ZIARUL BURSA

04 octombrie
Donald Trump recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului

ALERTDonald Trump recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului

A.S.Internaţional / 6 decembrie 2017

Actualizare 21:00

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut astăzi Ierusalimul drept capitală a Israelului, marcând o ruptură spectaculoasă cu predecesorii săi şi ignorând puternicele avertismente ale liderilor din regiune şi nu numai, care se tem de un val de violenţe în Orientul Mijlociu, relatează AFP.

Prin această decizie istorică - care-i va marca mandatul -, liderul Statelor Unite îşi respectă una dintre promisiunile emblematice de campanie, notează AFP. Însă el se izolează şi mai mult pe scena internaţională şi îşi asumă riscul de aneantiza timidele speranţe de reluare a negocierilor de pace între israelieni şi palestinieni, mai scrie agenţia internaţională.

"Este timpul să se recunoască oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului", a declarat Donald Trump într-o scurtă alocuţiune, la Casa Albă, în cursul căreia a insistat asupra voinţei sale de a recunoaşte pur şi simplu "o realitate".

Ministerul Economiei îşi retrage propunerea de redevenţe şi anunţă un studiu aprofundat

DUPĂ CE PROIECTUL FUSESE PUBLICAT ÎN OCTOMBRIEMinisterul Economiei îşi retrage propunerea de redevenţe şi anunţă un studiu aprofundat

A.A.Macroeconomie / 6 decembrie 2017

Întregul pachet legislativ privind reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale va fi revizuit şi va fi votat în Parlament în luna februarie a anului viitor, a anunţat, ieri, ministrul Economiei, Gheorghe Şimon, după dezbaterile din Comisia economică, industrii şi servicii din cadrul Senatului.

A murit colegul nostru Şerban Enache

A murit colegul nostru Şerban Enache

MAKEMiscellanea / 6 decembrie 2017

Actualizare 20:01

Înmormântarea colegului nostru Şerban Enache va avea loc mâine, 7 decembrie, la ora 12.00, la cimitirul Sfânta Vineri din Capitală.

------------

Colegul nostru tăcut Şerban Enache a trecut, alaltăieri noapte, în Marea Tăcere, după ce 24 de ani - aproape jumătate din viaţă - i-a dedicat tehnoredactării Ziarului BURSA.

Iohannis: "Aderarea României la zona euro - obiectiv fundamental"

Iohannis: "Aderarea României la zona euro - obiectiv fundamental"

Macroeconomie / 6 decembrie 2017

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, ieri, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, context în care a afirmat că aderarea României la zona euro continuă să fie un obiectiv fundamental, iar aderarea la Spaţiul Schengen rămâne un obiectiv legitim pentru ţara noastră.

Mihai Căruntu, BCR: "Randamentul din dividende va rămâne peste cel din aprecierea acţiunilor"

PREVIZIUNI PENTRU 2018Mihai Căruntu, BCR: "Randamentul din dividende va rămâne peste cel din aprecierea acţiunilor"

A.I.Piaţa de Capital / 6 decembrie 2017

Dobânzile în creştere nu reprezintă un mediu propice pentru piaţa de capital, însă faptul că nivelul acestora şi randamentul obligaţiunilor guvernamentale rămân sub cel al dividendelor sugerează că, anul viitor, nu sunt condiţii ca BET, indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti, să scadă sub cotaţiile actuale, consideră Mihai Căruntu, analist senior în cadrul Băncii Comerciale Române (BCR).

"Goldman Sachs" îşi extinde operaţiunile din Polonia

"Goldman Sachs" îşi extinde operaţiunile din Polonia

Internaţional / 6 decembrie 2017

Banca americană de investiţii "Goldman Sachs" vrea să îşi extindă cu 50% echipa din Polonia, în cursul anului 2018, aceasta fiind cea mai recentă dovadă a statutului Poloniei de centru de operaţiuni pentru băncile din întreaga lume, potrivit cotidianului Financial Times, citat de Agerpres.

Patriarhul Daniel s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin

"CINĂ DE TAINĂ"Patriarhul Daniel s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin

O.D.Miscellanea / 6 decembrie 2017

Patriarhul Daniel a participat, alături de alţi şefi ai bisericilor ortodoxe, la o cină oferită de preşedintele Vladimir Putin. Evenimentul a avut loc la reşedinţa din Novo-Ogarevo a preşedintelui Federaţiei Ruse. Vizita Patriarhului Daniel în Rusia a avut loc la o lună şi jumătate distanţă de cea efectuată la Bucureşti de omologul său rus, Patriarhul Kirill.

Misterele dezvăluite ale "statului paralel"

Cornel CodiţăEditorial / 6 decembrie 2017

Cornel Codiţă

Pînă la o vreme, am luat şi eu sintagma "statul paralel" doar ca pe o găselniţă gazetărească, numai bună să ţintuiască privirea cititorului de pagina care poartă titlul cu pricina. Ştiţi dumneavoastră, vorba italianului: Se non e vero, e ben trovato!

Ediţia din 04.10.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 6 Decembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 6 Decembrie 2017

Internaţional / 6 decembrie 2017

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală în noiembrie 2017, până la 2,1%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un avans de 0,3% în luna anterioară.

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo