ZIARUL BURSA

03 decembrie
50 de economişti se pun contra legii lui Zamfir

SCANDAL PE PLAFONAREA DOBÂNZILOR50 de economişti se pun contra legii lui Zamfir

E.O.Bănci-Asigurări / 23 martie 2018

Senatorul liberal Daniel Cătălin Zamfir a reuşit să facă valuri uriaşe cu proiectele sale de lege privind protecţia consumatorilor, atrăgând o serie de opinii împotriva iniţiativelor lui legislative, care se află în dezbatere în Parlament.

Textele de lege ale parlamentarului vizează plafonarea dobânzilor la 18% pentru creditele de consum şi la de 2,5 ori mai mult decât dobânda cheie pentru cele ipotecare şi imobiliare, anularea caracterului de titlu executor pe care îl au contractele de credit şi limitarea valorii la care debitorul îşi poate recupera locuinţa de la recuperator la cel mult dublul preţului la care acesta din urmă a cumpărat casa de la bancă.

Zamfir: "Sfârşitul lumii - Episodul II"

SCANDAL PE PLAFONAREA DOBÂNZILORZamfir: "Sfârşitul lumii - Episodul II"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 23 martie 2018

Reacţiile la scrioarea deschisă a economiştilor nu au întârziat să apară. În timp ce clienţii împrumutaţi în CHF au numit documentul "noul ferpar" (făcând referire la anunţul băncilor asemănător cu un ferpar ce făcea referire la Legea dării în plată), deputatul PSD Liviu Pleşoianu a scris, pe pagina sa de Facebook: "Ca deputat PSD, primesc pe email o scrisoare prin care Bogdan Glăvan, consilierul preşedintelui PNL (Ludovic Orban), îmi spune că iniţiativa legislativă a parlamentarului PNL Daniel Zamfir (plafonarea dobânzilor la credite) e îngrozitoare şi mă îndeamnă să nu o votez.

Fluxys, concurent cu Transgaz în preluarea DESFA, este partener cu Gazprom

SITE-UL OLIGARCHSINSIDER.COM:Fluxys, concurent cu Transgaz în preluarea DESFA, este partener cu Gazprom

M.P.Companii / 23 martie 2018

Licitaţia pentru achiziţia a 66% din capitalul social al Operatorului Sistemului Elen de Transport Gaze Naturale DESFA este în plină desfăşurare, în februarie fiind depuse două oferte angajante de către consorţiul compus din Regasificadora del Noroeste SA, Reganosa Asset Investments SLU, SNTGN Transgaz şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), şi consorţiul compus din Snam SpA, Enagas Internacional SLU şi Fluxys SA.

Grupul care deţine Kanal D, vândut unei companii apropiate preşedintelui Erdogan

Grupul care deţine Kanal D, vândut unei companii apropiate preşedintelui Erdogan

Companii / 23 martie 2018

Cel mai mare grup de presă din Turcia, Dogan, a anunţat ieri, la Bursa din Istanbul, că a demarat negocieri cu un alt trust, Demiroren Media Holding, privind vânzarea afacerilor sale din presa scrisă şi audio, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 1,2 miliarde de dolari, transmit publicaţia turcă Daily Sabah, DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Răzvan Burleanu, Cosmin Contra, Ionuţ Lupescu

Meciurile echipei naţionale, "muniţie" pentru campania electorală

D.N.Sport / 23 martie 2018

Echipa naţională are programate, în următoarele zile, primele două meciuri din acest an, cu Israel şi Suedia. Partidele sunt aşteptate cu maxim interes...electoral. În funcţie de rezultate, aceste meciuri pot fi folosite în campania electorală pentru alegerile din cadrul FRF, două rezultate bune vor fi imediat lipite la realizările din mandatul lui Răzvan Burleanu, în timp ce două înfrângeri ridică mingea la fileu lui Ionuţ Lupescu şi celorlalţi contracandidaţi, care au susţinut constant că s-au făcut mai multe greşeli pe partea tehnică în ultimii patru ani. La mijloc se află noul selecţioner, Cosmin Contra, care speră ca alegerile de luna viitoare să nu-i influenţeze cariera.

Post-democraţia... vedere în roz

Cornel CodiţăEditorial / 23 martie 2018

Cornel Codiţă

Chiar trebuie să luăm în serios tema aceasta sau e doar un alt moft academic? Unul dintre nenumăratele şi niciodată epuizatele subiecte de tăiat frunze la cîini, de scris teze, eseuri, ori cărţi pline de vorbe, ba chiar şi de erudiţie, dar fără nici urmă de idee? Eu zic că are şi iată de ce!

Ediţia din 03.12.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER - 23 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER - 23 Martie 2018

Macroeconomie / 23 martie 2018

Activitatea în sectorul privat din Franţa s-a temperat peste aşteptări şi în martie 2018. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 56,2 (o valoare sub 50 arată contracţie), de la 57,3 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele...

Explozie la o rafinărie "Unipetrol" din Cehia

V.R. Internaţional / 23 martie 2018

Şase persoane au fost ucise, ieri, într-o explozie produsă la o rafinărie aparţinând grupului "Unipetrol" din Republica Cehă, iar altele au fost grav rănite, conform anunţului făcut de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Pompieri din...

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 23 martie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut parte de o şedinţă negativă din punctul de vedere al cotaţiilor, toţi indicii bursei încheind ziua de tranzacţionare în scădere.

Rulajul înregistrat, în şedinţa de ieri, a crescut la...

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo