ZIARUL BURSA

03 iulie 2018
Ilustraţie de MAKE

Iresponsabilitatea clasei politice va fi, din nou, foarte scumpă pentru România

Călin RecheaPolitică / 03 iulie 2018

Călin Rechea

Caracterul iresponsabil al luptelor politice interne va deveni tot mai evident în perioada următoare, în condiţiile în care ignorarea evoluţiilor de pe pieţele internaţionale, mai ales a celor de la nivelul economiilor emergente, va avea un efect deosebit de negativ asupra economiei noastre şi a finanţelor publice.

Un articol recent din Financial Times arată că "investitorii au retras miliarde de dolari din fondurile de investiţii cu expunere faţă de obligaţiunile şi acţiunile de pe pieţele emergente".

Datele preluate de la banca de inves­tiţii Jefferies indică retrageri de peste 14 miliarde de dolari doar din fondurile de obligaţiuni în ultimele două luni şi jumătate, în timp ce fondurile cu portofolii de acţiuni au înregistrat ieşiri de aproape 9 miliarde de dolari în ultimele trei săptămâni.

ROBOR - noul coşmar al clienţilor Prima Casă

ROBOR - noul coşmar al clienţilor Prima Casă

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 03 iulie 2018

Actualizare Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,27%, cel mai mare nivel din martie 2014, potrivit datelor publicate astăzi de Banca Naţională a României (BNR).

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Nivelul atins astăzi, 3,27%, este cel mai mare din 5 martie 2014, când a fost 3,37%. Indicele a crescut accelerat începând din 13 aprilie, când a atins nivelul de 2,07%.

Totodată, indicele Robor la şase luni a crescut astăzi la 3,32%, cel mai mare nivel din 13 mai 2014, când a fost 3,32%.

Comisia Iordache girează Codul infractorilor

Comisia Iordache girează Codul infractorilor

George MarinescuPolitică / 03 iulie 2018

Abuzul în serviciu a fost aproape dezincriminat, ieri, în Comisia Iordache de parlamentarii PSD-ALDE. Textul pe care coaliţia aflată la putere doreşte să îl vadă promulgat în Codul Penal are menirea de a-i salva pe foarte mulţi dintre membrii celor două partide care sunt suspecţi sau inculpaţi în dosare penale.

CRIZĂ POLITICĂ LA BERLINMinistrul german de Interne ameninţă cu demisia

A.V. Internaţional / 03 iulie 2018

Coaliţia cancelarului Angelei Merkel riscă să piardă majoritatea parlamentară 

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, lider al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), intenţionează să demisioneze în condiţiile în care noul plan al Uniunii Europene cu privire la gestionarea problemei migraţiei, respectiv acordurile bilaterale în acest sens încheiate săptămâna trecută de cancelarul Angela Merkel cu unele ţări au cauzat o criză în guvernul de la Berlin.

"BRUA va oferi noi posibilităţi pentru consolidarea pieţei interne a energiei", consideră Maro¹ ©efèoviè.

EUROPARLAMENTARUL DAN NICA: "Înregistrăm pierderi duble de energie faţă de media europeană"

Ramona Radu Companii / 03 iulie 2018

Maro¹ ©efèoviè, CE: "UE are aşteptări mari de la România, în exercitarea mandatului său la preşedinţia Consiliului UE"  

Rischard Tusker, ExxonMobil: "Nu am luat încă decizia finală să trecem la exploatarea zăcămintelor de gaze din Marea Neagră"

Ţara noastră a fost prima ţară europeană care a început să exporte gaze, în urmă cu 60 de ani, iar Uniunea Ener­giei ar trebui să profite, în mod clar, de experienţa şi de istoria României în acest domeniu, a afirmat, ieri, Maro¹ ©efèoviè, vice-preşedinte pentru Uniunea Energetică în cadrul Comisiei Europene, în cadrul unei conferinţe de profil.

Creştere uşoară la nivelul numărului de medici

INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂCreştere uşoară la nivelul numărului de medici

O.D.Companii / 03 iulie 2018

Numărul medicilor care activează în sistemul naţional de sănătate a crescut în ultimul an. Un pas mic pentru sistem, un pas mare pentru pacienţi. Desigur, mai sunt mulţi paşi de făcut, problemele sunt la fel de mari, dar important este să existe o direcţie coerentă care să încurajeze cadrele medicale să nu mai plece peste hotare, aşa cum s-a întâmplat în ultimul deceniu.

Acţiunile Purcari s-au înscris pe o traiectorie descendentă

DE LA LISTARE ŞI PÂNĂ ÎN PREZENT,Acţiunile Purcari s-au înscris pe o traiectorie descendentă

A.I.Companii / 03 iulie 2018

Marcel Murgoci, Estinvest: "Atât timp cât scăderile generale ale pieţei vor continua, este puţin probabil ca preţul titlurilor WINE să îşi schimbe tendinţa" 

Acţiunile producătorului de vinuri Purcari Wineries (WINE), care au intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) la începutul acestui an, s-au înscris pe o tendinţă descendentă încă de la listare, cotaţia WINE încheind luna iunie la preţul de 18,05 lei, cu 14,05% sub preţul de 21 de lei/titlu, cel la care s-a realizat prima tranzacţie cu acţiunile emitentului la BVB, în data de 15 februarie 2018.

Diguri din declaraţii, vorbe contra inundaţiilor

Diguri din declaraţii, vorbe contra inundaţiilor

O.D.Politică / 03 iulie 2018

Premierul Viorica Dăncilă a făcut mai multe vizite în zone afectate de inundaţii şi a anunţat că în toate localităţile afectate se fac în aceste zile evaluări ale pagubelor, astfel încât în şedinţa de Guvern de joi să poată fi alocate fonduri în sprijinul comunităţilor.

Wizz Air a lansat patru rute noi din Bucureşti

Wizz Air a lansat patru rute noi din Bucureşti

ADELINA TOADERCompanii / 03 iulie 2018

Compania aeriană low-cost Wizz Air a lansat, în primele şase luni aleanului, patru rute noi din Bucureşti către Goteborg, Nisa, Kutaisi şi Atena. Totodată, compania a crescut frecvenţele pentru 8 curse populare din Bucureşti, în 2018. Anul acesta, Wizz Air oferă mai mult de 4,2 milioane de locuri la vânzare, spre 47 de destinaţii din 20 de ţări, cu tarife ce încep de la doar 39 de lei.

Cum am ajuns să tolerăm analfabeţii?

Cătălin AvramescuEditorial / 03 iulie 2018

Cătălin Avramescu

Dacă vreţi să aflaţi în ce ţară trăim, mergeţi pe pagina de Facebook a actualului primar socialist al Buzăului. Acolo tronează o fotografie unde respectivul este înfăţişat împreună cu ambasadorul britanic. Pe masă, între cei doi, steagurile naţionale. Dom' Primar l-a nimerit pe acela al României. Însă pe acela al Regatului Unit nu. L-a pus pe acela al Islandei...

Ediţia din 03.07.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Rulaj de numai 21 milioane de lei

BVBRulaj de numai 21 milioane de lei

A.I. Piaţa de Capital / 03 iulie 2018

Scădere de 0,83% pentru BET  

Valoarea transferurilor înregistrate în prima şedinţă de tranzacţioare a săptămânii, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a fost de numai 21,74 milioane de lei, cu mult sub rulajul mediu consemnat în acest an, de...

Şomajul este la cel mai redus nivel din ultimul deceniu

O.D.Companii / 03 iulie 2018 /

Printre multe creşteri nedorite, există şi o scădere îmbucurătoare la nivelul Uniunii Europene: şomajul. Rata şomajului în Uniunea Europeană s-a menţinut la 7% în mai, la fel ca în aprilie, dar în scădere faţă de 7,7% în perioada similară din...

MACRO NEWSLETTER 03 Iulie 2018

MACRO NEWSLETTER 03 Iulie 2018

Macroeconomie / 03 iulie 2018

Încrederea consumatorilor din SUA a crescut uşor în iunie 2018, conform datelor finale ale indicelui publicat de University of Michigan. Indicele încrederii a crescut până la 98,2, de la 98 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele...

Ziarul BURSA

07 mai
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo