ZIARUL BURSA

20 noiembrie 2018
"BRD şi TLV - oportunităţi bune pentru investitori, în acest moment"

BROKERII APRECIAZĂ:"BRD şi TLV - oportunităţi bune pentru investitori, în acest moment"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 noiembrie 2018

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Chiar dacă au raportat profituri în scădere, randamentul dividendelor ce vor fi oferite de Transgaz şi Romgaz va fi situat probabil între 9% şi 11%"  

George Brande, Interfinbrok: "OMV Petrom a beneficiat de creşterea cotaţiei barilului de petrol şi este posibil să recompenseze investitorii cu dividende atractive"

Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD), cele două bănci importante listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), sunt doi dintre emitenţii pieţei noastre de capital care au un potenţial ridicat de a oferi câştiguri investitorilor, în urma rezultatelor financiare raportate pentru trimestrul al treilea, sunt de părere brokerii consultaţi de Ziarul BURSA.

"Scopul Legii Dării în plată - pervertit de nenumărate excepţii de neconstituţionalitate"

GHEORGHE PIPEREA:"Scopul Legii Dării în plată - pervertit de nenumărate excepţii de neconstituţionalitate"

Emilia OlescuConsultanţă juridică / 20 noiembrie 2018

Impreviziunea la Legea dării în plată - dezbătută astăzi, la Comisia de buget a Senatului 

Impreviziunea la Legea dării în plată este prevăzută să fie luată în discuţie astăzi, la Comisia de buget a Senatului, după cum a scris, ieri, pe pagina sa de Facebook, senatorul ALDE Daniel Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei economice, care a promis că va prezenta "date incredibile din practica instanţelor de judecată".

Supranumit "cost killer" ("ucigaşul costurilor"), Ghosn şi-a făcut un renume din capacitatea de a transforma companii aflate în pragul falimentului în societăţi profitabile.

Preşedintele Renault- Nissan-Mitsubishi, arestat

A.V.Internaţional / 20 noiembrie 2018

Oficialul companiei este suspectat de fraudă fiscală 

Carlos Ghosn, preşedintele-director general al alianţei auto franco-japoneze Renault-Nissan-Mitsubishi Motors, a fost arestat ieri, la Tokyo, fiind suspectat de fraudă fiscală.

Postul public de televiziune NHK din Japonia a informat: "Parchetul din Tokyo l-a arestat pe Carlos Ghosn, fiind bănuit de încălcarea legis­laţiei financiare".

"Decizia instanţei permite plata aproape integrală a păgubiţilor Harinvest"

ASOCIAŢIA BROKERILOR:"Decizia instanţei permite plata aproape integrală a păgubiţilor Harinvest"

A.I.Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2018

"Soluţia Curţii de Apel Piteşti în cazul Harinvest este deosebit de importantă pentru menţinerea încrederii investitorilor în piaţa de capital românească", arată Asociaţia Brokerilor  

Prin soluţia dată de instanţă, clienţii Harinvest păgubiţi în luna noiembrie 2013 prin vânzarea neautorizată a activelor acestora îşi vor putea recupera aproape integral pierderile, arată Asociaţia Brokerilor din piaţa de capital, într--un comunicat remis Redacţiei.

Nici un plan, nici o logică

Cătălin AvramescuEditorial / 20 noiembrie 2018

Cătălin Avramescu

Ciorile sunt inteligente. Sigur, se poate spune despre toate animalele, într-un sens larg, că sunt "inteligente". În fond, ele sunt bine adaptate la mediul lor, "se descurcă". Însă inteligenţa, într-un sens strict, este altceva.

Piaţa imobiliară ameninţă stabilitatea financiară în Germania

Piaţa imobiliară ameninţă stabilitatea financiară în Germania

Călin RecheaMacroeconomie / 20 noiembrie 2018

Călin Rechea

Ultimul raport asupra stabilităţii financiare publicat de Bundesbank arată că dinamica preţurilor de pe piaţa imobiliară rezidenţială reprezintă un risc major pentru sistemul bancar.

În opinia băncii centrale a Germaniei, preţurile imobilelor rezidenţiale din multe oraşe sunt supraevaluate cu până la 30%, după o creştere accelerată în ultimii 8 ani.

Andruşcă: "Chimcomplex trebuie să achite activele Oltchim până în 17 decembrie"

CONSILIUL CONCURENŢEI A AUTORIZAT PRIVATIZAREA OLTCHIMAndruşcă: "Chimcomplex trebuie să achite activele Oltchim până în 17 decembrie"

EMILIA OLESCUCompanii / 20 noiembrie 2018

Actualizare : Oltchim a notificat Chimcomplex Borzeşti că data finalizării tranzacţie pentru Pachetele 1-5 şi parţial 7 ale combinatului din Râmnicu Vâlcea, care înseamnă plata preţului şi transferul dreptului de proprietate pentru activele vândute, este 12 decembrie 2018

------

Consiliul Concurenţei a autorizat privatizarea Olt-chim, care presupune preluarea de către Chimcomplex a unor active de la combinatul din Râmnicu Vâlcea.

Augustin Lazăr: "Dosarul 10 august, adevăratul motiv al procedurii de revocare"

CSM, AVIZ NEGATIV PRIVIND REVOCAREA PROCURORULUI GENERALAugustin Lazăr: "Dosarul 10 august, adevăratul motiv al procedurii de revocare"

George MarinescuAnticorupţie / 20 noiembrie 2018

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat, ieri, negativ, cu 5 voturi contra 1, cererea de revocare din funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr, formulată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Avizul CSM este consultativ, Tudorel Toader anunţând deja că nu va ţine cont de el.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan îi cere premierului să publice strategia pentru piaţa auto

Europarlamentarul Siegfried Mureşan îi cere premierului să publice strategia pentru piaţa auto

R.R.Companii / 20 noiembrie 2018

Grupul Volkswagen a anunţat că vrea să deschidă o nouă facilitate de producţie în Europa de Est  

Deputatul european Siegfried Mureşan îi cere prim-ministrului Viorica Dăncilă să comunice public strategia pe care Guvernul Româ­niei o are, în prezent, privind consolidarea pieţei auto autohtone.

Cererea europarlamentarului vine în contextul în care, în urmă cu câteva zile, Grupul Volkswagen a anunţat că vrea să deschidă o nouă facilitate de producţie în Europa de Est.

Un al treilea producător auto în România ar însemna consolidarea pieţei de profil de la noi din ţară şi garanţia faptului că cei doi jucători deja prezenţi aici (Ford şi Renault) nu se vor retrage, a subliniat domnia sa.

 Vânzări de peste 3 milioane de euro la Târgul de Turism

CHRISTIAN TOUR Vânzări de peste 3 milioane de euro la Târgul de Turism

A.T.Companii / 20 noiembrie 2018

Grecia, Turcia şi Egipt, cele mai căutate destinaţii 

Agenţia de turism Christian Tour a vândut vacanţe de peste 3 milioane de euro pe durata Târgului de Turism al României, atât la standul de la Romexpo, cât şi în sediile agenţiei din ţară şi online, unde turiştii au găsit pachete cu aceleaşi reduceri şi în aceleaşi condiţii ca la târg, arată datele transmise.

Finala pentru locul 2

FOTBAL ŞI BANIFinala pentru locul 2

D.N.Sport / 20 noiembrie 2018

Echipa naţională de fotbal va disputa astăzi ultimul meci din cadrul grupelor Ligii Naţiunilor. Partida din Muntenegru, care va începe la ora 21.45, este o adevărată finală pentru poziţia a doua din grupă, chiar dacă la nivel teoretic tricolorii pot spera şi la prima poziţie, în cazul unei victorii a lor la Podgorica şi a unui semieşec al Serbiei în meciul cu Lituania.

Ediţia din 20.11.2018
Ediţia din 25.02.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Numărul locurilor de muncă vacante este în creştere

Numărul locurilor de muncă vacante este în creştere

Companii / 20 noiembrie 2018

Numărul locurilor de muncă disponibile în România, în trimestrul trei din 2018, a fost de 63.700, cu cele mai mari rate în administraţia publică, alte activităţi de servicii, respectiv în sănătate şi asistenţă socială, arată datele Institutului...

UE a dat un prim aviz acordului de Brexit

UE a dat un prim aviz acordului de Brexit

Internaţional / 20 noiembrie 2018

Cei 27 de membri ai UE au dat, ieri, o primă unde verde acordului divorţului negociat cu Londra, ţinta unor critici virulente în Regatul Unit, lansând astfel o ultimă săptămână de negocieri înaintea summitului excepţional de la Bruxelles,...

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei

MIHAI GONGOROIPiaţa de Capital / 20 noiembrie 2018

Rulaj de numai 15 milioane de lei 

Valoarea tranzacţionată în prima şedinţă a săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 14,96 milioane de lei, cu mult sub media zilnică înregistrată în acest an, de 41,1 milioane de lei,...

Reuters îşi restructurează birourile din Europa

Reuters îşi restructurează birourile din Europa

Internaţional / 20 noiembrie 2018

Agenţia de presă Reuters şi-a anunţat angajaţii că va demara o restructurare a birourilor europene care va însemna eliminarea unor locuri de muncă, în special în cazul birourilor care produc ştiri în două limbi în Italia, Germania şi Franţa, au...

MACRO NEWSLETTER-20 Noiembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-20 Noiembrie 2018

Macroeconomie / 20 noiembrie 2018

Preţurile de consum din zona euro şi-au accelerat creşterea anuală în octombrie 2018, până la 2,2%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,5% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii