ZIARUL BURSA

28 septembrie
Ministrul Finanţelor: "Patronii vor fi obligaţi să păstreze un anumit nivel al salariului brut"

UPDATEMinistrul Finanţelor: "Patronii vor fi obligaţi să păstreze un anumit nivel al salariului brut"

ANDREI STANMacroeconomie / 19 septembrie 2017

Actualizare 17:15 Raluca Turcan: "Ministrul Mişa aruncă în aer mediul economic"

Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, susţine că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, prin afirmaţiile potrivit cărora Executivul vrea să emită un act normativ pentru ca salariul brut să fie păstrat la un anumit nivel, "aruncă în aer mediul economic".

------------

Ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a anunţat astăzi, după audierea sa în Comisia Economică din Senat, că firmele private vor fi obligate, printr-un nou act normativ, să păstreze un anumit nivel al salariului brut al angajaţilor.

"BVB mai bine rămâne în topul pieţelor de frontieră decât să intre în clubul emergentelor"

ANDRE CAPPON, CBM GROUP:"BVB mai bine rămâne în topul pieţelor de frontieră decât să intre în clubul emergentelor"

A consemnat ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 19 septembrie 2017

Andre Cappon, Preşedintele Grupului CBM, Inc. New York, vine cu o perspectivă diferită asupra dezvoltării viitoare a Bursei de Valori Bucureşti faţă de actuala conducere a operatorului de piaţă. Domnia sa consideră că ar fi mai bine ca BVB să rămână una dintre cele mai bune pieţe de frontieră decât să intre în clubul emergentelor şi apoi să fie retrogradată, după cum ne-a spus în cadrul unui interviu.

Noi candidaţi la şefia BVB: Paul Prodan şi Andre Cappon

Noi candidaţi la şefia BVB: Paul Prodan şi Andre Cappon

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 19 septembrie 2017

Trei candidaţi au fost înscrişi în cursa pentru fotoliul de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul procesului de selecţie intern iniţiat de Consiliul de Administraţie, respectiv Paul Prodan, preşedintele Consiliului de Administraţie al BT Capital Partners, Andre Cappon, preşedintele Grupului de consultanţă CBM, Inc. din New York, şi fostul CEO Ludwik Sobolewski, potrivit unor surse din piaţă.

UPDATE/ DUPĂ AGA BVB DE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂBrokerii acuză administratorii pensiilor private că nu au grijă de banii contribuabililor

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 19 septembrie 2017

Actualizare 16:25 APAPR respinge "categoric acuzaţiile nefondate" exprimate de Asociaţia Brokerilor

Politica de vot a administratorilor fondurilor de pensii a fost şi este independentă, urmărind interesele participanţilor şi principiile de etică şi guvernanţă corporativă, au transmis astăzi reprezentanţii Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), care resping "categoric acuzaţiile nefondate" exprimate de Asociaţia Borkerilor, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

-----------

Modul în care administratorii fondurilor de pensii private participă la luarea deciziilor în cadrul companiilor la care fondurile sunt acţionari nu este, în unele situaţii, transparent şi corelat cu obiectivul de a maximiza randamentul pentru contribuabili, consideră Asociaţia Brokerilor, potrivit unui comunicat de presă transmis ieri.

Conducerea Tarom şi responsabili din Ministerul Transporturilor, chemaţi astăzi în Parlament

DUPĂ SESIZĂRI NENUMĂRATE ŞI PIERDERI ANUNŢATEConducerea Tarom şi responsabili din Ministerul Transporturilor, chemaţi astăzi în Parlament

A.S.Companii / 19 septembrie 2017

Comisia pentru transporturi şi infrastructură a decis, săptămâna trecută, să-i cheme astăzi, în Parlament, pe secretarul de stat din Ministerul Transporturilor responsabil cu domeniul aerian, dar şi pe conducerea Companiei TAROM, precum şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), pentru a analiza situaţia actuală a acestor companii.

Oana Truţă, realeasă în conducerea Hidroelectrica

A.A.Companii / 19 septembrie 2017

Oana Truţă a fost realeasă ca membru provizoriu în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) de luni, au declarat surse din piaţă pentru ziarul "BURSA".

Cofrajele pierdute din polistiren - noile materiale pentru construirea Caselor pasive

Cofrajele pierdute din polistiren - noile materiale pentru construirea Caselor pasive

EMILIA OLESCUCompanii / 19 septembrie 2017

Compania "Casa Pasivă" din Cluj importă, în exclusivitate, de la Izodom Polonia, cofraje pierdute pentru construcţia de locuinţe. Valentin Zaharia, reprezentantul Visual Product & Consulting, care reprezintă "Casa Pasivă" în zona Bucureşti-Ilfov, ne-a vorbit despre noile materiale de construcţii intrate pe piaţa noastră, precizând, în primul rând, că aceste cofraje pierdute sunt realizate din polistiren.

Chinuit de otomani

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 19 septembrie 2017

CĂTĂLIN AVRAMESCU

La început a fost o simplă întrebare. Îi cerusem să îmi spună ceva despre gânditorii politici latini (romani). Studenta ezita, aşa că am bănuit ceva... Am întrebat-o dacă ştie până unde s-a întins Imperiul Roman. "În Italia" - mi-a răspuns. Şi mai pe unde? "Franţa?" - a adăugat ea. Şi pe la noi, prin actuala Românie, vechii romani nu au stăpânit nimic? "Nu... Ba da... Nu ştiu...".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Depozitarul Central lansează decontarea în euro

Depozitarul Central lansează decontarea în euro

A.A.Piaţa de Capital / 19 septembrie 2017 /

Depozitarul Central a lansat, ieri, serviciul de decontare pe Platforma TARGET2-Securities (T2S) a tranzacţiilor încheiate în moneda euro la Bursa de Valori Bucureşti, pentru instrumentele financiare denominate în euro, potrivit unui comunicat de...

Angajaţii GM Ontario, în grevă

Angajaţii GM Ontario, în grevă

A.V.Internaţional / 19 septembrie 2017

Sindicatul Unifor din Canada anunţă că membrii săi de la uzina de asamblare CAMI din Ingersoll, Ontario, aparţinând companiei auto americane "General Motors" Co. (GM), au intrat în grevă duminică, la ora locală 22.59, în condiţiile în...

MACRO NEWSLETTER 19 Septembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 19 Septembrie 2017

Internaţional / 19 septembrie 2017

Producţia industrială din SUA şi-a temperat creşterea anuală în august 2017, până la 1,5%, de la 2,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,9%, după o creştere de 0,4% în luna anterioară.

OPINIA CITITORILOR "România, vacă de muls"

Macroeconomie / 19 septembrie 2017

Articolul "Creditele neperformante «Cemacon» şi «Ambient» cedate de BCR pe 2 euro - reevaluate de ANAF", publicat, ieri de ziarul BURSA, a generat o serie de opinii interesante din partea cititorilor....

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo