: "Nu explorăm gaze de şist la Curtici"

C.P.Companii / 06 martie 2014

Pe fondul protestelor susţinute, Panfora Oil & Gas (companie din grupul MOL) a reafirmat, ieri, faptul că operaţiunile planificate pentru perimetrul EX-6 Curtici nu prevăd folosirea fracturării hidraulice pentru că au drept scop doar...

Record la tranzacţionare pe piaţa spot

C.P.Companii / 06 martie 2014

Pentru ziua de livrare 5 martie 2014, valoarea tranzacţiilor stabilite pe PZU a înregistrat un record la nivelul anului 2014 - 13.435.043,76 lei (2.974.394,78 euro), arată un comunicat al OPCOM.

A new chairman is being sought for the ASF

A new chairman is being sought for the ASF

ALINA TOMA VEREHA (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 06 martie 2014

The ink hadn't even dried, so to speak, on the resignation of Dan Radu Ruşanu submitted to the Permanent Office of the Senate, that rumors about the future chairman of the ASF started making the rounds.

DTLAWYERS
ApanovaAdvertisement
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii