ZIARUL BURSA

06 august
"În 2008 un dolar producea 10 dolari; astăzi, doar 3"

CONFERINŢĂ INTERNAŢIONALĂ - JAMES RICKARDS, BANCHER DE INVESTIŢII AMERICAN:"În 2008 un dolar producea 10 dolari; astăzi, doar 3"

Mihai GongoroiInternaţional / 11 martie

"Pericolul inflaţionist din prezent este supraestimat de pieţe", consideră James Rickards  

"Îndatorarea este impediment în calea creşterii economice", susţine specialistul

Băncile centrale din economiile dezvoltate nu reuşesc să stimuleze inflaţia deoarece viteza de circulaţie a banilor în economie s-a prăbuşit în ultimul deceniu, consideră James Rickards, bancher de investiţii american, care mai este de părere că economiile dezvoltate au ajuns în punctul în care îndatorarea reprezintă un impediment în calea creşterii economice.

Programul Agro IMM Invest, lansat prea târziu

ASOCIAŢIILE FERMIERILOR ACUZĂ:Programul Agro IMM Invest, lansat prea târziu

George MarinescuCompanii / 11 martie

Guvernul a aprobat programul Agro IMM Invest, cu o bugetare de un miliard lei pentru anul 2021  

Alina Creţu, director executiv APPR: "Lansarea Agro IMM Invest îi prinde decapitalizaţi pe cei mai mulţi dintre fermieri"

Ionel Arion, preşedinte Federaţia Pro Agro: "Cei mai mulţi fermieri sunt nebancabili şi nu vor putea accesa acest program"

Guvernul a aprobat, ieri, după un an de pandemie, programul prin care fermierii din ţara noastră vor fi sprijiniţi în obţinerea creditelor bancare necesare pentru dezvoltarea capitalului de lucru şi pentru investiţii.

Alo, domnu" "robot", mă doare sufletul

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 11 martie

Dan Nicolaie

Trăim online, dar când ne doare ceva simţim nevoia de puţin ajutor offline. Aşa stând lucrurile, cum simţeam că ceva nu e în regulă în interiorul personal, am pus mâna pe telefon. Am format numărul unei clinici private, nu era atât de grav încât să apelez ambulanţa, dar nici atât de lejer încât să urmez drumul care trece şi pe la cabinetul medicului de familie. Am spus drum dintr-un exces de amabilitate, cel mai adesea este o fundătură.

Euro se pregăteşte să scadă la 1,16 dolari

PREVIZIUNI PE TERMEN MEDIUEuro se pregăteşte să scadă la 1,16 dolari

A.V.Internaţional / 11 martie

Cursul euro/dolar a crescut, în ultimele 12 luni, de la 1,0650 la 1,23 dolari, însă acum tendinţa pozitivă se inversează 

Moneda unică europeană (euro) a câştigat aproape 15 procente în ultimele 12 luni, faţă de cea americană, ajungând de la 1,0650 de dolari în martie 2020 la aproape 1,23 de dolari în februarie 2021, însă acum tendinţa pare să se inverseze, iar specialiştii în forex preconizează că euro va scădea până la 1,1650 de dolari pe termen mediu.

Aurelian Dochia

AURELIAN DOCHIA:Doar şi un semnal că Fed-ul va creşte dobânda este posibil să ducă la o schimbare în pieţe

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 11 martie

"Evaluările la care au ajuns majoritatea companiilor listate în Statele Unite sunt enorme", crede analistul economic Adrian Codirlaşu: "De obicei, crizele sunt declanşate de factori care nu sunt anticipaţi, cum s-a întâmplat acum, când a fost vorba de o pandemie" 

Numai faptul că Rezerva Federală ar sugera că este îngrijorată de inflaţie, ceea ce creează premisele ridicării dobânzii de politică monetară în Statele Unite, are potenţialul de a declanşa o scădere mai amplă a pieţei de acţiuni, este de părere analistul economic Aurelian Dochia.

Control la centrele de vaccinare paralele

ANGAJAŢII MAI - ESENŢIALII ETAPEI A II-AControl la centrele de vaccinare paralele

I.Ghe.Miscellanea / 11 martie

Scandalul iscat la finalul săptămânii trecute de transparentizarea de către Ministerul Sănătăţii a tuturor datelor privind vaccinarea pare departe de a se stinge, deşi premierul Florin Cîţu a declarat, ieri, că nu are nicio divergenţă cu Vlad Voiculescu, ministrul de resort, despre care a precizat că îi va evalua activitatea după primele şase luni ale anului în curs.

Ursul, "eterna" problemă

Ursul, "eterna" problemă

O.D.Macroeconomie / 11 martie

Ursul Carpatin se bucură de mai bine de 30 de ani de o atenţie pe care evident nu şi-o doreşte, nu a căutat-o şi nu i-a adus nimic bun. În ultimul deceniu politicienii sunt tot mai interesaţi de problemă, deşi nu par să o cunoască foarte bine.

Ediţia din 06.08.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 11 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 11 Martie 2021

Macroeconomie / 11 martie

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală şi în februarie 2021, până la 2,1%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după o creştere de 1,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9176
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1551
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5820
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7837
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo