ZIARUL BURSA

30 iulie
Sursa foto: Facebook/ Consiliul Europei

RAPORT DE ACTIVITATE GRECO, PE JUSTIŢIEAutorităţile de la Bucureşti, restante la implementarea recomandărilor din 2019

I.Ghe.Politică / 19 aprilie

Oficialii europeni, în decizia privind România: "Nivelul de conformitate cu recomandările rămâne «global insuficient»" Raportul intermediar privind ţara noastră, adoptat de Greco în 25 martie, dar nepublicat încă de Ministerul Justiţiei 

La finalul anului 2020, ţara noastră încă nu implementase toate recomandările GRECO privind cea de-a patra rundă de evaluare, care se referă la prevenirea corupţiei în privinţa parlamentarilor şi magistraţilor, se arată în raportul anual de activitate al instituţiei aflată în subordinea Consiliului Europei, organism la care sunt membre 47 de state europene.

Beijingul depăşeşte New York-ul şi devine capitala miliardarilor lumii

Beijingul depăşeşte New York-ul şi devine capitala miliardarilor lumii

A.T.Internaţional / 19 aprilie

Pentru prima dată în şapte ani, New York cedează titlul de capitală a miliardarilor lumii în favoarea Beijingului. Capitala chineză a câştigat 33 de miliardari noi în 2020, urcând numărul total al acestora la 100 de miliardari şi depşind la limită cei 99 de miliardari din New York, conform datelor Forbes. Big Apple a adăugat doar şapte noi miliardari în acelaşi interval de timp. În ceea ce priveşte populaţia totală, New York este de aproximativ 40% din dimensiunea Beijingului, cu o populaţie de 8,4 milioane faţă de cei aproximativ 21 de milioane din Beijing.

Preluarea Borsa Italiana de către Euronext, aprobată la Milano

SURSE CITATE DE REUTERS:Preluarea Borsa Italiana de către Euronext, aprobată la Milano

A.V.Internaţional / 19 aprilie

Consob îşi va păstra dreptul de supraveghere a pieţei italiene Operaţiunile financiare ale Euronext vor avea sediul în Milano, iar centrul de date va fi mutat tot în Italia, din Marea Britanie 

Autoritatea de reglemenatre a pieţei de capital din Italia, Consob, a dat undă verde, săptămâna trecută, preluării Borsa Italiana de către operatorul paneuropean Euronext NV, spun surse citate de Reuters.

Sursa foto: Facebook

LA ŞASE LUNI DE LA RAPORTUL INSPECTORILOR ANTICORUPŢIE,Examinatorii ilegali continuă fraudarea Ministerului Transporturilor

George MarinescuPolitică / 19 aprilie

Practica funcţionarilor din cadrul Ministerului Transporturilor şi ai Autorităţii Rutiere Române de a încasa, personal, sume consistente de bani, pentru participarea, în calitate de examinatori la centrele de formare profesională în domeniul transportului rutier, continuă, deşi raportul din 8 septembrie 2020 întocmit de Direcţia Generală Corp Control şi Anticorupţie arăta că fondurile respective ar trebui încasate de ARR şi nu de funcţionarii respectivi.

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu şi "statul paralel"

George MarinescuPolitică / 19 aprilie

I-au trebuit trei zile lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, să se adune după demiterea din funcţie de către premierul Florin Cîţu şi să organizeze o conferinţă de presă de două ore, în care a comunicat mai mult decât a vorbit în cele 113 zile de mandat.

Întâlnirea premierului Florin Cîţu cu reprezentanţii industriei de evenimente din municipiul Cluj-Napoca

Florin Cîţu: "Ţintim un deficit de sub 7% din PIB"

M.G.Macroeconomie / 19 aprilie

Guvernul României ţinteşte un deficit bugetar de sub 7% din PIB, adică sub ţinta iniţială din buget de 7,16%, a declarat, vineri, la Cluj, premierul Florin Cîţu. Potrivit acestuia, veniturile bugetare sunt în prezent mai mari decât cele estimate iniţial în bugetul pentru acest an.

"Circa 700.000 de români lucrează în construcţii, în străinătate"

CRISTIAN ERBAŞU, PREŞEDINTE FPSC:"Circa 700.000 de români lucrează în construcţii, în străinătate"

M.G.Companii / 19 aprilie

Numărul românilor care lucrează, în străinătate, în domeniul construcţiilor sau în domenii auxiliare construcţiilor este de circa 700.000, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferinţe, Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC) şi directorul general al companiei Construcţii Erbaşu. În România, numărul specialiştilor din construcţii este de maximum 350.000, a mai spus Erbaşu. Evenimentul, organizat de FPSC în parteneriat cu Asociaţia Consultanţilor în Management din România (AMCOR), a vizat identificarea "provocărilor şi soluţiilor în implementarea proiectelor de investiţii".

VALENTIN-NORBERT ŢĂRUŞ, FARMACEUTICA REMEDIA:Dezvoltarea business-ului - element ce susţine creşterile estimate în buget

A.I.Piaţa de Capital / 19 aprilie

Rezultatele primului trimestru şi o serie de dezvoltări ale afacerii, inclusiv automatizări, reprezintă elemente ce susţin creşterile estimate de Farmaceutica Remedia în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an, reiese din declaraţiile de vineri ale directorului general al companiei, Valentin-Norbert Ţăruş, făcute în cadrul unei conferinţă de presă.

Platformă pentru elevii care susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională

Platformă pentru elevii care susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională

O.D.Miscellanea / 19 aprilie

Elevii au deprins un lucru foarte important în această perioadă de pandemie: să aibă iniţiativă. Este foarte important să ceri, dar s-a dovedit că e şi mai bine să faci singur anumite lucruri. Consiliul Naţional al Elevilor a lansat o platformă de e-learning, alături de grupul de iniţiativă VreauLa, numită "Vreau la examen", care vine în sprijinul elevilor ce susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională.

Ediţia din 30.07.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 19 aprilie 2021

MACRO NEWSLETTER 19 aprilie 2021

Macroeconomie / 19 aprilie

Producţia industrială din zona euro a scăzut cu o rată anuală de 1,6% în februarie 2021, după o creştere de 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1%, după un avans de 0,8% în luna anterioară. Producţia industrială din UE a...

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo