ZIARUL BURSA

04 februarie 2019
"Norocul în tranzacţionare este doar cel al începătorului" (I)

MIRCEA DOLOGA, COMMODITY TRADING ADVISER"Norocul în tranzacţionare este doar cel al începătorului" (I)

A consemnat ANDREI IACOMICompanii / 04 februarie 2019

Nu există noroc în tranzacţionare în afară de cel al începătorului, ce câştigă în debutul carierei sale, dar care nu este de durată, pentru că trading-ul sau investiţiile nu sunt un joc de noroc, ci o profesie pentru care perioada de pregătire şi asimilare a cunoştinţelor este indis­pensabilă, ne-a spus Dr. Mircea Dologa, trader profesionist, care a avut amabilitatea să acorde un interviu Ziarului BURSA despre analiză tehnică, tranzacţionare şi pieţe de capital.

Reporter: De ce v-aţi specializat în analiză tehnică?

Mai poate veni "salvarea" economică a Europei din China?

Mai poate veni "salvarea" economică a Europei din China?

Călin RecheaMacroeconomie / 04 februarie 2019

Călin Rechea

Aşa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple. Bancherii centrali, în special Mario Draghi, au "promis" că apelarea la instrumentele neortodoxe de politică monetară, inclusiv pornirea tiparniţelor, va fi suficientă pentru asigurarea unei redresări sustenabile.

Ziarul "BURSA" împreună cu preşedintele fondator CONAF, Cristina Chiriac, au demarat promovarea antreprenoriatului feminin încă din anul 2012, printr-o serie de articole şi conferinţe de profil. Următorul eveniment pe această temă urmează să se desfăşoare în luna martie.

"Statul face concurenţă neloială mediului antreprenorial"

A consemnat EMILIA OLESCUCompanii / 04 februarie 2019

Antreprenoriatul feminin reprezintă o politică prioritară pentru Uniunea Europeană, ne-a spus Cristina Chiriac, preşedinte fondator al Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), precizând că, încă din anul 2007, România ar fi trebuit să se alieze politicilor prioritare ale UE, una dintre ele fiind antreprenoriatul feminin.

Reporter: În urmă cu şapte ani am început colaborarea noastră pentru promovarea antreprenoriatului feminin. Cum arătau business-urile conduse de femei în 2012 şi cum au evoluat acestea între timp?

Iliberalism şi fake news: istoria se repetă

Cristian PîrvulescuEditorial / 04 februarie 2019

Cristian Pîrvulescu

Pe 9 aprilie 1917, a doua zi de Paşte, un tren pleca din Zurich. Un vagon al acestui tren - care a trecut prin Germania fără a fi controlat - ducea o mână de revoluţionari de profesie spre o Rusie aflată în plină efervescenţă.

Ministerul va modifica programa şcolară

EDUCAŢIEMinisterul va modifica programa şcolară

O.D.Cultură / 04 februarie 2019

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat că se lucrează la programa şcolară, pentru a fi adaptată cât mai repede "la nivelul de vârstă şi de înţelegere pe care îl are copilul pentru fiecare ciclu de învăţământ".

Ediţia din 04.02.2019
Ediţia din 02.07.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Bugetul de stat a învolburat apele în PSD

Bugetul de stat a învolburat apele în PSD

George MarinescuPolitică / 04 februarie 2019

Comitetul Executiv(CEx) Naţional al PSD a avut parte, ieri, de o şedinţă furtunoasă, în care s-a dezbătut cu argumente pro şi contra proiectul de buget propus de Ministerul Finanţelor Publice.

Facebook reacţionează la adresa propagandei "de stat"

Facebook reacţionează la adresa propagandei "de stat"

O.D.Internaţional / 04 februarie 2019

Reţeaua de socializare cu cei mai mulţi utilizatori a început să reacţioneze la propaganda diferitelor state, făcută cu ajutorul unor conturi mai mult sau mai puţin false. Facebook a anunţat că a eliminat peste sute de pagini, grupuri şi conturi...

Afaceri bazate pe renumele câştigat în fotbal

O.D.Sport / 04 februarie 2019

Cristiano Ronaldo continuă să îşi extindă afacerile, fiind pregătit deja pentru momentul în care va abandona activitatea fotbalistică. Dolores Aveiro, mama vedetei formaţiei Juventus Torino, va lansa o linie de produse portugheze care include...

UEFA a stabilit cele trei baze de cantonament

EURO 2020UEFA a stabilit cele trei baze de cantonament

D.N.Sport / 04 februarie 2019

Organizarea Euro 2020 intră în linie dreaptă din punctul de vedere al conducerii forului continental. UEFA a trimis celor 55 de ţări participante la preliminariile Campionatului Euro­pean ghidul bazelor sportive disponibile pentru echipele...

Comerţul online, în creştere la nivelul UE

Internaţional / 04 februarie 2019

Vânzările cu amănuntul via comandă de acasă prin mail sau prin Internet au crescut cu 12% în Uniunea Europeană în 2017 comparativ cu 2016, statele membre cu cele mai puternice creşteri fiind Estonia (36%), Ungaria (32%) şi România (26%), arată...

GABRIELA FIREA:"Dragnea, un om care are o gândire malefică"

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 04 februarie 2019

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că se gândeşte să candideze împotriva lui Liviu Dragnea, la orice funcţie ar candida actualul şef al PSD. Firea a menţionat: "Îmi vine de multe ori să spun că m-aş duce să îl...

USR şi PLUS, împreună la alegerile europarlamentare

USR şi PLUS, împreună la alegerile europarlamentare

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 04 februarie 2019

O nouă alianţă electorală s-a închegat în urmă cu două zile. Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România (USR) au votat, în şedinţa Comitetului Politic, pentru o listă comună la alegerile europarlamentare cu partidul lui Dacian Cioloş, PLUS.

Cresc vânzările de autoturisme verzi în ţara noastră

Cresc vânzările de autoturisme verzi în ţara noastră

Companii / 04 februarie 2019

Numărul autoturismelor verzi (electrice, hibride şi plug-in) vândute anul trecut în România a fost de 4.572, în creştere cu 65,7% faţă de anul 2017, reiese din statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA),...

MACRO NEWSLETTER 4 Februarie 2019

MACRO NEWSLETTER 4 Februarie 2019

Macroeconomie / 04 februarie 2019

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări în ianuarie 2018, cu 304 mii, după o creştere cu 222 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Videoconferinţa Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19 – Prejudicii şi oportunităţi
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Bitcoin Romania
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii