ZIARUL BURSA

25 ianuarie
20 de premianţi la Gala Bursa Construcţiilor 2018

20 de premianţi la Gala Bursa Construcţiilor 2018

Emilia OlescuCompanii / 02 iulie 2018

Revista Bursa Construcţiilor, editată de trustul de presă BURSA, a făcut primul pas în cel de-al treilea deceniu de existenţă şi a acordat, în cadrul Galei din acest an, nu mai puţin de 20 de diplome de excelenţă, unora dintre cele mai importante asociaţii din domeniu, dar şi câtorva companii care s-au impus prin activitatea desfăşurată.

La Gala Bursa Construcţiilor 2018, care a avut loc în seara zilei de joi, 28 iunie, la Camera de Comerţ şi Industrie a României, au fost prezenţi peste 100 de arhitecţi, constructori, dezvoltatori, producători de mobilă, designeri, consultanţi imobiliari, avocaţi, precum şi oameni de afaceri din domenii conexe.

Trioul propus de România pentru UE (fotografie de MAKE)

Pe cine trimitem la Bruxelles?

George MarinescuPolitică / 02 iulie 2018

Austria a preluat, ieri, pre­şedinţia Uniunii Europene, pe care o va deţine până la 1 ianuarie 2019, când ţara noastră o va înlocui.

În toată această perioadă, conducerea va fi asigurată dintr-un trio alcătuit din Austria - care a preluat preşedinţia, România - statul care va prelua conducerea Uniunii de la 1 ianuarie 2019 şi Bulgaria, care tocmai şi-a terminat mandatul.

Iluzia prosperităţii

Gheorghe PipereaMacroeconomie / 02 iulie 2018

Gheorghe Piperea

Din perspectiva simplului particular, decizia financiară se concentrează pe evoluţia în timp a economiilor şi a datoriilor.

Codul Penal, măcelărit în Comisia Iordache

Codul Penal, măcelărit în Comisia Iordache

George MarinescuPolitică / 02 iulie 2018

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul jus­tiţiei - cunoscută pe scurt sub denumirea de Comisia Iordache - va continua astăzi dezbaterea amendamentelor depuse pentru modificarea Codului Penal.

Explozie de controverse în jurul gazoductului BRUA

Explozie de controverse în jurul gazoductului BRUA

Ramona RaduCompanii / 02 iulie 2018

Ministrul Energiei, Anton Anton: "România îşi va respecta termenele pentru BRUA şi vom termina proiectul la timp"  

Mircea Coşea, economist: "Ungaria doreşte, prin politica pe care o promovează, nu numai în energie, ci şi în alte domenii, să devină un centru de distribuţie a unor resurse pe care nu le are"

Canete, CE: "Problemele cu partea ungară trebuie rezolvate într-un mod mai inteligent, întrucât este nevoie de cooperare în regiune pentru a avea securitate în aprovizionarea cu gaze"

Ministrul Energiei, Anton Anton, a afirmat, zilele trecute, că este necesar ca fiecare dintre statele implicate în dezvoltarea gazoductului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) să deruleze simultan lucrările de creare a acestei conducte, necesare pentru Europa Centrală şi de Sud-Est, arată un comunicat al ministerului Energiei.

Investitorii pot subscrie pentru acţiunile Alro

ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, Investitorii pot subscrie pentru acţiunile Alro

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 02 iulie 2018

Astăzi începe perioada de subscriere pentru oferta prin care Vimetco şi Conef scot la vânzare un număr maxim de 383,79 milioane de titluri Alro (ALR), reprezentând 53,77% din capitalul social al combinatului din Slatina, investitorilor de retail fiindu-le des­tinate cel mult 57,56 milioane de acţiuni, echivalentul a 15% din pachetul scos la vânzare, restul aparţinând tranşei investitorilor instituţionali.

"Amazon" preia farmacia online "PillPack"

"Amazon" preia farmacia online "PillPack"

Internaţional / 02 iulie 2018

Gigantul american al comerţului online va concura direct reţele de farmacii şi distribuitori de medicamente 

"Amazon.com" a cumpărat, săptămâ­na trecută, o mică farmacie online, "PillPack", prin intermediul căreia cel mai mare retailer din lume va intra în concurenţă directă cu reţelele de farmacii şi cu distribuitorii de medicamente, transmite Reuters, conform news.ro.

"Nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul ţării la păcănele"

GUVERNATORUL BNR MUGUR ISĂRESCU:"Nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul ţării la păcănele"

F.A.Bănci-Asigurări / 02 iulie 2018

Rezerva de aur a României de la Banca Angliei nu a fost implicată în operaţiuni de arbitraj sau de tip speculativ, pentru că acestea implică riscuri şi câştigurile sunt infime, a afirmat, vineri, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), la conferinţa de prezentare a raportului anual al Băncii Centrale, menţionând că reprezentanţilor BNR "nu le-a trecut prin cap să joace aurul la păcănele".

Intrarea la liceu, faza pe fişe şi tabele!

Intrarea la liceu, faza pe fişe şi tabele!

O.D.Cultură / 02 iulie 2018

Scăpaţi de grija examenelor efective, absolvenţii ciclului gimnazial au intrat în febra completării opţiunilor pentru intrarea la liceu. Fără o atenţie sporită, această operaţiune, aparent uşoară, poate duce un elev cu o medie bună către un liceu pe care de fapt nu şi-l doreşte.

Orban a devenit "clientul" lui Băsescu

O.D.Politică / 02 iulie 2018

Fostul preşedinte Traian Băsescu are un nou "client" în materie de atacuri politice: preşedintele PNL, Ludovic Orban. Pe modelul patentat de Victor Ponta, care a avut atacuri în cascadă pe contul personal de Facebook la adresa lui Klaus Iohannis şi ulterior a lui Liviu Dragnea, Traian Băsescu nu ratează nicio ocazie să-l "demoleze" pe unul dintre liderii opoziţiei.

Sfârşitul excepţionalismului românesc

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 02 iulie 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

Apropierea din ce în ce mai mare a României de ţările grupului de la Visegrad ar putea marca sfârşitul excepţionalismului românesc? Ro­mânia nu va mai fi altfel? Când, în 2014-2015, guvernele ţărilor central-europene se angajau pe calea iliberalis­mului revigorând grupul de la Visegrad sub coordonarea Budapestei, România era privită ca o insulă liberală într-o mare iliberală.

Ediţia din 25.01.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

J.C. Flowers a cumpărat Piraeus Bank

C.P.Bănci-Asigurări / 02 iulie 2018

Fondul de investiţii J.C. Flowers a cumpărat Piraeus Bank, conform unui comunicat de presă care anunţă finalizarea tranzacţiei dintre cele două entităţi, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naţionale a României.

Creşteri pe linie pentru toţi indicii bursei

BVBCreşteri pe linie pentru toţi indicii bursei

A.I. Piaţa de Capital / 02 iulie 2018

Transferuri cu aproape 5% din SIF Muntenia, realizate prin piaţa "deal" 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat săptămâna de tranzacţionare într-o notă pozitivă, toţi indicii marcând creşteri, în şedinţa de...

Axios: Trump vrea să scoată SUA din OMC

Internaţional / 02 iulie 2018

Preşedintele SUA, Donald Trump, le-a spus în repetate rânduri oficialilor de la Casa Albă că ar dori să retragă Statele Unite din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), anunţă site-ul de ştiri Axios, preluat de Reuters.

MACRO NEWSLETTER 02 Iulie 2018

MACRO NEWSLETTER 02 Iulie 2018

Macroeconomie / 02 iulie 2018

Volumul vânzărilor retail din Germania a scăzut semnificativ peste aşteptări în luna mai 2018, cu o rată lunară de 2,1%, după o creştere de 1,6% în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 1,6%, după o creştere de 1% în luna anterioară.

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii