ZIARUL BURSA

14 aprilie 2017
Prea mult zgomot pentru o naţionalizare inevitabilă

Prea mult zgomot pentru o naţionalizare inevitabilă

Călin RecheaBănci-Asigurări / 14 aprilie 2017

Călin Rechea

"Nu crede niciodată nimic, până când nu a fost negat oficial", spunea odată primul cancelar al Imperiului German, Otto von Bismarck.

Dacă aplicăm această "metodologie" pentru evaluarea perspectivelor Pilonului II de pensii şi având în vedere numeroasele surse oficiale ale negaţiilor - guvern, ASF, oficiali de seamă ai partidului de la guvernare - este posibil ca "surpriza" naţionalizării să fie mai aproape decât ne aşteptăm.

Scandalul naţionalizării Pilonului II de pensii a explodat după ce compania NN Pensii, cel mai mare jucător de pe această piaţă, a trimis o notă clienţilor în care preciza că "în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public, cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private".

REPLICA AMBASADEI OLANDEI LA AFIRMAŢIILE LUI LIVIU DRAGNEA, ÎN CAZUL NN:"Afacerile guvernamentale - complet separate de cele ale multinaţionalelor olandeze"

Andrei Iacomi, Ramona RaduBănci-Asigurări / 14 aprilie 2017

Ambasada Olandei la Bucureşti nu a primit, încă, nicio notificare din partea Guvernului României, ne-a declarat un oficial al Ambasadei, cu referire la compania "NN", care a generat un întreg scandal, după ce şi-a notificat clienţii despre zvonurile legate de naţionalizarea pensiilor private (Pilonul II).

Posibil deficit de capital de 120 miliarde euro în băncile europene

ANALIZĂ MCKINSEY PRIVIND CONSECINŢELE NOILOR REGLEMENTĂRIPosibil deficit de capital de 120 miliarde euro în băncile europene

A.V.Internaţional / 14 aprilie 2017

Băncile din Europa s-ar putea confrunta cu un deficit de capital de 120 de miliarde de euro (128 de miliarde de dolari) dacă noile norme elaborate de autorităţile de reglementare, printre care Comitetul Basel de Supraveghere Bancară, vor intra în vigoare aşa cum sunt în acest moment, potrivit unui studiu al companiei McKinsey & Co.

GHEORGHE PIPEREA, LA UN AN DE LA ADOPTARE:"Legea Dării în plată a cizelat comportamentul băncilor"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 14 aprilie 2017

Legea dării în plată (DIP) a cizelat comportamentul băncilor, consideră avocatul Gheorghe Piperea, care a redactat proiectul legislativ. La un an de la adoptarea reglementării care permite cedarea către bancă a locuinţei puse garanţie într-un contract de credit în contul întregii datorii, domnul Piperea este de părere că, în această perioadă, Legea DIP "a redus din aroganţa băncilor şi a calmat entuziasmul acestora de a executa rapid contractele, considerându-se că ele sunt mai importante decât legea şi realitatea economică".

Mai lăsaţi-l pe Dumnezeu în pace, niţeluş...

Cornel CodiţăEditorial / 14 aprilie 2017

Cornel Codiţă

Dintre toate trăsăturile regimurilor de opresiune asupra Omului şi a Libertăţii sale, oricum s-ar numi ele şi orice ideologie le-ar hrăni dorinţa de distrugere care le animă, apetitul pentru a "organiza" şi stăpîni viaţa interioară a bietului muritor, supus vremurilor, este cea care le uneşte şi le conferă identitate, dincolo de timp istoric şi graniţe politice.

Renovăm stadioane pe care nu joacă nimeni!

Renovăm stadioane pe care nu joacă nimeni!

DAN NICOLAIESport / 14 aprilie 2017

Renovarea stadioanelor din Capitală, care vor fi implicate în găzduirea/pregătirea meciurilor de la Euro 2020 a ajuns la faza comitetelor şi comisiilor, unele foarte stufoase.

City Insurance susţine că a informat ASF despre aplicarea unui mecanism de finanţare de 30 milioane de euro

City Insurance susţine că a informat ASF despre aplicarea unui mecanism de finanţare de 30 milioane de euro

Bănci-Asigurări / 14 aprilie 2017

City Insurance a notificat, în data de 15 martie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în legătură cu îndeplinirea măsurilor stabilite şi aprobate de către autoritate, inclusiv în ceea ce priveşte aplicarea unui mecanism de finanţare de 30 milioane de euro impusă prin deciziile Consiliului ASF ca necesar de finanţare, precizează societatea de asigurare-reasigurare, într-un comunicat de presă, transmis joi.

Surse: Fuziunea "Linde" - "Praxair" nu se va finaliza după calendarul propus

Surse: Fuziunea "Linde" - "Praxair" nu se va finaliza după calendarul propus

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 aprilie 2017

Negocierile pe marginea planului de fuziune dintre producătorul german de gaze industriale "Linde" AG şi rivalul american "Praxair" Inc., în valoare de 65 de miliarde de dolari, se lovesc de aspecte legale, spun surse apropiate situaţiei, citate de Reuters, adăugând că acordul dintre părţi nu va fi finalizat aşa cum plănuiau acestea, înainte de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) "Linde", convocată în 10 mai.

Ediţia din 14.04.2017
Ediţia din 05.06.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
IEA: "Piaţa petrolieră este aproape de punctul de echilibru"

IEA: "Piaţa petrolieră este aproape de punctul de echilibru"

Companii / 14 aprilie 2017

Oferta şi cererea pe piaţa petrolieră sunt aproape de punctul în care vor coincide, după aproape trei ani de ofertă excedentară, a apreciat ieri Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), în condiţiile în care reducerile de producţie convenite de...

MACRO NEWSLETTER 14 Aprilie 2017

MACRO NEWSLETTER 14 Aprilie 2017

Internaţional / 14 aprilie 2017

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a crescut peste aşteptări în aprilie 2017, până la 19,5, de la 12,8 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele situaţiei curente a crescut peste aşteptări, cu 2,8 puncte, până la 80,1.

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii