ZIARUL BURSA

06 iunie 2018
Ediţia din 31.03.2023
O sută cincizeci şi cinci de minute în tren, cu oprire în Gara Mizil

O sută cincizeci şi cinci de minute în tren, cu oprire în Gara Mizil

Dan NicolaieCompanii / 6 iunie 2018

Dan Nicolaie

- REPORTAJ -

Agenda cetăţeanului nu corespunde, de cele mai multe ori, cu aceea oficială, "a Capitalei". Preocupările şi discuţiile sunt plasate în cu totul alte zone decât s-ar aştepta cineva conectat la fluxul zilnic de ştiri, iar "termeni tehnici" precum Dragnea - miting PSD, Ponta - partid, Iohannis - stat de drept, CCR, Kovesi - DNA, statul paralel, nu se regăsesc în dialogurile purtate de oamenii obişnuiţi.

Un cititor ne-a cerut să facem mai multe reportaje care să conţină următoarele ingred­iente: trenuri, gări, oameni, destine. Cititorul nostru, stăpânul nostru.

Jos dobânzile!, Jos realitatea!

MITINGUL PENTRU SUSŢINEREA GUVERNULUI ARE NEVOIE DE SLOGANURI NOI:Jos dobânzile!, Jos realitatea!

Călin RecheaBănci-Asigurări / 6 iunie 2018

Călin Rechea

Mitingul anunţat de PSD, unde sunt aşteptaţi sute de mii de membri şi simpatizanţi ai partidelor din coaliţia de la guvernare, ar trebui, probabil, să-şi schimbe, din nou, obiectivul.

Iniţial a fost "familia tradiţională", acum este "protestul faţă de acţiunile din justiţie" sau pentru democraţie. Din nefericire pentru "autorităţile noastre", prezente şi trecute, subiectele acestor "manifestări populare" sunt insignifiante faţă de ceea ce ne rezervă viitorul destul de apropiat, mai ales când nu "autorităţile" sunt cele care plătesc greşelile grave de politică economică.

"Tehnologia de tip blockchain va fi sfârşitul sistemului bancar"

"Tehnologia de tip blockchain va fi sfârşitul sistemului bancar"

A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 6 iunie 2018

(Interviu cu avocatul Gheorghe Piperea) 

În curând, dezintermedierea bancară va fi regula, şi nu excepţia, consideră avocatul Gheorghe Piperea, care a lansat, recent, cartea "Protecţia consumatorilor în contractele comerciale". Printre altele, domnia sa susţine, într-un interviu, că "tehnologia de tip blockchain va fi sfârşitul sistemului bancar, dacă cei care îi conduc destinul cu 200 de km la oră nu se vor opri cu cel puţin 1 km înaintea impactului cu zidul din faţă".

Sport pătat, noi arestări pentru trucare de meciuri

Sport pătat, noi arestări pentru trucare de meciuri

D.N. Sport / 6 iunie 2018

O nouă anchetă a autorităţilor scoate la lumina mizeria din sportul profesionist. Poliţia belgiană a efectuat 13 arestări în cadrul unei anchete legate de trucarea unor meciuri la turnee minore din tenisul profesionist.

Shamir Ally, Ambasador al Republicii Cooperative Guyana în Kuweit: "Îmi doresc ca Guyana să devină Singaporele Americilor!".

EXCELENŢA SA SHAMIR ALLY, AMBASADOR EXTRAORDINAR ŞI PLENIPOTENŢIAR AL REPUBLICII COOPERATIVE GUYANA ÎN KUWEIT, ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU ZIARUL BURSA:Republica Cooperativă Guyana - un briliant cu potenţial uriaş, descoperit mai mult de China

MARCELA GANEAInternaţional / 6 iunie 2018

Republica Cooperativă Guyana este un stat cu suprafaţa de 159.000 kmp în Nordul Americii de Sud, cu o populaţie de aproximativ 800.000 de locuitori, care nu-ţi atrage atenţia la prima vedere. Asta, până când ai şansa să întâlneşti un ambasador care îşi laudă ţara şi resursele ei naturale, şi îţi spune că cel mai mare investitor în ţara sa este China. Acest lucru nu trece neobservat şi începi să te interesezi serios de Guyana.

"Randamentul Pilonului II de pensii - de aproape trei ori mai mare decât cel al depozitelor la bancă"

OVIDIU NICOLESCU, CNIPMMR:"Randamentul Pilonului II de pensii - de aproape trei ori mai mare decât cel al depozitelor la bancă"

RAMONA RADUPiaţa de Capital / 6 iunie 2018

Nicolescu: "Bugetul UE pentru perioada 2021-2027 prevede un efort mai mare pentru statele membre. Contribuţia ţării noastre la bugetul UE se va majora cu circa un miliard de euro" 

Fondurile de tipul Pilonului II de pensii au o importanţă extrem de relevantă în orice stat la nivel global, iar desfiinţarea acestora ar aduce mari dezavantaje economice, este de părere Ovidiu Nicolescu, preşedinte de onoare al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

"Pilonul II de pensii va dispărea prin exprimarea liberă a participanţilor"

LUCIAN ISAR AVANSEAZĂ "OPŢIUNEA DE AUR" A PSD:"Pilonul II de pensii va dispărea prin exprimarea liberă a participanţilor"

Emilia OlescuPiaţa de Capital / 6 iunie 2018

Pilonul II de pensii va dispărea prin exprimarea liberă şi neîngrădită a opţiunii participanţilor la această schemă, consideră analistul financiar Lucian Isar. Acesta este de părere că lipsa de investiţii în educaţie a administratorilor de fonduri de pensii facultative şi complacerea în a rula bani doar pentru lobby şi comunicare strategică, şi nu pentru educaţia onestă a participanţilor, va avea urmări.

O lume nebună, nebună... nebună

Cornel CodiţăEditorial / 6 iunie 2018

Cornel Codiţă

Să pornim, aşadar, în călătorie, de la noi, de-acasă! Dacă s-a întîmplat şi nu aţi fost prin apropiere, în ultimele cîteva zile, atunci este cazul să aflaţi că vocabularul limbii române a fost modificat, prin lege! Mai precis, printr-o hotărîre a Curţii Constituţionale.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight, în creştere

RALUCA GĂINĂBănci-Asigurări / 6 iunie 2018

BNR a afişat, ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) de 2,94%, în apreciere comparativ cu valoarea de 2,93% înregistrată în şedinţa precedentă. Dobânda la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) a crescut, de...

Salt de 3,11% pentru BET-NG

BVBSalt de 3,11% pentru BET-NG

A.I. Piaţa de Capital / 6 iunie 2018

Marcel Murgoci, Estinvest: "Revenirea cotaţiilor ne arată că deprecierea pieţei din săptămâna anterioară a fost neconformă cu situaţia fundamentală a emitenţilor" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au urcat, în şedinţa de...

Iohannis, un nou eşec la CCR

Iohannis, un nou eşec la CCR

George MarinescuPolitică / 6 iunie 2018

Nu s-au stins încă ecourile deciziei CCR privind conflictul de neconstituţionalitate între Preşedinte şi Guvern referitor la revocarea Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA, că magistraţii instituţiei au luat în discuţie o nouă obiecţie ridicată...

Italienii de la AQR şi-au început activitatea la Braşov

O.V.Companii / 6 iunie 2018

Grupul italian AQR, specializat în vânzări prin canale fizice şi multimedia, a deschis anul acesta o filială în România, iar de luna trecută şi-a început activitatea la Braşov, unde are o echipă de 150 de vânzători şi 200 de operatori de...

MACRO NEWSLETTER 6 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 6 Iunie 2018

Macroeconomie / 6 iunie 2018

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală în luna mai 2018, până la 1,8%, de la 1,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au menţinut...

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo