ZIARUL BURSA

13 februarie
Fotografie realizată de MAKE la Magazinul Bucur Obor din Bucureşti

Zamfir - Isărescu: meci nul

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 13 februarie

Guvernatorul BNR a dat seamă trei ore în Senat despre ROBOR  

Gheorghe Piperea, Lucian Isar şi Ilie Năstase, încruntaţi în sala audierilor

Isărescu: "Dacă ROBOR doare, singura soluţie este schimbarea Ordonanţei 50/2010, care a introdus acest indice în calculul dobânzilor aferente creditelor în lei"

Florin Georgescu: "O societate care nu merge pe datorie nu progresează"

Diferenţa dintre dobânzile la credite şi cele la depozite - subiect de analiză pe masa Comitetului pentru Supravegherea Macroprudenţială

Întregul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a Româ­niei (BNR) a dat ieri seamă, timp de peste trei ore, în faţa senatorilor din Comisiile reunite Economică şi de Buget, pe marginea Raportului asupra stabilităţii financiare pe 2018 şi a modului în care se calculează indicele ROBOR.

Încrederea în economia globală a scăzut accelerat şi în T1 2019

Încrederea în economia globală a scăzut accelerat şi în T1 2019

Călin RecheaMacroeconomie / 13 februarie

Călin Rechea

Încrederea în perspectivele economiei globale s-a angajat pe o tendinţă negativă accentuată în ultimul an, conform datelor trimestriale publicate de Institutul Ifo din Germania, iar în T1 2019 indicele agregat a atins minimul ultimilor zece ani, de -13,1 puncte, de la 26 de puncte în T1 2018 şi -2,2 puncte în T4 2018 (vezi graficul).

Klaus Iohannis

KLAUS IOHANNIS: "Reducerea bugetelor instituţiilor din domeniul securităţii naţionale constituie un demers iresponsabil"

George MarinescuPolitică / 13 februarie

Preşedintele Klaus Iohannis este nemulţumit de modul în care coaliţia PSD-ALDE şi guvernul Dăncilă au înţeles să alcătuiască bugetul de stat pentru anul în curs. Şeful statului consideră că reducerea bugetelor serviciilor secrete şi ale altor instituţii cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale este o măsură inoportună.

ÎN ANUL 2019 FAŢĂ DE ANUL ANTERIOR, DIN CAUZA REGLEMENTĂRILOR ANREElectrica reduce planul de investiţii cu peste o treime

Mihai GongoroiCompanii / 13 februarie

ANRE: "Nerealizarea a cel puţin 95% din investiţiile asumate şi aprobate va fi amendată cu un procent între 5% şi 10% din cifra de afaceri" 

Electrica, unul din cei patru mari operatori de distribuţie din ţara noas­tră, şi-a propus să investească, în acest an, 608 milioane de lei în reţeaua de distribuţie a companiei, cu 35% mai puţin faţă de investiţiile bugetate în anul anterior, dar cu 43% mai mult în comparaţie cu obligaţia impusă de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a declarat, ieri, Corina Popes­cu, directorul general al societăţii.

Naţiunea curcubeu se scufundă în întuneric

Naţiunea curcubeu se scufundă în întuneric

Călin Rechea Macroeconomie / 13 februarie

"Naţiunea curcubeu" a fost termenul folosit de Arhiepiscopul Desmond Tutu pentru a descrie Africa de Sud odată cu intrarea în era post-apartheid, iar preşedintele Nelson Mandela a preluat noţiunea şi a proclamat ţara drept "o naţiune curcubeu aflată în pace cu sine şi cu lumea".

Ediţia din 13.02.2019
Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019
Ediţia din 18.10.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
MACRO NEWSLETTER 13 Februarie 2019

MACRO NEWSLETTER 13 Februarie 2019

Macroeconomie / 13 februarie

Preţurile de consum din Ungaria şi-au menţinut creşterea anuală la 2,7% în ianuarie 2019, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după o scădere de 0,3% în luna anterioară.

Peste 60% din rulaj dat de oferta SIF Oltenia

BVBPeste 60% din rulaj dat de oferta SIF Oltenia

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 13 februarie

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ieşit în evidenţă în şedinţa de ieri prin înregistrarea ofertei de cumpărare de acţiuni derulată de SIF Oltenia (SIF5) în perioada 28 ianuarie - 8 februarie, pentru 3,3822% din capitalul...

Sute de preoţi catolici suspendaţi din cauza abuzurilor

Miscellanea / 13 februarie

Cazurile în care preoţi catolici sunt acuzaţi de abuzuri împotriva minorilor se înmulţesc de la un an la altul. Nu mai puţin de 152 de preoţi catolici din Mexic au fost suspendaţi în ultimii nouă ani din cauza unor abuzuri împotriva minorilor, a...

PUZ pentru cetăţile dacice din zona munţilor Orăştiei

G.M.Companii / 13 februarie

Membrii comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament au adoptat, ieri, un amendament la proiectul de buget al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin care va fi alocată cu prioritate suma necesară pentru realizarea...

CNI, optimistă în privinţa stadioanelor pentru Euro 2020

G.M.Sport / 13 februarie /

Mai este aproape un an până la împlinirea termenului limită pe care UEFA l-a acordat autorităţilor din ţara noastră pentru finalizarea celor patru stadioane de antrenament necesare găzduirii uneia dintre grupele de la Euro 2020. Cu toate acestea,...

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo