ZIARUL BURSA

20 februarie 2019
Fotografii de Oana B.

GABRIELA FOLCUŢ, DIRECTOR EXECUTIV ARB:"Sectorul bancar traversează poate cea mai dificilă perioadă"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 20 februarie 2019

Gabriela Folcuţ: "Taxa pe activele financiare şi cele trei legi privind băncile, care se află la Curtea Constituţională, pot afecta stabilitatea sistemului bancar, costul final urmând să fie plătit de noi toţi, iar măsurile putând grăbi instalarea unei recesiuni economice"  

Călin Popescu Tăriceanu: "Intenţia OUG 114 a fost să pună presiune pe bănci legat de creditele acordate mediului economic şi persoanelor private"

Conducerea Asociaţiei Ro­mâne a Băncilor (ARB) şi alţi reprezentanţi ai unor instituţii financiar-bancare au discutat, ieri, cu preşedintele Senatului, Că­lin Popescu-Tăriceanu, care a fost însoţit de mai mulţi senatori ALDE, pe marginea modificării OUG 114/2018, ce presupune, printre altele, şi aplicarea unei taxe pe activele bancare în funcţie de nivelul ROBOR.

Lucian Isar

LUCIAN ISAR:"Robor poate fi manipulat în sus şi în jos relativ uşor"

E.O.Bănci-Asigurări / 20 februarie 2019

Vâlcov: "Băncile din România nu s-au împrumutat deloc, între ele, în luna ianuarie, iar cotaţiile Robor la 3 şi 6 luni au fost folosite pentru a «umfla» ratele populaţiei"  

Suciu: "În primele 19 zile din luna februarie, media cotaţiilor Robor la 3 şi 6 luni a devenit mai mică decât media tranzacţiilor efective, astfel că, dacă s-ar folosi acest indicator în calcularea ratelor, acestea ar creşte pentru luna în curs"

Indicele Robor poate fi manipulat în sus şi în jos relativ uşor, este de părere economistul Lucian Isar, care ne-a transmis: "Volumul depozitelor pe piaţa monetară interbancară raportate zilnic de BNR cu o întârziere de o zi, pe scadenţele de 3 şi respectiv 6 luni, relevante pentru creditele din România, este de sub 0,5 la mie din totalul volumului de tranzacţii interbancare pe piaţa monetară.

Marcel Murgoci, Dragoş Mesaroş

DIRECTORII CASELOR DE BROKERAJ"Perspectivele randamentelor din dividende au dus piaţa la maximul anului"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 februarie 2019

Marcel Murgoci, Estinvest: "Sper ca până la finalul lunii incertitudinile care planează asupra Ordonanţei 114 să fie înlăturate, altfel vom mai avea şedinţe bursiere cu volatilitate ridicată"  

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Din punct de vedere tehnic, piaţa începe să arate bine, dar ţinând cont de mediul actual, îmi este foarte greu să estimez ce se va întâmpla, pentru că ne găsim într­-o incertitudine totală"

Perspectivele care se conturează privind dividendele ce probabil vor fi distribuite de către unele dintre companiile importante care intră în structura indicelui BET au dus coşul de acţiuni la maximul anului, de 7.764 puncte, nivel atins chiar în debutul acestei săptămâni, în condiţiile în care cotaţiile acţiunilor ce-l compun au suferit scăderi majore începând cu cea de-a doua parte a lunii decembrie a anului trecut.

"23 de state UE nu susţin plafonarea subvenţiilor acordate fermelor"

LAURENŢIU BACIU, PREŞEDINTE LAPAR, DESPRE VIITOAREA PAC:"23 de state UE nu susţin plafonarea subvenţiilor acordate fermelor"

R.R.Politică / 20 februarie 2019

Baciu: "Instituţiile statului trebuie să impună condiţii pentru introducerea produselor agricole din import pe piaţa noastră" 

Majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, mai exact 23 la număr, nu susţin propunerea Comisiei Europene de a plafona subvenţiile acordate fermelor prin Politica Agricolă Comună (PAC), susţine Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Ediţia din 20.02.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
SC ELECTRIFICARE CFR SA, o companie cu multe necunoscute

SC ELECTRIFICARE CFR SA, o companie cu multe necunoscute

George MarinescuCompanii / 20 februarie 2019

Căile ferate române reprezintă, din 1990 încoace, una dintre problemele spinoase ale infrastructurii şi economiei naţionale. Indiferent cine s-a aflat în fruntea companiilor publice de cale ferată, rezultatul economic a fost acelaşi, previzibil:...

Tom Tailor, ţintă de preluare pentru grupul chinez Fosun

Tom Tailor, ţintă de preluare pentru grupul chinez Fosun

Alina VasiescuInternaţional / 20 februarie 2019

Conglomeratul chinez Fosun International a lansat, ieri, o ofertă de preluare pentru distribuitorul german de îmbrăcăminte Tom Tailor, care are probleme financiare, anunţă Reuters. Fosun vrea, astfel, să se extindă în sectorul modei din Europa.

Tyson Fury

Contract de 100.000.000 de dolari pentru un "greu"

Sport / 20 februarie 2019

Pugilistul britanic Tyson Fury, fos-tul campion mondial la categoria grea, a semnat un contract excepţional cu postul american de televiziune ESPN. În urma acestui acord, estimat de presa de specialitate la 100 milioane dolari, toate meciurile...

Soft gratuit, împotriva celui mai răspândit virus

Companii / 20 februarie 2019

Lupta împotriva infracţiunilor cibernetice nu se poate desfăşura fără ajutorul autorităţilor. Bitdefender anunţă că a dezvoltat, cu sprijinul Europol, Poliţiei Române, DIICOT şi altor instituţii de aplicare a legii, precum FBI, un nou utilitar...

OUG pentru alegerea procurorului european

G.M.Politică / 20 februarie 2019

Cabinetul Dăncilă a aprobat, ieri, o ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru aplicarea de către ţara noastră a Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată...

Rulajul continuă să scadă la BVB

Rulajul continuă să scadă la BVB

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 20 februarie 2019

Creştere de 0,18% pentru BET-FI 

Opt dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de ieri în scădere, în contextul în care rulajul zilei de ieri a fost anemic, de doar 3,81 milioane de euro, sub valoarea din...

Macro Newsletter-20 Februarie 2019

Macro Newsletter-20 Februarie 2019

Macroeconomie / 20 februarie 2019

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut peste aşteptări în februarie 2019, cu 1,6 puncte, până la -13,4 puncte, pe fondul unei scăderi cu mult peste aşteptări a indicelui situaţiei curente, până la 15, cel mai...

Ziarul BURSA

25 ianuarie
BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo