ZIARUL BURSA

02 august 2018
Fotografie de MAKE

Autorităţile includ construcţiile în rândul domeniilor de viitor

Emilia OlescuCompanii / 02 august 2018

Piaţa construcţiilor din ţara noastră pare să devină importantă pentru autorităţi, care s-au hotărât să includă acest domeniu în Strategia Naţională de Competitivitate 2015-2020, printre sectoarele economice cu potenţial competitiv.

Propunerea vine din partea Ministerului Economiei, care a pus în dezbatere un proiect legislativ ce prevede introducerea sectorului de construcţii în Strategia de Competitivitate.

Estimările Guvernului sunt îndrăzneţe, nota de fundamentare a iniţiativei legislative aratând: "După ce în perioada de creştere economică din 2007-2008 ponderea construcţiilor în PIB depăşise 11%, în acest moment ponderea este de doar 4%, în condiţiile în care există potenţial să ajungă chiar la 15%".

Sectorul construcţiilor este unul foarte important şi ar avea şanse de creştere dacă ar fi sprijinit de stat, este de părere expertul imobiliar Ion Radu Zilişteanu, doctor în economie.

Războiul comercial SUA-China ia amploare

Războiul comercial SUA-China ia amploare

A.V.Internaţional / 02 august 2018

Administraţia americană, condusă de preşedintele Donald Trump, intenţionează să crească de la 10% la 25% nivelul taxelor vamale impuse unor importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, ca să forţeze astfel Beijingul să îi ofere concesii comerciale, spun surse apropiate autorităţilor SUA, citate de presa internaţională.

"Piaţa AeRO, destul de puţin cunoscută"

LUCIAN ANGHEL, BVB:"Piaţa AeRO, destul de puţin cunoscută"

A.I.Piaţa de Capital / 02 august 2018

Piaţa AeRO este destul de puţin cunoscută în ţara noastră, cu toate că listarea unei companii pe această piaţă are un cost de numai câteva mii de euro, incomparabil mai mic decât costul unei listări pe o piaţă similară din Italia, a precizat, ieri, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul unei conferinţe de presă.

Zbor direct Bucureşti - Marrakech, din noiembrie

Zbor direct Bucureşti - Marrakech, din noiembrie

A.T.Companii / 02 august 2018

Compania aeriană româneas-că Blue Air şi magazinul online de vacanţe Lidl Tour anunţă lansarea zborurilor directe pe ruta Bucureşti -Marrakech, Maroc, începând cu 3 noiembrie, şi se vor desfăşura în fiecare sâmbătă până pe 5 ianuarie 2019.

Tudorel Toader şi Augustin Lazăr

PSD şi Tudorel Toader pregătesc evaluarea lui Lazăr

GEORGE MARINESCUPolitică / 02 august 2018

Procurorul general Augustin Lazăr este unul dintre şefii magistraţilor din ţara noastră care au luat întotdeauna atitudine atunci când clasa politică şi guvernul s-au amestecat în activitatea puterii judecătoreşti şi sistemului judiciar.

Timişoara, cea mai mare piaţă de birouri din provincie

POTRIVIT CONSULTANŢILOR IMOBILIARI,Timişoara, cea mai mare piaţă de birouri din provincie

R.R.Companii / 02 august 2018

Activ Property Services: "Stocul de birouri din Timişoara a crescut cu 53.000 de metri pătraţi în primele şase luni din 2018" 

Timişoara a devenit, la jumătatea acestui an, cea mai mare piaţă de birouri din provincie, depăşind suprafaţa de birouri în funcţiune din Cluj-Napoca, pentru prima dată, arată un comunicat transmis de Activ Property Services.

Potrivit companiei de consultanţă imobiliară, această evoluţie este o urmare a volumelor record de activitate consemnate în Timişoara, în ultimii doi ani, atât în ceea ce priveşte livrările de stoc nou, cât şi în ceea ce priveşte volumul de tranzacţii de închiriere.

"Bayer" vinde unele branduri dermatologice către "Leo Pharma"

"Bayer" vinde unele branduri dermatologice către "Leo Pharma"

Alina VasiescuInternaţional / 02 august 2018

Grupul "Bayer" AG a decis să înstrăineze brandurile sale de medicamente dermatologice eliberate pe bază de prescripţie către "Leo Pharma" din Danemarca, în condiţiile în care producătorul german de medicamente se concentrează pe integrarea producătorului american de seminţe "Monsanto" Co. şi pe consolidarea operaţiunilor sale de dezvoltare a farmaceuticelor.

Lungile veri fierbinţi devin mortale

AVERTISMENTLungile veri fierbinţi devin mortale

OCTAVIAN DANMiscellanea / 02 august 2018

Canicula devine tot mai agresivă. Chiar dacă în ţara noastră vara a fost atipică, cu multe ploi şi mai puţină căldură, zone întinse ale Europei s-au confruntat cu dis-confort termic cauzat de temperaturile ridicate şi lipsa precipitaţiilor.

Ediţia din 02.08.2018
Ediţia din 27.11.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER-02 August 2018

MACRO NEWSLETTER-02 August 2018

Macroeconomie / 02 august 2018

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a temperat creşterea anuală în luna mai 2018, până la 6,5%, de la 6,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare 0,7%, după un avans de 0,9% în luna anterioară....

Jumătate dintre consumatori risipesc lunar 25% din alimente

Jumătate dintre consumatori risipesc lunar 25% din alimente

Companii / 02 august 2018

Risipa alimentară este o problemă care îi vizează atât pe comercianţi, cât şi pe consumatorii europeni. Anual, sunt irosite aproximativ 88 de milioane de tone de alimente (în jur de 20% din totalul alimentelor produse) în Uniunea Europeană,...

Imprimaţi, imprimaţi, dar nu arme!

ŞTIINŢĂImprimaţi, imprimaţi, dar nu arme!

O.D.Companii / 02 august 2018

Revoluţia imprimantelor 3D continuă, dar cu mici ajustări de parcurs. Un judecător federal din Seattle a blocat lansarea de software care ar permite consumatorilor să îşi creeze arme de foc cu ajutorul imprimantelor 3D, scrie BBC, citat de...

BASF a finalizat achiziţia unor active Bayer

F.A.Companii / 02 august 2018

BASF a încheiat procesul de achiziţie a unor segmente de operaţiuni şi active de la Bayer. În octombrie 2017 şi în aprilie 2018, BASF a semnat acorduri de achiziţie pentru operaţiunile şi activele cedate de Bayer, în valoare de 7,6 miliarde de...

Activitatea MAI, politizată de PSD

Activitatea MAI, politizată de PSD

G.M.Politică / 02 august 2018

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi: "Mandatul lui Carmen Dan - un coşmar pentru relaţia dintre Interne şi cetăţeni" 

Bâlbele recente şi modul de acţiune ale Poliţiei Rutiere în cazul autoturis-mului înmatriculat în Suedia cu un număr...

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo