ZIARUL BURSA

11 august 2016
Ediţia din 02.02.2023
"Darea în plată a încurajat neplata creditelor"

FLORIN DĂNESCU, ASOCIAŢIA ROMÂNĂ A BĂNCILOR:"Darea în plată a încurajat neplata creditelor"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 11 august 2016

Legea Dării în plată i-a încurajat pe debitori să nu-şi mai plătească ratele bancare, este de părere Florin Dănescu, Preşedinte Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Domnia sa ne-a declarat: "Creşterea din ultima perioadă a numărului restanţierilor a surprins pe toată lumea, cât timp nu există argumente care să susţină o astfel de dinamică (veniturile salariale au crescut, şomajul a scăzut). De aceea, nu greşim dacă afirmăm că darea în plată a generat o relaxare la plata creditelor, în aşteptarea notificării de dare în plată. A încurajat neplata".

Domnul Dănescu ne-a transmis punctul său de vedere legat de primele efecte ale Legii dării în plată, răspunzând, astfel, solicitării pe care ziarul BURSA a transmis-o ARB, după ce Guvernatorul Băncii Naţionale a Romnâniei i-a sfătuit pe jurnalişti să analizeze rezultatele acestei legi împreună cu băncile.

Presupuşii traficanţi de arme (Sursa foto: captură Youtube)

Românii care apar în reportajul Sky News, puşi sub urmărire penală; doi dintre ei au fost reţinuţi

Media-Advertising / 11 august 2016

Actualizare 22:04 DIICOT a făcut a doua reţinere

O a doua persoană care apare în reportajul realizat de postul Sky News a fost reţinută, în această seară, de procurorii DIICOT.

Actualizare 20:00 DIICOT a făcut prima reţinere în cazul reportajului Sky News

Actualizare 18:23 Surse: Procurorii iau în calcul să extindă acuzaţiile şi asupra jurnaliştilor de la Sky News

Actualizare 17:40 Dacian Cioloş despre reportajul Sky News: "Este inadmisibil, nu poţi să denigrezi o ţară fără să ai dovezi"

Actualizare 17:20 CNA-ul britanic analizează 12 plângeri în cazul reportajului Sky News

De ce le este teamă balticilor de băncile suedeze?

De ce le este teamă balticilor de băncile suedeze?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 11 august 2016

CĂLIN RECHEA

Cele mai mari bănci din Scandinavia, în special cele suedeze, au obţinut rezultate foarte bune la ultimul test de stres al Autorităţii Bancare Europene (ABE). Cele patru bănci din Suedia au înregistrat o rată medie a capitalizării de 18,1% în condiţiile scenariului pesimist, ocupând astfel primul loc într-un clasament al sistemelor bancare europene, la o distanţă considerabilă faţă de următoarele clasate, Norvegia (14,1%) şi Danemarca (14%).

ANUNTPrivind amendarea Ofertei Publice de Cumparare a actiunilor emise de SIF BANAT - CRISANA S.A.

Piaţa de Capital / 11 august 2016

Decizia ASF nr. 1613 / 10.08.2016 

Avand in vedere Anuntul privind Oferta Publica de Cumparare a actiunilor emise de SIF BANAT - CRISANA S.A. ("Oferta") la pretul de 1,70 lei/actiune aprobat prin Decizia ASF nr.1499 / 27.07.2016 si decizia ASF nr. 1613 / 10.08.2016 prin care a fost aprobata cresterea numarului de actiuni obiect al Ofertei, va aducem la cunostinta ca SIF BANAT CRISANA S.A. intentioneaza sa achizitioneze prin Oferta Publica un numar de 30.849.268 actiuni emise de SIF BANAT CRISANA S.A., platite integral, care nu se afla in proprietatea sa, ce reprezinta 5.6207 % din capitalul social inregistrat la registrul comertului.

Liviu Dragnea

LIVIU DRAGNEA:PSD şi ALDE abandonează pentru moment moţiunea de cenzură

G.F.Politică / 11 august 2016

Actualizare 17:50 Dacian Cioloş: "În prima şedinţă în care putem emite ordonanţe de urgenţă corectăm Codul fiscal"

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi că în prima şedinţă în care Executivul va putea emite ordonanţe de urgenţă Codul fiscal va fi corectat pentru rezolvarea situaţiei create în legătură cu impozitele veteranilor de război.

Actualizare 15:59 Dragnea: "Avem majoritate în Parlament pentru a putea trece o moţiune de cenzură"

PSD şi ALDE deţin o majoritate în Parlament pentru a putea trece o moţiune de cenzură şi legi importante, a declarat astăzi Liviu Dragnea, liderul PSD.

Macheta Catedrala Neamului (Sursă foto: Facebook)

Primăria Bucureşti acordă 15 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

I.V.Politică / 11 august 2016

Actualizare 16:40 Nicuşor Dan:"Am cerut ca Gabriela Firea să solicite BOR situaţia finanţărilor pentru Catedrală"

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) a declarat astăzi că a solicitat Consiliului General al Minicipiului Bucureşti (CGMB) ca Gabriela Firea să fie mandatată să ceară BOR situaţia tuturor finanţărilor publice pentru Catedrală.

Actualizare 16:15 Alina Gorghiu: "Decizia CGMB, un start prost pentru primarul Firea"

Bogdan Olteanu

ICCJ judecă astăzi contestaţia lui Bogdan Olteanu privind decizia arestului la domiciliu

V.L.Anticorupţie / 11 august 2016

Actualizare 17:31 Bogdan Olteanu: "Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare şi grele"

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al Băncii Centrale, a afirmat astăzi, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că toate zilele până la finalizarea dosarului în care este acuzat vor fi "apăsătoare şi grele" şi a precizat că va aduce argumente în favoarea nevinovăţiei sale.

Autoritatea de Supraveghere din Austria: "Cooperăm îndeaproape cu ASF, în baza regulamentelor"

RĂSPUNS EVAZIV DIN AUSTRIA, REFERITOR LA DOSARUL PENAL ASUPRA PETROM DE LA DIICOTAutoritatea de Supraveghere din Austria: "Cooperăm îndeaproape cu ASF, în baza regulamentelor"

M.P.Piaţa de Capital / 11 august 2016

Autoritatea de Supraveghere din Austria cooperează îndeaproape şi face schimb de informaţii relevante cu toate autorităţile naţionale de supraveghere din statele membre ale Uniunii Europene, printre care şi Autoritatea de Supraveghere Financiară din România, se arată într-un răspuns transmis jurnalistului Stelian Negrea, referitor la dosarul penal asupra companiei OMV Petrom de la DIICOT.

Despăgubiri fictive de peste 900.000 de lei la Astra Asigurări

Despăgubiri fictive de peste 900.000 de lei la Astra Asigurări

M.I.Anticorupţie / 11 august 2016

Persoane din conducerea societăţii Astra Asigurări sunt bănuite că ar fi plătit daune pentru un incendiu care nu a avut loc. Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 900.000 de lei. O parte din suma încasată în urma acestei despăgubiri ar fi fost folosită de persoanele în cauză pentru achiziţia imobilului asigurat, transmite Digi24.

Petro Poroşenko (Sursă foto: Facebook)

PREŞEDINTELE UCRAINEI:"Am ordonat punerea în alertă a tuturor unităţilor la frontiera administrativă cu Crimeea"

G.F.Internaţional / 11 august 2016

Actualizare 15:45 Oficial ucrainean: "Rusia a comasat mai multe trupe dotate cu echipament modern la graniţa cu Crimeea"

Rusia a comasat mai multe trupe în ultimele zile, dotate cu echipament mai modern, la graniţa Ucrainei cu Crimeea, provincie ucraineană anexată de Moscova în urmă cu doi ani, a declarat joi Oleh Slobodian, purtătorul de cuvânt al gărzilor de frontieră ucrainene, informează Reuters.

------

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat, astăzi, că a dat instrucţiuni tuturor unităţilor armatei aflate în apropierea Crimeii şi a regiunii Donbas să fie în stare de alertă, transmite Reuters.

Familia regală (Sursă foto: Facebook)

Sicriul Reginei Ana a ajuns aseară în Capitală

Victor LupuPolitică / 11 august 2016

Sicriul Reginei Ana a ajuns aseară în Capitală iar astăzi, între orele 8 şi 22, toţi cei care vor dori să depună flori şi să se reculeagă la catafalc pot veni la Palatul Regal, transmite Digi 24.

Familia Bodnariu (Sursă foto: Facebook)

Soţii Bodnariu, puşi sub urmărire penală de procurorii norvegieni

George ForcoşMiscellanea / 11 august 2016

Ancheta desfăşurată de Procuratura din Norvegia, independentă de investigaţia realizată de sistemul de Protecţie a Copilului, a stabilit că Marius şi Ruth Bodnariu să fie puşi sub urmărire penală pentru violenţe în creşterea celor cinci copii ai lor, transmite Antena3.ro.

Conacul Archia, o investiţie de peste 2 milioane de euro

Conacul Archia, o investiţie de peste 2 milioane de euro

A consemnat ADELINA TOADERCompanii / 11 august 2016

Situat în judeţul Hunedoara şi înconjurat pe o rază de maxim 60 km de cele mai importante obiective turistice din judeţ, conacul Archia, a fost construit şi pus în circuitul turistic în 2008, de familia Szabo.

Piloţii KLM ameninţă că acţionează în judecată compania

Piloţii KLM ameninţă că acţionează în judecată compania

A.V.Internaţional / 11 august 2016

Sindicatul piloţilor companiei aeriene KLM, divizia olandeză a grupului "Air France KLM", a anunţat, ieri, că este pregătit să acţioneze în instanţă operatorul de transport în condiţiile în care solicitările angajaţilor pentru noi negocieri cu privire la drepturile de pensii nu au fost luate în seamă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
E.ON, pe pierderi

E.ON, pe pierderi

A.V. Internaţional / 11 august 2016

E.ON SE, cea mai mare companie de utilităţi din Germania, a raportat pierderi în primul semestru din acest an, după ce a înregistrat costuri de 3,8 miliarde de euro (4,2 miliarde de dolari) legate de listarea subsidiarei "Uniper",...

OPEC: Cererea scăzută de ţiţei va persista

OPEC: Cererea scăzută de ţiţei va persista

Companii / 11 august 2016

Cererea scăzută de ţiţei, care a dus la un declin semnificativ al preţurilor, ar putea persista deoarece stocurile de petrol rămân la un nivel ridicat, se arată în raportul lunar al Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), publicat...

MACRO NEWSLETTER 11 August 2016

MACRO NEWSLETTER 11 August 2016

Internaţional / 11 august 2016

Producţia industrială din Franţa a scăzut neaşteptat în iunie 2016, cu o rată lunară de 0,8%, după un declin de 0,5% în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 1,3%, după o creştere de 0,5% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 11.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 11 august 2016

ADEVARUL 

Guvernul alocă pentru cheltuieli de 10 ori mai mulţi bani decât pentru investiţii

Asistenţa socială, pensiile, noile grile salariale pentru bugetari şi diversele drepturi băneşti acordate categoriilor defavorizate vor beneficia de...

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo