VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / ALEXANDRU BORCEA, PREŞEDINTELE ARIES:"Ministerul Economiei este responsabil pentru competitivitatea şi capacitatea de inovare a României"

M.G.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 26 februarie

Alexandru Borcea

Alexandru Borcea

Ministerul Economiei este responsabil pentru competitivitatea şi capacitatea de inovare din viitor a economiei r­o­mâneşti, a spus Alexandru Borcea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software (ARIES).

Borcea a precizat: "Dacă nu îşi asumă aceste lucruri şi se rezumă la afirmaţii deşănţate şi fără valoare, fără argumente efective, apelând cu precădere la valoarea emoţională pe care o generează o afirmaţie fără responsabilitate (...) e clar că nu se doreşte ca economia să crească, să mergem pe alte nivele ale economiei. S-a menţionat faptul că Ungaria, o ţară cu populaţie la jumătate din cât avem noi, are export mai mare. În partea de export există în mod normal o implicare enormă din partea tuturor statelor. Atunci când mergem la diferite evenimente, stand-ul nostru, adică al României, este cel mai mic. Sunt unii, nu vreau să compar cu Statele Unite sau China care au pavilioane întregi închiriate, ţări care se implică şi finanţează aceste lucruri pentru că este obligaţia sa. Nu se înţelege că este o obligaţie".

Aceste târguri internaţionale creează o imagine a competenţelor ţării noastre în lume, a mai spus Borcea.

"Când apare cineva la aceste târguri nu apare sub pavilion individual. Apare sub denumirea de România. (...) Este o muncă care are de obicei rezultat în doi-trei ani şi pot să dau nenumărate exemple de firme care au pornit prin acest program, prin noi, propuşi de către noi, care acum au peste 100 de angajaţi, deci cu un efect real în societate şi în economie. Mai mult, în zona pe care o reprezentăm salariile sunt foarte mari. Nu este uşor să demonstrezi că eşti competitiv", a afirmat Alexandru Borcea.

Borcea a subliniat că şi datorită bugetului de 2 milioane de euro destinat pentru finanţarea participării la 10 evenimente, industria pe care o reprezintă a reuşit o creştere de 316 milioane de euro în 2020 şi de 704 milioane în 2019.

"Am adus mai mult înapoi. Pentru noi acest program a fost foarte bun. (...) Nici noi nu considerăm că este perfect, dar asta nu înseamnă că mai întâi omori şi după aceea pui compresă", a spus preşedintele ARIES.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De unde : noi muncim nu gândim !!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro