ZIARUL BURSA

05 decembrie
Macron adună aliaţi să înăsprească regimul muncitorilor detaşaţi în UE

VIDEO/ PREŞEDINTELE FRANCEZ, ÎN VIZITĂ ÎN ROMÂNIAMacron adună aliaţi să înăsprească regimul muncitorilor detaşaţi în UE

A.V., A.A.Politică / 24 august 2017

Urmăriţi link: aici conferinţa comună de presă susţinută de preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron 

---------

Iohannis, în iunie: "Trebuie să găsim soluţii care satisfac şi o parte şi cealaltă"

FORT: "Dumpingul social o să dispară atunci când şi firmele franceze vor achita tariful corect transportatorilor estici"

---------

Actualizare 21:14 Premierul Tudose: "L-am asigurat pe Emmanuel Macron că România e pregătită să contribuie la proiectul politic comun de păstrare a unităţii UE"

Premierul Mihai Tudose afirmă că l-a asigurat pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, că ţara noastră este pregătită, mai ales în contextul preluării preşedinţiei Consiliului UE în 2019, să contribuie substanţial la proiectul politic comun de păstrare a unităţii Uniunii Europene.

Actualizare 19:54 Macron a avertizat că proiectul de reformă a justiţiei "nu este coerent cu voinţa de luptă împotriva corupţiei"

Actualizare 18:34 Macron a invitat România la discuţiile pentru relansarea Europei, într-un discurs rostit la Ambasada Franţei la Bucureşti

Actualizare 18:10 Emmanuel Macron: "Revizuirea directivei privind detaşarea lucrătorilor nu înseamnă să îi împiedicăm pe transportatorii români să lucreze în Europa"

Actualizare 17:03 Surse: Întrevedere privată între premierul Mihai Tudsose şi Emmanuel Macron, la cererea preşedintelui Franţei

Actualizare 16:29 Iohannis: "Am decis aprofundarea Parteneriatului strategic cu Franţa în special în sectoarele politic, economic, cultural şi al cercetării"

Actualizare 16:21 Emmanuel Macron a avertizat că Spaţiul Schengen nu funcţionează bine

Actualizare 16:01 Klaus Iohannis: "Directiva privind detaşarea lucrătorilor trebuie îmbunătăţită"

PREŞEDINTELE FRANCEZ, ÎN VIZITĂ ÎN ROMÂNIAEmmanuel Macron nu ştie ce caută în Europa de Est

CĂLIN RECHEAInternaţional / 24 august 2017

CĂLIN RECHEA

Pe coperta ediţiei europene a revistei The Economist de la mijlocul lunii iunie 2017 apare Emmanuel Macron mergând pe apă, iar editorialiştii prestigioasei publicaţii britanice se întreabă dacă noul preşedinte francez poate fi salvatorul Europei. Cum adică salvator? Dacă merge pe apă nu trebuie să fie, cel puţin, "mântuitor"?

"Revoluţia pe care a realizat-o deja Macron este remarcabilă", mai scrie The Economist, care declară că "speranţele Franţei, Europei şi ale centriştilor de pretutindeni se bazează pe el".

Dochia: "Pilonul II de pensii va muri, încet-încet"

UPDATE/ DACĂ VA FI REDUSĂ CONTRIBUŢIADochia: "Pilonul II de pensii va muri, încet-încet"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 24 august 2017

Actualizare 14:46 APFPFI: "Reducerea contribuţiilor la pilonul II de pensii este la fel de nocivă ca şi naţionalizarea sau desfiinţarea acestor fonduri"

Reducerea contribuţiilor la pilonul II de pensii este la fel de nocivă ca şi naţionalizarea sau desfiinţarea acestor fonduri, în contextul în care legislaţia oricum prevede o contribuţie mai mare decât cea care se realizează efectiv, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Participanţilor în Fondurile de Pensii şi Fondurile de Investiţii (APFPFI).

-------

Pilonul II de pensii revine în atenţia opiniei publice, după ce, ieri, a apărut o informaţie pe surse potrivit căreia Ministerul Finanţelor Publice (MFP) intenţionează să reducă la jumătate contribuţia la fondurile de pensii private obligatorii.

Iohannis: "Propunerile ministrului Justiţiei - un atac asupra statului de drept"

UPDATE/ TUDOREL TOADER A PREZENTAT MODIFICĂRILE LEGILOR JUSTIŢIEIIohannis: "Propunerile ministrului Justiţiei - un atac asupra statului de drept"

A.A.Politică / 24 august 2017

Actualizare 18:22 Dragnea, despre reacţiile faţă de modificările la legile justiţiei: "S-au grăbit toţi, inclusiv preşedintele"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a comentat astăzi reacţiile apărute în spaţiul public după propunerile de modificare a legilor justiţiei anunţate de către ministrul Tudorel Toader, apreciind că "s-au grăbit toţi, inclusiv preşedintele".

Actualizare 17:31 CSM: Propunerile privind răspunderea magistraţilor pot constitui un element de presiune în activitatea judecătorilor şi procurorilor

Actualizare 15:11 CSM îi cere ministrului Toader comunicarea datei până la care îi va fi transmis proiectul de modificare a legilor Justiţiei

Actualizare 14:50 Reacţia DNA la propunerile ministrului Toader: "Nu am fost consultaţi pe legile justiţiei; trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea MJ va afecta grav independenţa procurorilor"

Actualizare 13:33 UNJR şi AMR solicită publicarea proiectului de modificare a legilor justiţiei

Actualizare 10:31 Surse: Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a intrat în concediu astăzi

----------

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că propunerile de modificare a legilor Justiţiei prezentate de ministrul Tudorel Toader reprezintă un atac asupra statului de drept, independenţei Justiţiei şi împotriva luptei anticorupţie.

Sport pitit pe după munţi de bani!

MECIUL SECOLELORSport pitit pe după munţi de bani!

DAN NICOLAIESport / 24 august 2017

Conor McGregor şi Floyd Mayweather se vor confrunta la sfârşitul acestei săptămâni în cel mai profitabil meci de box din istorie. An de an, boxul profesionist oferă câte o "luptă a secolului". Acum ne aflăm în faţa "meciului secolelor" şi din punct de vedere financiar, pentru că evident partea sportivă e trecută în planul doi, lucrurile chiar aşa stau.

"Intesa Sanpaolo" preia "Banque Morval"

"Intesa Sanpaolo" preia "Banque Morval"

ALINA VASIESCU Internaţional / 24 august 2017

"Intesa Sanpaolo" SpA, cea mai mare bancă de retail din Italia, a ajuns la un acord pentru achiziţia băncii private elveţiene "Banque Morval". Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii, însă luna aceasta, unele surse citate de Reuters evaluau achiziţia la 150-200 de milioane de euro (177 - 236 de milioane de dolari).

Lira sterlină, la cursul minim al ultimelor două luni

FAŢĂ DE DOLARLira sterlină, la cursul minim al ultimelor două luni

V.R.Jurnal de criză / 24 august 2017

Moneda Marii Britanii, lira sterlină, s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele două luni, raportat la dolar, pe fondul unor informaţii privind negocierile dintre Londra şi Bruxelles în privinţa rolului Curţii de Justiţie a UE, după ieşirea din blocul european (Brexit).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo