ZIARUL BURSA

26 februarie 2021
Ediţia din 17.07.2024
Mihai Ionescu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / MIHAI IONESCU, PREŞEDINTELE ANEIR: "Avem nevoie de o sumă care se pierde după virgulă, în limbajul celor de la finanţe"

E.O.Companii / 26 februarie 2021

Singura speranţă a exportatorilor, în situaţia actuală, este adoptarea amendamentului depus la Legea bugetului de stat, care să "aducă lucrurile la normalitate", susţine Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) şi co-preşedinte al Consiliului de Export, explicând: "Amendamentul care s-a făcut la sugestia noastră de către fostul ministru al Economiei Ştefan Radu Oprea precizează clar că sursa bugetului nu va încărca deficitul bugetar, ci va fi din redistribuirea fondurilor alocate Ministerului Economiei, care sunt aproape de trei ori mai mari faţă de cele de anul trecut.

Cris­tian Pârvan

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / CRISTIAN PÂRVAN, PREŞEDINTELE PIAROM: "Ministerul Economiei «străluceşte» prin absenţa la această dezbatere"

M.G.Companii / 26 februarie 2021

"România nu a dat deloc importanţă, în ultimii 30 de ani, producţiei de bunuri locale" 

România nu a dat deloc importanţă, în ultimele trei decenii, producţiei de bunuri şi încercării de a acoperi cât mai bine cerinţele de consum ale populaţiei şi pieţei interne, a declarat Cris­tian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM). Printre altele, Pârvan a evidenţiat absenţa Ministerului Economiei de la această dezbatere şi a blamat lipsa de analize şi de strategie pentru export a Ministerului. Preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România a afirmat de asemenea că autorităţile habar nu au ce se produce în România.

Costică T. Mustaţă

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTELE CCIB: "Dacă nu vom fi prezenţi la târguri şi expoziţii internaţionale, nu vom exista"

A.V.Companii / 26 februarie 2021

"O economie se poate dezvolta prin exporturi active" 

Ţara noastră trebuie să fie prezentă pe pieţele internaţionale, să participe la târguri şi expoziţii, declară Costică T. Mustaţă, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), atrăgând atenţia că, în caz contrar, cei care ştiu ceva despre România "vor uita", iar companiile noastre nu vor mai găsi alţi parteneri externi.

Cristina Chiriac

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF: "Închiderea programului de export- lipsă de viziune şi strategie"

E.O.Companii / 26 februarie 2021

Dacă programul de export se va închide, atunci acest lucru va avea ca efect redimensionarea în sens negativ a multor companii care se bazau pe acest program, consideră Cristina Chiriac, fondatorul şi preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), care apreciază că închiderea programului de promovare a firmelor româneşti pe pieţele internaţionale denotă lipsă de viziune şi de claritate.

Valeriu Velciu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / VALERIU VELCIU, PREŞEDINTELE APREL: "Claudiu Năsui a pus pe «năsălie» programul de export"

G.M.Companii / 26 februarie 2021

Reprezentanţii antreprenorilor din ca­drul Asociaţiei Patronatul Român din Industria Electrotehnică (APREL) consideră că vinovat pentru oprirea programului de internaţionalizare a companiilor din ţara noastră este Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi că această decizie va avea efecte pe plan intern.

Gabriela Rusu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / GABRIELA RUSU, VICEPREŞEDINTELE FEPA-CM: "Oprirea programului de export, posibil să îngroape industria construcţiilor de maşini"

G.M.Companii / 26 februarie 2021

Oprirea programului de internaţionalizare la export ar putea îngropa industria construcţiilor de maşini din ţara noastră, sector în care 95% din produse sunt comercializate pe piaţa externă şi care, în anul 2019, a reprezentat 46% din valoarea exportului românesc, susţine Gabriela Rusu, vicepreşedintele Federaţiei Patronale din Industria Construcţiilor de Maşini (FEPA-CM).

Clara Rotescu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / CLARA ROTESCU, PREŞEDINTELE FRDVA: "Nu trebuie să plătim un ministru ca să facă muncă de contabil"

A.T.Companii / 26 februarie 2021

Deducerea participărilor la târguri din cheltuielile firmei nu intră în competenţa ministrului Economiei, iar pentru a anunţa acest lucru nu trebuie plătit un ministru pentru că este munca unui contabil, a declarat Clara Rotescu, preşedintele Federaţiei Române de Design Vestimentar şi Accesorii (FRDVA).

Redeschiderea stadioanelor- discuţii multe, realizări puţine

Redeschiderea stadioanelor- discuţii multe, realizări puţine

O.D.Sport / 26 februarie 2021

Iubitorii fotbalului din ţara noastră trebuie să mai aştepte până vor putea reveni pe stadioane. Luna aprilie reprezintă următoare ţintă pentru îndeplinirea acestui obiectiv, dar contextul general nu este unul foarte încurajator, mai ales că acum se vorbeşte de un "val trei" al pandemiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 26 Februarie 2021

MACRO NEWSLETTER 26 Februarie 2021

Macroeconomie / 26 februarie 2021

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a menţinut creşterea anuală la 9,6% în ianuarie 2021, pe fondul unei creşteri anuale de 22,9% a creditului guvernamental, după un avans de 22,2% în luna anterioară, şi a unui avans de 5,1% a...

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo