ZIARUL BURSA

09 decembrie
"Producătorii plătesc redevenţa la preţul de piaţă"

HARALD KRAFT, PREŞEDINTELE ROPEPCA, REACŢIONEAZĂ LA INTENŢIA CREŞTERII PREŢULUI DE REFERINŢĂ LA GAZE:"Producătorii plătesc redevenţa la preţul de piaţă"

A consemnat Adina ArdeleanuCompanii / 22 ianuarie 2018

"Industria petrolieră este folosită pentru atacuri în lumea politică şi acest lucru ne deranjează" 

"Suntem verificaţi foarte intens de către ANAF şi Consiliul Concurenţei"

"Nu avem neapărat nevoie de vreun preţ de referinţă pentru calculul corect al redevenţei", susţine preşedintele ROPEPCA

Harald Kraft consideră că "este exclus un abuz", în cazul vânzărilor de gaze intra-grup

Nu avem neapărat nevoie de niciun preţ de referinţă pentru calculul redevenţelor pentru gaze naturale, consideră Harald Kraft, preşedintele Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA). Domnia sa a ţinut să precizeze că producătorii plătesc redevenţa la gaze, totdeauna la preţul de piaţă, şi consideră că "este exclus un abuz", în cazul vânzărilor de gaze intra-grup.

Surse: "Creditele cu plăţile la zi cesionate în Olanda de Bancpost nu au fost vândute Băncii Transilvania"

LA FUZIUNEA BANCPOST CU BANCA TRANSILVANIASurse: "Creditele cu plăţile la zi cesionate în Olanda de Bancpost nu au fost vândute Băncii Transilvania"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 22 ianuarie 2018

La nici două luni după semnarea contractului de preluare a Bancpost de către Banca Transilvania (BT) au apărut primele semne de întrebare din partea clienţilor Bancpost.

O mare parte dintre cei care s-au împrumutat în franci elveţieni au descoperit, ulterior, că banca le-a cesionat creditele către o entitate olandeză din grup, fără să fie anunţaţi. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2008, iar oamenii au continuat să-şi achite ratele la Bancpost, care a rămas administratorul creditelor.

Piperea: "ÎCCJ încalcă, pe principiu, ideea de unitate a practicii, stabilită de Constituţie"

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE A ÎNCEPUT SĂ ÎNTOARCĂ RECURSURILE LA CURŢILE DE APELPiperea: "ÎCCJ încalcă, pe principiu, ideea de unitate a practicii, stabilită de Constituţie"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 22 ianuarie 2018

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a început să întoarcă recursurile la Curţile de Apel, potrivit informaţiilor apărute în mediul online. Acestea arată că, săptămâna trecută, au existat mai multe dosare pe rolul Înaltei Curţi, venite de la tribunalele din ţară, care însă au fost transmise către Curţile de Apel competente să judece.

Gabriel Dumitraşcu

De ce şi pentru cine facem investiţii publice?

GABRIEL DUMITRAŞCUCompanii / 22 ianuarie 2018

Ce aşteptăm? 

Una dintre puţinele realităţi, acceptată de întreaga societate, e nevoia acută de investiţii publice, care să faciliteze şi să accelereze dezvoltarea Româ­niei. Dar orice proiect de investiţii publice e un proiect bun? Ne-am obişnuit să caracterizăm un proiect prin analiza eficienţei economice, atribuindu-i valori monetare, pe care ulterior să le comparăm cu valori atribuite unor proiecte sau variante alternative. Admit că aspectele fizice şi tehnice sunt relevante pentru evaluarea eficienţei economice dar, doar ele însele, nu pot da măsura satisfacerii aşteptărilor publice.

"Primăria Capitalei rostogoleşte pe 20 de ani împrumutul din 2015 din obligaţiuni, deşi nu este necesar"

CONSILIERUL GENERAL PNL, CIPRIAN CIUCU:"Primăria Capitalei rostogoleşte pe 20 de ani împrumutul din 2015 din obligaţiuni, deşi nu este necesar"

A consemnat Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 22 ianuarie 2018

"Primăria Capitalei şi primăriile de sector vor pierde 440 de milioane de euro din «revoluţia» fiscală a PSD", potrivit domnului Ciucu 

"Pentru anul 2017, cheltuielile de exploatare a parcului de autobuze s-ar ridica la 8.400.000 euro! Cu aceşti bani ar putea fi achiziţionate circa 42 de autobuze noi, la un cost mediu de 200.000 euro/autobuz!", precizează consilierul PNL

Primăria Capitalei va face un împrumut de 555 de milioane de lei pe o perioadă de 20 de ani, în vederea refinanţării datoriei provenite din emisiunea de obligaţiuni realizată în 2015, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în luna decembrie.

Confirmare: temperatura la suprafaţa Pământului este în creştere

MEDIUConfirmare: temperatura la suprafaţa Pământului este în creştere

O.D.Companii / 22 ianuarie 2018 /

Cercetătorii transmit veşti proaste la început de an: a apărut încă o confirmare a faptului că încălzirea globală este o realitate şi nicidecum o plăsmuire a oamenilor de ştiinţă. Temperatura medie de la suprafaţa Pământului a fost, în 2017, a doua cea mai ridicată din 1880, anul în care au început măsurătorile, potrivit unei analize a NASA. Situaţia este alarmantă, la sfârşitul anului trecut, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat în cadrul summitului "One Planet" că "Suntem pe cale să pierdem bătălia împotriva încălzirii globale".

"Continuarea distribuirii dividendelor suplimentare ameninţă capacitatea companiilor energetice de a investi"

BROKERII:"Continuarea distribuirii dividendelor suplimentare ameninţă capacitatea companiilor energetice de a investi"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 22 ianuarie 2018

Dividendele pe care Statul Român le-a cerut anul trecut de la companiile la care este acţionar majoritar au avut un impact favorabil asupra preţurilor acţiunilor acestor emitenţi la bursă, apreciază analiştii pieţei de capital. Totuşi, aceştia atrag atenţia asupra faptului că, pe termen lung, perpetuarea unei astfel de practici prezintă pericolul incapacităţii societăţilor de a-şi realiza investiţiile programate, care, în cazul companiilor din sectorul energetic, sunt de o importanţă strategică pentru securitatea energetică a ţării.

Post-adevărul şi tentaţia minciunii în politică

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 22 ianuarie 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

În epoca politicii post-adevărului - în care adevărul este în cel mai bun caz un element secundar, dacă nu un obstacol - autenticitatea şi justeţea afirmaţiilor nu pare să mai aibă nici importanţă.

Ediţia din 09.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

VOCI"Autoplagiatul" - instrumentul mutilării consecvenţei în gândire

Av. prof. dr. Marius Pantea, Specialist în Drepturile de Proprietate IntelectualăMiscellanea / 22 ianuarie 2018 /

Pentru că, în ultima perioadă de timp, a devenit o "modă" identificarea lucrărilor în care titularul dreptului de autor s-a "autoplagiat", simt nevoia să fac câteva precizări. O interpretare stricto sensu ar putea fi următoarea:...

MACRO NEWSLETTER 22 Ianuarie 2018

MACRO NEWSLETTER 22 Ianuarie 2018

Internaţional / 22 ianuarie 2018

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2017, până la 3%, de la 3,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo