ZIARUL BURSA

25 noiembrie
Desen de Ben Madadi

Ofertă publică avantajoasă la SIF4, respinsă de frăţia căpuşelor

Ben MadadiPiaţa de Capital / 15 octombrie 2021

Ben Madadi

Căpuşarea a ieşit la lumină odată cu ofertele publice de la SIF-uri. S-a văzut clar ce înseamnă să nu existe o piaţă liberă şi transparentă. 

Oferta publică prin care am vrut să cumpăr 7% din capitalul SIF Muntenia (SIF4) s-a în­cheiat. Deşi am oferit un preţ aproape dublu faţă de media ultimilor 13 ani şi cu 23% peste media pieţei din ultimele luni, n-am strâns nici 1,6% din capitalul SIF4. Nu am putut să scriu public înaintea derulării ofertei că anticipam un "eşec", deoarece s-ar fi putut interpreta că aş fi urmărit manipularea pieţei în vreun fel.

Opinii despre dezvoltarea pieţei noastre de capital

MAKEPiaţa de Capital / 15 octombrie 2021

MAKE

Accesul 

Prietene, probabil că eşti cam a cincea generaţie de oameni ai pieţei care susţine aceleaşi platitudini simpliste, infirmate brutal de realitate.

Pentru prima generaţie şi pentru a doua am făcut efortul teoretic să prezint strategii de dezvoltare adecvate condiţiilor noastre specifice (să nu uităm distrugerea repetată, în 1996 şi 2000, a fondurilor deschise de investiţii), dar m-am izbit de aceeaşi idee repetată de alte voci care acum sunt răguşite de apropierea bă­trâneţei: "Avem nevoie de aducerea la Cotă a SIF-urilor; avem nevoie de bănci; avem nevoie de sprijinul statului, să-şi listeze marile companii precum Petrom, ....".

"Criptomonedele, acţiunile din tehnologie şi cele de tip meme - preferinţele investitorilor individuali"

"Criptomonedele, acţiunile din tehnologie şi cele de tip meme - preferinţele investitorilor individuali"

A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 15 octombrie 2021

(Interviu cu Ed Butler, unul dintre cei mai populari investitori de pe e-Toro) 

Reporter: Cum caracterizaţi evoluţia investiţiilor pe platformele de tranzacţionare?

Ed Butler: Cea mai importantă evoluţie care determină schimbări în domeniul investiţiilor online este accesibilitatea. Investiţiile au fost întotdeauna complicate pentru începători, dar aceste bariere la intrare sunt în curs de eliminare.

BNR şi-a schimbat misiunea în zădărnicirea combaterii inflaţiei?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 15 octombrie 2021

Călin Rechea

Când eşti electrician şi "calci pe bec" ai murit şi ţi-ai încheiat cariera şi viaţa într-un mod ruşinos. Mai sunt şi alte meserii în care greşelile au urmări teribile, chiar dacă acestea nu sunt vizibile imediat.

Nu şi când eşti economist. Când eşti economist nu trebuie să-ţi faci astfel de griji. Orice greşeală poate fi explicată prin cauze "exogene" şi nimeni nu te poate împiedica să devii prim-ministru sau guvernator de bancă centrală.

Stronghold se listează la Nasdaq

Stronghold se listează la Nasdaq

V.R.Internaţional / 15 octombrie 2021

Compania de minare cripto este prima de acest gen din America de Nord care lansează o ofertă publică iniţială tradiţională Stronghold are în plan să vândă peste 5 milioane de acţiuni, la un preţ de 16-18 dolari 

Stronghold Digital Assets Inc., companie americană de minare a bitcoinului, lansează, la Nasdaq, o ofertă publică iniţială (IPO) prin intermediul căreia vinde 5.882.352 de titluri comune de clasă A, la un interval de preţ de 16-18 dolari fiecare, anunţă Bitcoin Magazine. Astfel, compania va atrage circa 100 de milioane de dolari.

Vladimir Putin admite rolul criptomonedelor ca mijloc de plată

BLOOMBERG:Vladimir Putin admite rolul criptomonedelor ca mijloc de plată

A.I.Bănci-Asigurări / 15 octombrie 2021

Statele Unite au în vedere noi reglementări pentru industria cripto, iar China a interzis recent tranzacţiile cu criptomonede  

Preşedintele rus Vladimir Putin a arătat toleranţă faţă de criptomonede, care se află tot mai mult sub lupa autorităţilor de reglementare din întreaga lume, pe seama temerilor că acestea pot fi folosite pentru spălarea banilor şi alte activităţi infracţionale, conform Bloomberg.

Despre un subiect care nu interesează pe nimeni

Cornel CodiţăEditorial / 15 octombrie 2021

Cornel Codiţă

Este un risc, admit. Să scrii despre ceva care nu interesează pe nimeni, aşa cum singur ai declarat, pare o întreprindere contraproductivă. Inutilă. Lipsită de sens, gratuită. Caraghioasă, ridicolă, care ţine de grotesc, la limită.

"Avem o perspectivă negativă asupra României care rămâne neschimbată"

STEFFEN DYCK, SENIOR CREDIT OFFICER LA MOODY'S:"Avem o perspectivă negativă asupra României care rămâne neschimbată"

Mihai GongoroiMiscellanea / 15 octombrie 2021

Moody's, îngrijorată de evoluţia pandemiei din România şi de posibila reacţie a guvernului Moody's şi S&P au programate pentru astăzi revizuirile periodice de rating pentru România Agenţia de rating are o "perspectivă stabilă" pentru ratingurile acordate ţărilor din regiunea Europei Centrale şi de Est 

Agenţia de rating Moody's are o perspectivă negativă asupra României care rămâne, în unele aspecte, neschimbată, a afirmat, ieri, Steffen Dyck, senior credit officer pe risc suveran la agenţia internaţională Moody's.

Mişcări în acţionariatul Star Residence Invest

Mişcări în acţionariatul Star Residence Invest

A.I.Piaţa de Capital / 15 octombrie 2021

BRK Financial Group a depăşit pragul de 25% deţinere în companie Impact Developer & Contractor a ieşit din acţionariatul Star Residence, societate pe care a fondat-o  

BRK Financial Group (BRK) a depăşit la începutul acestei săptămâni pragul de deţinere de 25% din Star Residence Invest, singura companie de tip REIT (Real Estate Investment Trust) de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după cum reiese din rapoartele publicate pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Pandemia dă, din nou, peste cap programul competiţiilor sportive

Pandemia dă, din nou, peste cap programul competiţiilor sportive

O.D.Sport / 15 octombrie 2021

Valul al patrulea al pandemiei de coronavirus încurcă tot mai mult socotelile organizatorilor de competiţii sportive. Din nefericire, tot mai multe competiţii sunt amânate, anulate sau se desfăşoară fără spectatori. Sportivii sunt foarte îngrijoraţi de această situaţie, mai ales că în vara trecută lucrurile păreau să fi intrat în normal.

Erdogan mai dă afară trei bancheri centrali şi destabilizează din nou moneda Turciei

Erdogan mai dă afară trei bancheri centrali şi destabilizează din nou moneda Turciei

M.G.Bănci-Asigurări / 15 octombrie 2021

Moneda Turciei s-a depreciat în ultimele două zile, cu aproximativ 2% în raport cu dolarul american, la un nou minim istoric, de 9,18 lire/dolar, după ce preşedintele turc Tayyip Erdogan a dat afară trei membri ai Consiliului de politică monetară al băncii centrale din Turcia, ca urmare a unei întâlniri cu guvernatorul băncii Sahap Kavcioglu, care a avut loc miercuri seară.

Guvernul Cîţu doreşte generalizarea certificatului digital Covid 19

DIN CAUZA VALULUI AL PATRULEA AL PANDEMIEIGuvernul Cîţu doreşte generalizarea certificatului digital Covid 19

George MarinescuPolitică / 15 octombrie 2021

Guvernul Cîţu doreşte generalizarea certificatului digital Covid 19, în condiţiile creşterii exponenţiale, de peste zece ori, a ratei de incidenţă în ultimele 30 de zile, ceea ce a dus la o presiune enormă asupra spitalelor din sistemul public de sănătate, unde în fiecare zi sunt internaţi sute de pacienţi infectaţi cu tulpina Delta a Sars-Cov 2.

Guvernul ţine blocate materialele medicale achiziţionate de Unifarm

ÎN PLINĂ CRIZĂ SANITARĂGuvernul ţine blocate materialele medicale achiziţionate de Unifarm

I.Ghe.Politică / 15 octombrie 2021

În depozitele companiei de stat sunt echipamente şi materiale medicale în valoare de peste 650 milioane lei 

În plină criză sanitară generată de valul 4 al pandemiei, în loc să apeleze la stocul de materiale şi echipamente medicale achiziţionate anul trecut la preţuri exorbitante, din bugetul statului, de compania Unifarm, guvernul le ţine în continuare blocate şi a apelat la Mecanismul European de ajutor pentru a primi materialele necesare.

Ediţia din 25.11.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 15 octombrie 2021

MACRO NEWSLETTER 15 octombrie 2021

Macroeconomie / 15 octombrie 2021

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2021, până la 5,4%, de la 5,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

Euro a scăzut la 4,9488 lei

PIAŢA VALUTARĂEuro a scăzut la 4,9488 lei

Pandi JuliaBănci-Asigurări / 15 octombrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,02 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9488 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:10, un euro era tranzacţionat la 1,1598 dolari, în apreciere cu 0,05%...

Pieţele acţiunilor, în creştere

BURSELE LUMIIPieţele acţiunilor, în creştere

A.V.Internaţional / 15 octombrie 2021

Bursele din Europa au crescut ieri, investitorii reacţionând la rezultatele financiare anunţate de companiile din regiune.

London Stock Exchange

- Titlurile Hays Plc, furnizor britanic de servicii de recrutare, au înregistrat un plus de 2,8%,...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo