ZIARUL BURSA

26 ianuarie 2018
Ediţia din 22.09.2023
Preşedintele SUA, Donald Trump, este aşteptat să vorbească astăzi, la Davos, despre măsurile protecţioniste criticate deja de unii participanţi, care sunt susţinători ai globalizării.

Perspectiva unei "avalanşe" financiare globale nu îngrijorează elitele reunite la Davos

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 26 ianuarie 2018

 CĂLIN RECHEA

Forumul de la Davos din acest an a "demarat" greu, pe fondul căderilor masive de zăpadă, care au întârziat sosirea participanţilor. Institutul pentru studiul zăpezii şi avalanşelor din Davos a transmis un avertisment de nivel 5, cel mai mare pe o scală de la 1 la 5, cu privire la pericolul avalanşelor de zăpadă, după cum scrie Reuters.

În ceea ce priveşte pericolul unei "avalanşe" financiare, elitele politice şi financiare invitate la Forum nu par să manifeste o teamă vizibilă. Nici nu este de mirare, deoarece pericolul "îngropării" sub pieţele prăbuşite nu prea există, în condiţiile în care plătitorii obişnuiţi de taxe sunt obligaţi să poarte povara.

Cu o notă optimistă a venit Christine Lagarde, directorul executiv al FMI, sub forma celor mai bune prognoze pentru economia globală din ultima decadă.

Finanţele infirmă contractarea unui împrumut, în condiţii de criză

DUPĂ CE FLORIN CÎŢU A ANUNŢAT CĂ MFP SE PREGĂTEŞTE SĂ IA UN ÎMPRUMUT MAREFinanţele infirmă contractarea unui împrumut, în condiţii de criză

A.A.Macroeconomie / 26 ianuarie 2018

Ministerul Finanţelor Publice nu are în vedere contractarea niciunui împrumut de la organisme financiare internaţionale sau de la un grup de bănci private, interne sau internaţionale, în contextul unei situaţii de criză, aşa cum fals s-a promovat în spaţiul public, a transmis, aseară, instituţia.

Să-şi vază de trebile ei Europa!

Cornel CodiţăEditorial / 26 ianuarie 2018

Cornel Codiţă

Caţavencu este inflexibil ca un pumnal de silex: "Nu voi, stimabile, să ştiu de Europa d-tale, eu voi să ştiu de România mea şi numai de Româ­nia /.../ Să-şi vază de trebile ei Europa. Noi ne ames­tecăm în trebile ei? Nu... N-are prin urmare dreptul să se amestece într-ale noastre..."!

Comisia Europeană poate să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a UE

DACĂ NU IMPLEMENTĂM DIRECTIVA MIFID II ÎN DOUĂ LUNI,Comisia Europeană poate să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a UE

A.A.Macroeconomie / 26 ianuarie 2018

Ţara noastră se află într-un grup de 11 state avertizate de Comisia Europeană cu privire la faptul că au întârziat transpunerea Directivei MiFID II, intrată în vigoare de la începutul anului, instituţia transmiţând că, dacă măsurile de transpunere nu sunt notificate în termen de două luni, atunci poate decide să trimită statele membre respective în faţa Curţii de Justiţie a UE.

"Preţurile produselor alimentare - posibil să crească din luna martie, în medie cu 6-8%"

DRAGOŞ FRUMOSU, PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI NAŢIONALE A SINDICATELOR DIN INDUSTRIA ALIMENTARĂ:"Preţurile produselor alimentare - posibil să crească din luna martie, în medie cu 6-8%"

Bianca CiocotişanCompanii / 26 ianuarie 2018

Produsele alimentare ar putea avea preţuri crescute din luna martie, în medie cu 6-8%, din cauza majorării preţurilor la materia primă, la combustibili, energie electrică, gaze, dar şi din cauza deprecierii leului, a precizat, ieri, Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară FNSIA.

"Am militat întotdeauna pentru liberul arbitru al acţionarilor, singurii în măsură să decidă într-o entitate privată, dacă va exista sau nu un prag de deţinere. Amintesc că şi prestigioşi reprezentanţi ai ASF s-au exprimat public în acest sens", a declarat domnul Claudiu Doroş.

CLAUDIU DOROŞ, SIF MOLDOVA:"Autorizarea SIF Moldova ca administrator de fonduri de investiţii alternative generează o responsabilitate crescută"

A.A.Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2018

Reporter: În această săptămână, SIF Moldova a primit autorizarea ASF în calitate de AFIA. Ce înseamnă acest lucru, ce impact are asupra societăţii?

Claudiu Doroş: Da, într-adevăr, Autoritatea a comunicat că SIF Moldova a fost autorizată ca administrator de fonduri de investiţii alternative, în conformitate cu noul cadru legal, transpus în legislaţia naţională din Directiva europeană DAFIA.

Avans de aproape 10% pentru Conpet

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17 IANUARIE - 23 IANUARIEAvans de aproape 10% pentru Conpet

Andrei Iacomi Investiţii Personale / 26 ianuarie 2018

Acţiunile Conpet Ploieşti (COTE), companie ce activează în domeniul transportului prin conducte a produselor petroliere, au avut parte de o ultimă săptămână benefică, preţul titlurilor COTE urcând cu 9,92%, în raport cu moneda euro, devenind, astfel, emitentul cu cea mai importantă rentabilitate din indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Herold, Jacques Herold

Herold, Jacques Herold

Marius TiţaInvestiţii Personale / 26 ianuarie 2018

Acum două zile, exact pe 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor în 1859, la Paris a fost deschisă, la galeria cu legendarul nume Le Minotaure, o expoziţie Jacques Herold. Nu există absolut nicio legătură între cele două evenimente, iar faptul că Jacques Herold era român nu plasează evenimentul în vreo strategie de aniversare sau comemorare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 26 Ianuarie 2018

MACRO NEWSLETTER 26 Ianuarie 2018

Internaţional / 26 ianuarie 2018

Vânzările retail din Marea Britanie au scăzut peste aşteptări în decembrie 2017, cu o rată lunară de 1,5%, după un avans de 1% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 1,4%, de la 1,5% în luna anterioară.

Noi proteste ale angajaţilor de la ArcelorMittal Galaţi

Noi proteste ale angajaţilor de la ArcelorMittal Galaţi

Companii / 26 ianuarie 2018

Câteva sute de muncitori de la Combinatul ArcelorMittal Galaţi au protestat din nou, ieri, la principala poartă de acces în unitate, solicitând salarii mai mari faţă de cele oferite de administraţie în vederea încheierii noului contract colectiv...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo