ZIARUL BURSA

21 septembrie
Piaţa noastră de capital - emergentă secundară în universul FTSE

LÂNGĂ CHINA, INDIA ŞI RUSIAPiaţa noastră de capital - emergentă secundară în universul FTSE

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 21 septembrie

Intrarea în eşalonul pieţelor emergente este evident un pas bun, dar nu suficient pentru dezvoltarea bursei, sunt de părere analiştii din piaţa noastră BT Capital Partners: "Banca Transilvania, Nuclearelectrica şi TeraPlast - companiile incluse în seria de indici FTSE Global Equity Index" Adrian Codirlaşu, CFA România: "Mai ales acum, prin intrarea în categoria pieţelor emergente, se creează un mediu benefic pentru listări". 

Piaţa noastră de capital a intrat oficial, începând de astăzi, în categoria celor emergente secundare sub umbrela FTSE Russell, al doilea jucător global ce realizează astfel de clasamente, după ce în luna septembrie a anului trecut, agenţia londoneză de rating stabilise că sunt îndeplinite criteriile pentru accederea în eşalonul superior pieţelor de frontieră, în care ne-am aflat din 2008 încoace.

Odiseea cuprului dispărut de pe calea ferată Bucureşti-Constanţa

DOSAR PENAL TRIMIS ÎN INSTANŢĂ DUPĂ ŞASE ANI DE CERCETĂRIOdiseea cuprului dispărut de pe calea ferată Bucureşti-Constanţa

George MarinescuCompanii / 21 septembrie

Sute de tone de fir conductor de cupru, scoase din uz în timpul lucrărilor de modernizare a tronsonului de cale ferată, s-au "evaporat" din depozitele SC Electrificare CFR SA O parte dintre depozite erau nepăzite, aşa cum este cazul celui de la Cernavodă Pod Transferuri fictive între centre, aprobate de conducerea companiei publice  

Aproape şase ani au durat cercetările penale efectuate de Poliţia Transporturi Feroviare şi de procurori pentru ca dosarul furtului a aproape 160 de tone de fir de cupru schimbat la reabilitarea tronsonului de cale-ferată Bucureşti-Constanţa să ajungă în instanţă. Conform unor surse din cadrul CFR şi din cadrul Poliţiei, dosarul a fost trimis către instanţă în urmă cu trei luni, adică la peste doi de când relatam în paginile Ziarului BURSA despre furtul de pe calea ferată săvârşit cu complicitatea angajaţilor şi conducerii SC Electrificare CFR SA.

Au început alegerile în patru state americane

CENTRE DE VOTARE DESCHISE ANTICIPATAu început alegerile în patru state americane

V.R.Internaţional / 21 septembrie

Financial Times: "America alunecă spre o furtună perfectă" TIP: Scenarii alarmante privind scrutinul prezidenţial din SUA 

Americanii din Minnesota, South Dakota, Virginia şi Wyoming au început, de vineri, să-şi exprime opţiunea pentru viitorul preşedinte al SUA, aceste state deschizând anticipat centrele de votare pentru scrutinul programat să aibă loc în 3 noiembrie.

PLASAMENTE ALTERNATIVEBanda desenată şi noi, copiii

Marius TiţaInvestiţii Personale / 21 septembrie

Marius Tiţa

La 14 septembrie, Puiu Manu a împlinit 92 de ani. Este deja o legendă, desprins parcă din banda desenată pe care o realizează de zeci de ani, la nivel maxim de emoţie şi valoare. S-a născut în 1928, în Bucureşti, şi nu la Craiova, cum ar crede cei care ştiu ce înseamnă Bănia în istoria benzii desenate româneşti. De la început a mers pe drumul sportului şi al graficii, pe care le-a practicat întotdeauna şi continuă să le facă şi în prezent.

Conflict deschis de muncă la Star Transmission, subsidiara Daimler Benz

20 DE REVENDICĂRI APROBATE, DIN 110 SOLICITĂRI ALE ANGAJAŢILORConflict deschis de muncă la Star Transmission, subsidiara Daimler Benz

George MarinescuCompanii / 21 septembrie

În timp ce preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen prezenta în plenul Parlamentului European dorinţa stabilirii unui salariu minim în toate statele membre ale Uniunii, compatrioţii săi de la Daimler Benz refuzau, la Cugir, propunerile reprezentanţilor salariaţilor subsidiarei Star Transmission SRL, dând drum liber declanşării conflictului colectiv de muncă. Din cele 110 revendicări ale celor peste 1100 de angajaţi reprezentaţi de sindicat, administraţia germană a acceptat doar 20, în două luni de negociere.

Justiţie şi politică

Cristian PîrvulescuEditorial / 21 septembrie

Cristian Pîrvulescu

Dispariţia judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, membră a Curţii Supreme a SUA din 1993 până la decesul său de vineri, a readus în atenţia opiniei publice dificilul raport dintre justiţie şi drept şi a confruntării deja multiseculare dintre liberali şi conservatori în interpretarea Constituţiei americane.

Ediţia din 21.09.2020
Ediţia din 30.10.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 21 septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 21 septembrie 2020

Macroeconomie / 21 septembrie

Preţurile de consum din zona euro au scăzut cu o rată anuală de 0,2% în august 2020, după o creştere de 0,4% în luna precedentă, pe fondul unei noi scăderi lunare de 0,4%. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,2%, de la...

Miliardarii, invitaţi la generozitate

Miliardarii, invitaţi la generozitate

O.D.Miscellanea / 21 septembrie

Viaţa unor oameni depinde în aceste zile de genorzitatea altora. Criza sanitară a acutizat problemele legate de asigurarea hranei pentru zeci de milioane de oameni. Directorul Programului Alimentar Mondial (PAM)

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

30 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4111
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.6793

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo