ZIARUL BURSA

08 octombrie 2018
Ediţia din 01.03.2024
Politica a subminat ultimele valori nealterate (I)

LUMINILE (ŞI UMBRELE) CENTENARULUIPolitica a subminat ultimele valori nealterate (I)

Politică / 8 octombrie 2018

(Interviu cu istoricul Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai şi preşedintele Academiei Române)

Reputatul istoric Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, ne-a făcut onoarea de a ne acorda un interviu pe tema Anului Centenar, a luminilor şi umbrelor lui, între cele din urmă numărându-se provocările eternizate ale unor forţe revanşarde, atât din vestul imediat al României, cât şi, evident, din răsăritul ei, dar şi excrescenţele lor din interiorul instituţiilor şi a societăţii româneşti.

Victor Roncea: Cum apreciaţi trivializarea spaţiului public şi aducerea acestui limbaj în mijlocul cetăţii, pe toate televiziunile, chiar cu susţinerea deschisă şi extrem de vocală a unor intelectuali, coborâţi la limbajul pe care românii de odinioară îl puteau auzi doar în gropile de gunoi ale oraşului?

Calamity Viorica şi referendumul

Cristian PîrvulescuEditorial / 8 octombrie 2018

Cristian Pîrvulescu

Încercând să "înlăture dezastrele produse de calităţi", prima ministră a ţării, aflată încă sub efectul "intemperiilor vremii" nu doar că a participat dar că a şi organizat şi susţinut un referendum al cărui scop a fost eminamente politic: Puterea.

"Există premise pentru creşterea pieţei, până la finalul anului"

ALIN BRENDEA, PRIME TRANSACTION:"Există premise pentru creşterea pieţei, până la finalul anului"

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 8 octombrie 2018

"Perspectiva intrării fondurilor de investiţii eligibile pentru categoria pieţelor emergente poate deveni, de anul următor, principalul vector de creştere al bursei noastre", potrivit domnului Brendea 

Există premise importante pentru creşterea preţurilor celor mai importante acţiuni tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), până la finalul acestui an, susţine Alin Brendea, director general adjunct în cadrul societăţii Prime Transaction.

Legea offshore, în dezbatere la comisiile Camerei Deputaţilor

Legea offshore, în dezbatere la comisiile Camerei Deputaţilor

George MarinescuCompanii / 8 octombrie 2018

Una dintre cele mai importante legi pentru viitorul energetic, economic şi fiscal al ţării noastre este legea privind operaţiunile de exploatare petrolieră în perimetrele offshore din Marea Neagră.

Pentru că săptămâna trecută, legea a fost trimisă la comisii de către plenul Camerei Deputaţilor, cei mai mulţi dintre parlamentari fiind nemulţumiţi de faptul că membrii comisiilor au modificat drastic proiectul adoptat de Senat, liderii coaliţiei majoritare din Parlament s-au întâlnit vineri pentru a găsi o soluţie.

"Avem cel mai mic sistem bancar din UE"

EUGEN RĂDULESCU, BNR:"Avem cel mai mic sistem bancar din UE"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 8 octombrie 2018

Eugen Rădulescu: "Programul Prima Casă trebuie schimbat"  

Rădulescu: " Dacă intrăm dintr-o creştere economică accelerată în recesiune, ne putem trezi într-o situaţie ca cea din 2010"

Reprezentantul BNR: "Avem companii sărace şi patroni bogaţi"

Ţara noastră are cel mai mic sistem bancar din Uniunea Europeană (UE), a spus, sâmbătă, Eugen Rădulescu, directorul Direcţiei de Stabilitate din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).

"2018 are potenţialul să fie al doilea an cu cele mai mari sancţiuni din istorie"

BOGDAN CHIRIŢOIU, CONSILIUL CONCURENŢEI:"2018 are potenţialul să fie al doilea an cu cele mai mari sancţiuni din istorie"

Emilia OlescuCompanii / 8 octombrie 2018

2018 are potenţialul să fie al doilea an cu cele mai mari sancţiuni aplicate de Consiliul Concurenţei în istoria sa, a anunţat, sâmbătă, preşedintele autorităţii, Bogdan Chitriţoiu. Prezent la seminarul organizat la Sinaia de instituţia pe care o conduce şi de Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), acesta a amintit că, la începutul anului 2012, Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile petroliere cu amenzi totale de peste 200 milioane euro.

Markn Hilton, Sursa Twitter

Schimbări în conducerea Sphera Franchise Group

A.I.Companii / 8 octombrie 2018

Compania numeşte doi noi membri în Consiliul de Administraţie şi un director financiar, cu mandate interimare 

Sphera Franchise Group (SFG), emitent listat în luna noiembrie a anului trecut la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), i-a desemnat pe Răzvan Lefter şi Lucian Hoancă în funcţiile de membri ne-executivi interimari în Consiliul de Administraţie al companiei, precum şi pe Daniel Paliţă în funcţia de director financiar interimar, se arată într-un raport al companiei remis operatorului pieţei.

Era secretului bancar din Elveţia a luat sfârşit

Era secretului bancar din Elveţia a luat sfârşit

Internaţional / 8 octombrie 2018

Administraţia Fiscală Federală din Elveţia: "Cipru şi România sunt excluse în prezent din schimbul de informaţii pentru că nu respectă cerinţele internaţionale referitoare la securitatea şi confidenţialitatea datelor" 

Era secretului bancar din Elveţia, cel mai mare centru din lume care administrează averi offshore, a luat sfârşit în mod oficial, după ce această ţară a început schimbul automat de date ale clienţilor cu autorităţi fiscale din zeci de state, dar România şi Cipru nu beneficiază pentru că nu respectă reglementările internaţionale privind confidenţialitatea datelor, transmite Reuters, conform news.ro.

"România, printre ţările cu cel mai redus grad de bancarizare din Europa"

GABRIELA FOLCUŢ, DIRECTOR EXECUTIV ARB:"România, printre ţările cu cel mai redus grad de bancarizare din Europa"

R.R.Bănci-Asigurări / 8 octombrie 2018

Ţara noastră ocupă ultimul loc, în Europa, în ceea ce priveşte intermedierea financiară, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Gabriela Folcuţ, directorul executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), menţionând că ponderea creditului neguvernamental în Produsul Intern Brut era de 26,4% în 2017, faţă de circa 40% în anul 2011.

SIF Banat - Crişana, cel mai bun randament din BET-FI

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 SEPTEMBRIE - 4 OCTOMBRIESIF Banat - Crişana, cel mai bun randament din BET-FI

Mihai GongoroiInvestiţii Personale / 8 octombrie 2018

Marcând un salt al cotaţiei de 1,93%, în raport cu moneda euro, în intervalul 27 septembrie - 4 octombrie, acţiunile SIF Banat - Crişana (SIF1) reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), care a înregistrat o retragere de 0,7%, în intervalul avut în vedere.

Isabel Hoffman, Simone Accornero, Laura Soucek, Ioannis Tamanas, Bieke Van Gorp.

CORESPONDENŢĂ DIN BUDAPESTA - INNOVEIT 2018Inovarea, motorul care mişcă lumea

Dan NicolaieCompanii / 8 octombrie 2018

Lumea a înţeles că fără inovare nu există progres. Limitările nu fac decât să ţină lucrurile în loc, iar fiecare euro băgat în cercetare reprezintă o investiţie pe termen lung pentru oameni. În ultimii 10 ani în Europa s-a pus accent pe inovare iar rezultatele sunt mai mult decât vizibile. Nu ar fi rău dacă şi în ţara noastră s-ar acorda mai mult credit celor care au capacitatea de a creea lucruri noi, care în final folosesc întregii comunităţi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 08 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER 08 Octombrie 2018

Macroeconomie / 8 octombrie 2018

Comenzile industriale noi din Germania şi-au accelerat declinul anual în august 2018, până la 2,1%, de la 0,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 2%, după o scădere de 0,9% în luna anterioară.

Aprecieri pe linie pentru indicii bursei

BVBAprecieri pe linie pentru indicii bursei

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 8 octombrie 2018

Lichiditate de doar 21,7 milioane de lei

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ultima zi a săptămânii de tranzacţionare în creştere, în contextul în care lichiditatea înregistrată, de 21,7 milioane de lei, a continuat să se...

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo