ZIARUL BURSA

11 aprilie 2014
Listarea Romtelecom, sub semnul întrebării

SPERANŢE DEŞARTE PENTRU BVBListarea Romtelecom, sub semnul întrebării

VLAD PÎRVU, ADRIAN DRĂGHICIPiaţa de Capital / 11 aprilie 2014

Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională, susţine că negocierea directă ar fi cea mai bună variantă pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la companie  

Brokerii militează pentru listare

Cotovelea: "Pachetul deţinut de stat ar valora între 300 şi 600 de milioane de euro"

Bursa de Valori Bucureşti ar putea să rămână fără listarea Romtelecom, deşi speranţele ca operatorul telecom să ajungă pe piaţa noastră de capital au fost alimentate ani de zile.

Varianta ofertei publice iniţiale pentru pachetul deţinut de statul român (45,99%) pare să nu mai fie agreată la Ministerul pentru Societatea Informaţională, unde noul ministru Răzvan Cotovelea se arată favorabil negocierii directe.

Aruncă ARB mănuşa patronatului bancar?

Aruncă ARB mănuşa patronatului bancar?

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 11 aprilie 2014

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a transmis, ieri, un comunicat în care anunţa deciziile celei mai recente Adunări Generale a Acţionarilor (AGA) cu privire la componenţa Consiliului Director.

Putin îi "arată pisica" Europei

Putin îi "arată pisica" Europei

A.T.Companii / 11 aprilie 2014

Preşedintele rus Vladimir Putin a trimis, ieri, o scrisoare către 18 lideri ai statelor europene prin care îi informează că Gazprom va tăia livrările de gaze către Ucraina, care nu şi-a plătit facturi de 2,2 miliarde de dolari.

Ministerul Economiei visează să listeze Cupru Min

Ministerul Economiei visează să listeze Cupru Min

A.Z.Piaţa de Capital / 11 aprilie 2014

Conducerea Ministerului Economiei propune listarea la bursă a Cupru Min Abrud, considerând că producătorul de cupru poate fi atractiv pentru investitori, a declarat, ieri, Sorin Găman, director general adjunct în Direcţia Generală de Resurse Minerale din minister.

Dan Radu Ruşanu rămâne în arest

Dan Radu Ruşanu rămâne în arest

Piaţa de Capital / 11 aprilie 2014

Fostul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Ruşanu, va fi cercetat în continuare în stare de arest, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) respingând ieri cererea acestuia de înlocuire a măsurii preventive.

Cristina Chiriac, directorul WTC Bucureşti, Zhang Jnyie, preşedintele Autorităţii pentru Promovarea Comerţului Internaţional, şi reprezentantul concernului care construieşte WTC Wuhan (de la stânga la dreapta).

WORLD TRADE CENTER BUCUREŞTI, ALES DE WTC WUHAN PENTRU SEMNAREA PRIMULUI PROTOCOL DE COOPERARE"România este o ţară cu un potenţial extraordinar pentru investiţii"

EMILIA OLESCUCompanii / 11 aprilie 2014

World Trade Center (WTC) Bucureşti a semnat, ieri, un protocol de cooperare cu WTC Wuhan, din Republica Populară Chineză, şi cu Autoritatea pentru promovarea Comerţului Internaţional.

Astfel, WTC Wuhan şi-a ales ca partener, pentru primul protocol de colaborare cu un centru de business din reţeaua World Trade Centrer, complexul WTC Bucureşti.

Careul banilor din Liga Campionilor

Careul banilor din Liga Campionilor

DAN NICOLAIESport / 11 aprilie 2014

Bayern Munchen, Real Madrid, Chelsea Londra şi Atletico Madrid sunt cele patru echipe care se vor bate pentru cel mai râvnit trofeu fotbalistic la nivel de cluburi. 1.777.000.000 euro este valoarea totală a loturilor celor patru semifinaliste ale competiţiei din acest an, conform datelor oferite de transfermarkt.de.

Ediţia din 11.04.2014
Ediţia din 17.01.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

"Roche" şi "Novartis", anchetate în Franţa

ALINA VASIESCUInternaţional / 11 aprilie 2014

Autoritatea pentru concurenţă din Franţa investighează producătorii elveţieni de medicamente "Roche" şi "Novartis" pe fondul suspiciunilor că aceştia au fost implicaţi în practici anticompetitive în legătură cu tratamentul unei...

Vânzările companiei au scăzut cu 64% în cel de-al patrulea trimestru fiscal.

"BlackBerry" ar putea ieşi de pe piaţa telefoanelor

ALINA VASIESCUInternaţional / 11 aprilie 2014

Compania canadiană "BlackBerry" Ltd., din sectorul tehnologiei, va lua în calcul ieşirea de pe segmentul telefoanelor mobile, dacă va fi în continuare neprofitabilă, în condiţiile în care vrea să se extindă prin investiţii, achiziţii şi...

SIBEXRitmul speculaţiilor, lipsit de nerv

S.N.Piaţa de Capital / 11 aprilie 2014

După creşterea generoasă de miercuri a Dow Jones, care nu a atras însă şi un volum pe măsură, cotaţia futures de la Sibiu a indicelui de pe Wall-Street a dat semne de slăbiciune în prima jumătate a şedinţei de joi.

MACRO NEWSLETTER 11 aprilie 2014

MACRO NEWSLETTER 11 aprilie 2014

Internaţional / 11 aprilie 2014

Producţia industrială din Finlanda şi-a temperat declinul anual în februarie 2014, până la 5,4%, de la 7,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un declin de 3,4% în luna anterioară.

Fostul şef GTC România pregăteşte un proiect de birouri

Companii / 11 aprilie 2014

Fostul şef al dezvoltatorului imobiliar GTC România Shimon Galon a înfiinţat o firmă împreună cu mai mulţi prieteni şi foşti angajaţi din compania pe care a condus-o, care se va ocupa de dezvoltarea de proiecte imobiliare proprii, dar şi pentru...

AFI Cotroceni, refinanţare de 220 milioane de euro

V.P.Companii / 11 aprilie 2014 /

Cotroceni Park, dezvoltatorul mall-ului AFI Cotroceni din Capitală, a aprobat, prin Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, încheierea unui contract de împrumut în valoare de 220 de milioane de euro, în vederea refinanţării creditului...

Nicolae Maniu - Intrarea pictorului.

Omul zilelor noastre

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 11 aprilie 2014

Cunoşteam formula, o şi foloseam, dar când vezi cine intră acolo te apucă un pic de senzaţie de cum trece timpul. În engleză parcă sună mai bine, mai trendy, postwarul parcă e altceva decât postbelicul sau "după '45"-ul.

"Tremula Nav" se delistează

Piaţa de Capital / 11 aprilie 2014

Acţionarul majoritar al "Tremula Nav", Ştefan Gabriel, a iniţiat procedura de retragere a celorlalţi acţionari, întrucât deţine 95,5077% din acţiunile companiei.

Umbra BNR la AGA Băncii Carpatica

Umbra BNR la AGA Băncii Carpatica

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 11 aprilie 2014 /

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au aprobat, ieri, să mandateze conducerea instituţiei de credit să analizeze oportunitea fuziunii cu o altă bancă, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Băsescu susţine continuarea utilizării MCV

Băsescu susţine continuarea utilizării MCV

Politică / 11 aprilie 2014

Preşedintele Traian Băsescu susţine continuarea utilizării Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) ca instrument tehnic de suport pentru consolidarea independenţei justiţiei şi a instituţiilor statului de drept şi pentru a asigura...

Fiat justitia...

Cornel CodiţăEditorial / 11 aprilie 2014

Cornel Codiţă

Nu putem şti nici dacă se vor prăbuşi cerurile, nici dacă va pieri lumea.

Erată

Bănci-Asigurări / 11 aprilie 2014

În articolul "200 de bancomate ale Băncii Carpatica, cumpărate de Euronet", publicat în numărul din data de 09.04.2014, s-a strecurat o eroare.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 11.04.2014

V.R.Revista Presei / 11 aprilie 2014

FINANCIAL TIMES

Criza rechemărilor la service de la General Motors se adânceşte

Criza rechemărilor la service pentru problemele de la contact privind o serie de autoturisme General Motors s-a extins substanţial ieri, când compania...

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo