ZIARUL BURSA

06 februarie 2018
"Se pare că umflăm o bulă a obligaţiunilor pentru toate maturităţile, care va conduce la mari pierderi odată cu majorarea dobânzilor mai târziu. Aproape poţi să spui că aceasta este strategia noastră".JEROME POWELL, declaraţie în cadrul unei şedinţe de politică monetară din 2012

Un coşmar pentru noul preşedinte al Federal Reserve

CĂLIN RECHEAInternaţional / 06 februarie 2018

CĂLIN RECHEA

Janet Yellen a plecat cu regrete din fruntea băncii centrale a Statelor Unite. Nu, nu este vorba despre "remuşcări" referitoare la situaţia economică şi financiară pe care o lasă în urmă, ci despre "dezamăgirea de a nu fi fost numită pentru un al doilea mandat de preşedinte al Federal Reserve", după cum a declarat într-un interviu acordat postului public de televiziune PBS.

Pe fondul scăderii masive a pieţelor obligaţiunilor şi acţiunilor din ultima zi de tranzacţionare a săptămâ­nii trecute, Janet Yellen, aflată în ultima zi a mandatului său din fruntea Federal Reserve, s-a declarat mulţumită de starea economiei.

COINCIDENŢĂ - MIŞCĂRI LA REGIA DE RECLAMĂ, CONCOMITENT CU CELE DIN CONDUCEREA PETROMCristina Pazara revine în afacerea "Ead.Ro Interactive"

Piaţa de Capital / 06 februarie 2018

Cristina Pazara, soţia lui Dan Pazara, directorul de comunicare corporate al OMV Petrom, a revenit, oficial, în acţionariatul regiei de vânzări "Ead.Ro Interactive" (pe care a înfiinţat-o împreună cu o rudă a lui Orlando Nicoară, managerul proiectelor Profit.ro şi News.ro), aproape în acelaşi timp cu schimbările din conducerea OMV Petrom.

Piperea, faţă în faţă cu opt bănci care au dat credite în CHF

ASTĂZI, LA CURTEA DE APEL BUCUREŞTIPiperea, faţă în faţă cu opt bănci care au dat credite în CHF

E.O.Bănci-Asigurări / 06 februarie 2018

Actualizare 16:01

Procesul dintre Asociaţia Parakletos şi cele opt bănci s-a încheiat, pronunţarea fiind amânată pentru două săptămâni, potrivit avocatului Piperea.

-------

Procesul deschis de Asociaţia Parakletos, condusă de avocatul Gheorghe Piperea, împotriva unui număr de opt bănci care au dat credite în franci elveţieni (CHF) se judecă astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti.

"Soluţia de clasare - dată în urma unei decizii a Curţii Constituţionale şi din lipsă de probe"

PROCURORUL MIHAIELA IORGA DESPRE DOSARUL PRIVATIZĂRII IPRS BĂNEASA: "Soluţia de clasare - dată în urma unei decizii a Curţii Constituţionale şi din lipsă de probe"

Anticorupţie / 06 februarie 2018

Faptele din dosarul în care se investiga privatizarea Întreprinderii de Piese Radio şi Semiconductori (IPRS) Băneasa nu sunt prescrise, a declarat, ieri, procurorul Mihaiela Iorga Moraru, precizând că soluţia de clasare în acest caz a fost dată în urma unei decizii a Curţii Constituţionale şi din lipsă de probe.

MMACA: Cesionarea proiectelor Start-up Nation este legală

MMACA: Cesionarea proiectelor Start-up Nation este legală

Companii / 06 februarie 2018

Cesiunea de acţiuni ale societăţilor comerciale este legală şi nu încalcă prevederile schemei de ajutor de minimis Start-Up Nation, însă noii deţinători ai acestor companii trebuie să ştie că vor prelua inclusiv obligaţiile ce decurg din implementarea schemei, precizează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), într-un comunicat.

Eveniment sportiv, suport pentru o mega-afacere

SUPER BOWLEveniment sportiv, suport pentru o mega-afacere

OCTAVIAN DANSport / 06 februarie 2018

Philadelphia Eagles a câştigat pentru prima dată în istorie Super Bowl, după ce a învins pe New England Patriots (deţinătoarea trofeului), cu 41-33, într-un meci disputat la Minneapolis, în faţa a 66.000 de spectatori. Nick Foles (Philadelphia) a fost ales MVP-ul meciului. Aceasta este partea sportivă a evenimentului, pentru europeni mult mai interesantă este însă componenta economică.

Surse: "Glaxo" şi "Reckitt", singurii ofertanţi pentru o divizie "Pfizer"

Surse: "Glaxo" şi "Reckitt", singurii ofertanţi pentru o divizie "Pfizer"

ALINA VASIESCUInternaţional / 06 februarie 2018

Companiile britanice "GlaxoSmithKline" Plc şi "Reckitt Benckiser Group" Plc sunt singurele care au depus oferte neangajante pentru divizia de îngrijire a sănătăţii consumatorilor din cadrul gigantului "Pfizer" Inc., spun surse citate de Reuters, menţionând că alte potenţiale părţi interesate au renunţat să intre în cursa finală.

Alunecarea spre dictatură

Cătălin AvramescuEditorial / 06 februarie 2018

Cătălin Avramescu

Am avut, iarăşi, dreptate. Din păcate. Acum ceva vreme am avertizat că politicile Partidului socialist vor duce România către dictatură. Iar de zilele trecute avem confirmarea oficială. S-a dat publicităţii Indexul Democraţiei pe anul 2017. Este un raport făcut de specialiştii pres­tigioasei reviste The Economist. Iar veştile, pentru noi, sunt terifiante.

Ediţia din 06.02.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Imunoterapia, speranţă pentru bolnavii de cancer

O.D.Internaţional / 06 februarie 2018

"Vaccinul" împotriva cancerului nu mai este o utopie, după ce oamenii de ştiinţă au anunţat că primele teste, efectuate asupra şoarecilor, au fost un succes. Primul pas a fost făcut, acum s-a trecut la recrutarea unor pacienţi cu limfom,...

ADM, în discuţii avansate pentru preluarea Bunge

Internaţional / 06 februarie 2018

Traderul american de cereale şi materii prime agricole Archer Daniels Midland (ADM) ar putea ajunge în cursul acestei săptămâni la un acord de preluare a compatriotului Bunge Ltd, ceea ce ar accelera procesul de consolidare în industria...

Ziarul BURSA

24 iunie
Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo