ICT

Transelectrica licitează investiţii de 312 milioane de lei

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 aprilie 2014

Transelectrica licitează investiţii de 312 milioane de lei

Energobit retehnologizează staţia Câmpia Turzii

Conducerea Transelectrica a anunţat că, de la 1 aprilie, a demarat investiţii noi în valoare de 84,5 milioane de lei. Suplimentar, proiecte în valoare de 312 milioane de lei se află în stadii avansate de derulare a procedurilor de achiziţii, deja publicate pe SEAP, conform sursei citate.

Faţă de primul trimestru al anului 2013, volumul activităţii de contractare a proiectelor de investiţii este de 4,5 ori mai mare, ceea ce conferă şanse solide de realizare a obiectivului asumat de către conducerea Companiei de accelerare a programului de investiţii în dezvoltarea şi modernizarea Reţelei Electrice de Transport, arată oficialii Transelectrica într-un anunţ.

De asemenea, societatea a semnat contractul de execuţie pentru retehnologizarea staţiei 220/110/20 kV Câmpia Turzii, care este un important nod în cadrul Sistemului Electroenergetic Naţional. Proiectul constă în retehnologizarea completă a staţiei incluzând echipamente primare şi secundare, sistemul SCADA, teleconducerea de la Dispecerul Energetic Naţional şi Teritorial, montarea unui AT-220 MVA-220/110 kV şi montarea celui de al doilea transformator 110/20 kV. Finalizarea proiectului şi punerea în funcţiune sunt estimate pentru anul 2017, iar valoarea contractului încheiat este de 42.212.000 lei. Conform datelor publicate pe SEAP, Energobit este câştigătorul licitaţiei.

Faţă de valoarea estimată a proiectului (107.878.259 lei), suma contractată în urma derulării procedurii de achiziţie reprezintă o reducere cu circa 55%, susţin reprezentanţii Transelectrica. "Acest fapt ne conduce să credem că derularea unui program ambiţios de investiţii, pe durata celei de a treia perioade de reglementare (2014-2019), nu va pune o presiune nejustificată asupra tarifelor de transport şi sistem", mai spun aceştia. Finanţarea investiţiei se va realiza din surse proprii şi surse atrase, inclusiv din obligaţiuni corporative. În total, la licitaţie au participat patru companii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro