ZIARUL BURSA

05 iunie 2020

Alegerile... ultima redută

Cornel CodiţăEditorial / 05 iunie 2020

Cornel Codiţă

Stîlcită în pumni şi desfigurată de loviturile de matracă luate peste moacă de la mardeiaşii pe care i-a cocoţat în fotoliile cele mai înalte ale puterii "reprezentative", Democraţia se uită spre ultimul liman al speranţei sale de supravieţuire: alegerile.

Revenim la normal sau nu?

PANDEMIA CA UN MONTAGNE RUSSERevenim la normal sau nu?

George MarinescuMiscellanea / 05 iunie 2020

Au trecut trei săptămâni de la ieşirea din starea de urgenţă, iar numărul zilnic de infectaţi cu Sars-Cov 2 raportat de Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului de Interne ar trebui să clarifice dacă perioada de relaxare se va lărgi, se va menţine sau revenim la restricţii mai aspre. Din păcate graficul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este tulbure, în zigzag ca într-un adevărat montagne russe.

Dan Bădin

DAN BĂDIN, DELOITTE ROMÂNIA:Limitarea efectelor pandemiei aduce costuri considerabile la nivel european

M.G.Internaţional / 05 iunie 2020 /

Bugetul UE pentru exerciţiul financiar următor a fost stabilit la 1.100 de miliarde de euro, la care se adaugă planul de redresare, Next Generation EU, în valoare de 750 miliarde de euro 

Măsurile adoptate de statele europene, individual, dar şi la nivelul UE, pentru a limita efectele pandemiei de COVID-19 şi a sprijini redresarea economică, dar şi obiectivele de mediu ambiţioase asumate prin Pactul Ecologic European au în comun, dincolo de intenţiile lăudabile, costuri considerabile, arată Dan Bădin, partener servicii fiscale la Deloitte România. Acesta adaugă că, astfel, inevitabil, aspectul legat de sursele de finanţare necesare în aceste demersuri a fost pus în discuţie odată cu anunţarea programului de combatere a efectelor pandemiei la nivelul UE, care presupune, în mare parte, alocarea de fonduri nerambursabile către statele membre. De unde vor veni însă banii, întreabă Bădin.

PLASAMENTE ALTERNATIVEVârsta inocenţei şi viaţa ca o pasiune

Marius TiţaInvestiţii Personale / 05 iunie 2020

Marius Tiţa

300 de euro este puţin? 2.000 de euro este mult? O mie de euro este mult sau puţin? Ne trebuie detalii, desigur, ca să dăm un răspuns, dar, să recunoaştem, astfel de întrebări se pun în mod curent. Nu putem da un răspuns corect dacă nu ştim pentru ce se cer aceşti bani. Sau, în aceeaşi notă de subiectivitate şi relativism, specifică pieţei de artă, putem spune că 300 de euro poate fi un preţ foarte mare, două mii un preţ extrem de mic iar mia de euro poate fi preţul optim.

Un meci şi "o mie" de reguli

FOTBAL ÎN PANDEMIEUn meci şi "o mie" de reguli

D.N.Sport / 05 iunie 2020

Cluburile din Liga 1 sunt obligate să se adapteze din mers la noua realitate socio-sportivă. Regulile s-au înmulţit, la fel şi restricţiile, iar un meci de fotbal nu mai este o activitate atât de amuzantă pe cât se poate crede.

Laurian Lungu

LAURIAN LUNGU, CPAG:"Aducerea deficitului sub 3% va dura minimum doi-trei ani şi va necesita creşteri de taxe"

MIHAI GONGOROIPiaţa de Capital / 05 iunie 2020

Lungu: "Potenţialul de creştere a României rămâne ridicat" Standard & Poor's nu ne va depuncta, de data aceasta, este de părere economistul  

Aducerea deficitului sub pragul de 3% din tratatele europene va lua minimum doi-trei ani de zile, iar pentru asta va fi nevoie de o creştere a taxelor, consideră macroeconomistul Laurian Lungu, cofondator al think-thank-ului Consilium Policy Advisors Group (CPAG). El notează că o creştere a taxelor va afecta cu certitudine creşterea economică şi că deficitul public se va duce la 9% anul acesta.

NEGOCIERI PENTRU ÎNZESTRAREA ARMATEIUn nou tip de transportor, conceput în parteneriat româno-american

G.M.Politică / 05 iunie 2020

Industria naţională de apărare se pare că este cu un pas înaintea decidenţilor politici atunci când ne referim la interesul privind înzestrarea Armatei Române cu tehnici speciale de ultimă generaţie. În timp ce membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării erau preocupaţi cu aprobarea noii Strategii Naţionale de Apărare pentru perioada 2020-2024 şi a Programului de Înzestrare a Armatei pentru perioada 2020-2026, reprezentanţii industriei de apărare se aflau în plină negociere privind realizarea unor noi produse menite să ajute la dotarea tehnică a forţelor terestre din ţara noastră.

Ediţia din 05.06.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 5 iunie 2020

MACRO NEWSLETTER 5 iunie 2020

Macroeconomie / 05 iunie 2020

Preţurile producătorilor industriali din zona euro şi-au accelerat scăderea anuală şi în aprilie 2020, până la 4,5%, de la 2,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 2%, după un declin de 1,5% în luna anterioară. Preţurile...

Compania Apple, judecată pentru "ascunderea realităţii"

Compania Apple, judecată pentru "ascunderea realităţii"

O.D.Companii / 05 iunie 2020

Optimismul, contabilitatea şi înfrumuseţarea realităţii pot produce daune considerabile unei companii, mai ales dacă în scenă apare şi un om al legii. Un judecător federal a decis că Apple trebuie să fie judecată pentru că a ascuns în mod...

BET urcă peste nivelul de 9.000 de puncte

BVBBET urcă peste nivelul de 9.000 de puncte

A.I. Piaţa de Capital / 05 iunie 2020

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat în creştere şedinţa de tranzacţionare de ieri, în contrast cu evoluţiile din pieţele europene şi cele din Statele Unite, ce afişau scăderi, în prima parte a zilei.

Micile oraşe, aproape de faliment

AOR TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ:Micile oraşe, aproape de faliment

George MarinescuCompanii / 05 iunie 2020

Peste 50 de primării de oraşe riscă să intre în incapacitate de plată şi să îşi închidă porţile, ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19 şi a lipsei de dialog din partea Ministerului de Finanţe, avertizează Asociaţia Oraşelor din România...

Ziarul BURSA

20 aprilie
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

20 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9279
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0872
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7162
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.2817

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo