ZIARUL BURSA

26 februarie
Mihai Ionescu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / MIHAI IONESCU, PREŞEDINTELE ANEIR:"Avem nevoie de o sumă care se pierde după virgulă, în limbajul celor de la finanţe"

E.O.Companii / 26 februarie

Singura speranţă a exportatorilor, în situaţia actuală, este adoptarea amendamentului depus la Legea bugetului de stat, care să "aducă lucrurile la normalitate", susţine Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) şi co-preşedinte al Consiliului de Export, explicând: "Amendamentul care s-a făcut la sugestia noastră de către fostul ministru al Economiei Ştefan Radu Oprea precizează clar că sursa bugetului nu va încărca deficitul bugetar, ci va fi din redistribuirea fondurilor alocate Ministerului Economiei, care sunt aproape de trei ori mai mari faţă de cele de anul trecut.

Cris­tian Pârvan

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / CRISTIAN PÂRVAN, PREŞEDINTELE PIAROM:"Ministerul Economiei «străluceşte» prin absenţa la această dezbatere"

M.G.Companii / 26 februarie

"România nu a dat deloc importanţă, în ultimii 30 de ani, producţiei de bunuri locale" 

România nu a dat deloc importanţă, în ultimele trei decenii, producţiei de bunuri şi încercării de a acoperi cât mai bine cerinţele de consum ale populaţiei şi pieţei interne, a declarat Cris­tian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM). Printre altele, Pârvan a evidenţiat absenţa Ministerului Economiei de la această dezbatere şi a blamat lipsa de analize şi de strategie pentru export a Ministerului. Preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România a afirmat de asemenea că autorităţile habar nu au ce se produce în România.

Costică T. Mustaţă

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTELE CCIB:"Dacă nu vom fi prezenţi la târguri şi expoziţii internaţionale, nu vom exista"

A.V.Companii / 26 februarie

"O economie se poate dezvolta prin exporturi active" 

Ţara noastră trebuie să fie prezentă pe pieţele internaţionale, să participe la târguri şi expoziţii, declară Costică T. Mustaţă, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), atrăgând atenţia că, în caz contrar, cei care ştiu ceva despre România "vor uita", iar companiile noastre nu vor mai găsi alţi parteneri externi.

Cristina Chiriac

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF:"Închiderea programului de export- lipsă de viziune şi strategie"

E.O.Companii / 26 februarie

Dacă programul de export se va închide, atunci acest lucru va avea ca efect redimensionarea în sens negativ a multor companii care se bazau pe acest program, consideră Cristina Chiriac, fondatorul şi preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), care apreciază că închiderea programului de promovare a firmelor româneşti pe pieţele internaţionale denotă lipsă de viziune şi de claritate.

Valeriu Velciu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / VALERIU VELCIU, PREŞEDINTELE APREL:"Claudiu Năsui a pus pe «năsălie» programul de export"

G.M.Companii / 26 februarie

Reprezentanţii antreprenorilor din ca­drul Asociaţiei Patronatul Român din Industria Electrotehnică (APREL) consideră că vinovat pentru oprirea programului de internaţionalizare a companiilor din ţara noastră este Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi că această decizie va avea efecte pe plan intern.

Gabriela Rusu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / GABRIELA RUSU, VICEPREŞEDINTELE FEPA-CM:"Oprirea programului de export, posibil să îngroape industria construcţiilor de maşini"

G.M.Companii / 26 februarie

Oprirea programului de internaţionalizare la export ar putea îngropa industria construcţiilor de maşini din ţara noastră, sector în care 95% din produse sunt comercializate pe piaţa externă şi care, în anul 2019, a reprezentat 46% din valoarea exportului românesc, susţine Gabriela Rusu, vicepreşedintele Federaţiei Patronale din Industria Construcţiilor de Maşini (FEPA-CM).

Clara Rotescu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / CLARA ROTESCU, PREŞEDINTELE FRDVA:"Nu trebuie să plătim un ministru ca să facă muncă de contabil"

A.T.Companii / 26 februarie

Deducerea participărilor la târguri din cheltuielile firmei nu intră în competenţa ministrului Economiei, iar pentru a anunţa acest lucru nu trebuie plătit un ministru pentru că este munca unui contabil, a declarat Clara Rotescu, preşedintele Federaţiei Române de Design Vestimentar şi Accesorii (FRDVA).

Redeschiderea stadioanelor- discuţii multe, realizări puţine

Redeschiderea stadioanelor- discuţii multe, realizări puţine

O.D.Sport / 26 februarie

Iubitorii fotbalului din ţara noastră trebuie să mai aştepte până vor putea reveni pe stadioane. Luna aprilie reprezintă următoare ţintă pentru îndeplinirea acestui obiectiv, dar contextul general nu este unul foarte încurajator, mai ales că acum se vorbeşte de un "val trei" al pandemiei.

Ediţia din 26.02.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 26 Februarie 2021

MACRO NEWSLETTER 26 Februarie 2021

Macroeconomie / 26 februarie

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a menţinut creşterea anuală la 9,6% în ianuarie 2021, pe fondul unei creşteri anuale de 22,9% a creditului guvernamental, după un avans de 22,2% în luna anterioară, şi a unui avans de 5,1% a...

Ziarul BURSA

14 aprilie
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo