ZIARUL BURSA

30 ianuarie 2018
Adrian Tănase: "Creşterea lichidităţii este în vârful listei mandatului meu"

NOUL CEO AL BVB, ÎN PRIMA IEŞIRE LA RAMPĂAdrian Tănase: "Creşterea lichidităţii este în vârful listei mandatului meu"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 30 ianuarie 2018

"Comunic bine cu membrii CA şi nu aş vrea să provoc vreo sciziune în board" 

"Aşteptările acţionarilor sunt ca lichiditatea să se dubleze, cel puţin"

"Aş vrea să comunic foarte deschis, nepărtinitor, cu presa de acum încolo"

Adrian Tănase, noul director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), are, în contractul de mandat, obiective legate de creşterea profitului operaţional al bursei, aprecierea preţului acţiunii BVB pe bursă şi creşterea lichidităţii, după cum a declarat acesta, ieri, în cadrul primei sale conferinţe de presă, după ce a primit, săptămâna trecută, avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Promisiuni mai goale ca niciodată ale guvernului

Promisiuni mai goale ca niciodată ale guvernului

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 30 ianuarie 2018

CĂLIN RECHEA

Finanţarea deficitului bugetar a început cu stângul în 2018 şi pune sub un mare semn de în­trebare derularea programului de gu­vernare.

Prin prospectul de emisiune din ianuarie 2018, Ministerul de Finanţe a anunţat 9 licitaţii pentru plasarea titlurilor de stat şi organizarea a 8 sesiuni suplimentare de oferte necompetitive.

CANDIDATUL ROMÂNIEI, DAN GHEORGHIU:"Am pierdut la un vot funcţia de membru permanent în Consiliul de Administraţie al ACER"

A.S. Companii / 30 ianuarie 2018

Dan Gheorghiu, candidatul Româ­niei la Agenţia pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Energiei, nu a fost votat pentru unul dintre cele trei posturi vacante în conducere, în cadrul alegerilor care au avut loc, la începutul anului, la Bruxelles, potrivit unor surse din energie. Propunerea pentru boardul ACER a fost făcută de Ministerul Energiei, condus, la începutul anului, de Toma Petcu.

Ovidiu Sergiu Mugur Pop: "Lichiditatea BVB, mult sub pragul de «îngrijorare»"

INTERVAM ÎŞI ÎNCETEAZĂ ACTIVITATEA DE BROKERAJ LA BURSĂ, DIN 1 FEBRUARIEOvidiu Sergiu Mugur Pop: "Lichiditatea BVB, mult sub pragul de «îngrijorare»"

A consemnat ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 30 ianuarie 2018

"Odată cu implementarea MiFID II voi fi fericit să trec în postura de client şi investitor", apreciază domnul Pop  

"Bursa de Valori Bucureşti nu s-a născut în mod natural, dintr-o nevoie obiectivă a mediului economic autohton, ci în urma unei decizii administrative «de stat»", a amintit directorul "Intervam"

Societatea de Servicii de Investiţii Financiare Intervam, înfiinţată încă din anul 1994, îşi va încheia activitatea de intermediere la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), începând cu luna februarie a acestui an, ca urmare a rulajului foarte scăzut al bursei locale, ceea ce face ca brokerajul să nu fie rentabil, ne-a spus domnul Ovidiu Sergiu Mugur Pop, directorul general al societăţii.

"Jumătate din bugetul de investiţii al BT merge în sectorul digitalizării"

ÖMER TETIK, CEO BANCA TRANSILVANIA:"Jumătate din bugetul de investiţii al BT merge în sectorul digitalizării"

BIANCA CIOCOTIŞANPiaţa de Capital / 30 ianuarie 2018

Peste jumătate din bugetul de investiţii al Băncii Transilvania (BT) este dedicat sectorului digitalizării, a spus, ieri, Ömer Tetik, directorul general al BT.

Banca Transilvania a lansat BT Pay, o aplicaţie mobilă de tip wallet pentru cumpărături şi transfer de bani cu telefonul. Acesta devine un portofel digital pentru clienţii băncii care deţin carduri de credit sau debit Mastercard sau Visa.

Eveniment muzical deturnat politic

PREMIILE GRAMMYEveniment muzical deturnat politic

O.D.Cultură / 30 ianuarie 2018

Ediţia cu numărul 60 a Premiilor Grammy, desfăşurată la New York, a alunecat pe panta atacurilor politice, discuţiile pe această temă provocând un "zgomot de fond", care a acoperit partea muzicală.

Cipru: două probleme

Cătălin AvramescuEditorial / 30 ianuarie 2018

Cătălin Avramescu

Locul arăta altfel decât m-am aşteptat. Ştiam că strada Ledra este principala stradă comercială din Nicosia. Într-adevăr, arăta la fel ca orice altă stradă de acest fel dintr-o capitală europeană, cu magazine de haine şi cu restaurante ce servesc fast- food. Plimbarea s-a oprit brusc atunci când am dat peste o fâşie din pânză trasă de-a curmezişul străzii. Dincolo de aceasta, un post de poliţie.

Dafora, liderul creşterilor bursei din ultima săptămână

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 19 IANUARIE - 26 IANUARIEDafora, liderul creşterilor bursei din ultima săptămână

Andrei IacomiInvestiţii Personale / 30 ianuarie 2018

Acţiunile Dafora (DAFR) au avut parte de o ultimă săptămână benefică, preţul titlurilor companiei de foraj petrolier şi gaze naturale urcând, în perioada 19 ianuarie - 26 ianuarie, cu 14,18%, în raport cu moneda euro, reprezentând astfel emitentul cu cel mai bun randament de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada menţionată.

De asemenea, cotaţia DAFR a înregistrat cea mai bună evoluţie de la bursa locală şi în 2018, preţul acţiunilor urcând cu 44%, în raport cu moneda euro, de la începutul anului (intervalul 3 ianuarie - 26 ianuarie).

Ediţia din 30.01.2018
Ediţia din 06.07.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
MACRO NEWSLETTER 30 Ianuarie 2018

MACRO NEWSLETTER 30 Ianuarie 2018

Internaţional / 30 ianuarie 2018

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut neaşteptat în ianuarie 2018, conform datelor de la Institutul Ifo. Indicele încrederii a crescut până la 117,6, de la 117,2 în luna precedentă, în condiţiile creşterii indicelui condiţiilor...

Societăţile bancare conduc topul lichidităţii

BVBSocietăţile bancare conduc topul lichidităţii

A.I.Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2018

Rulajul înregistrat în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost de doar 16,15 milioane de lei, cu mult sub valoarea medie înregistrată în acest an, de circa 48,4 milioane de lei, cele mai tranzacţionate titluri fiind ale BRD - Groupe...

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii