ZIARUL BURSA

16 noiembrie 2021
Ediţia din 22.09.2023
Solicitările lui Ben Madadi nu au trecut de votul acţionarilor

LA AGEA DE IERI A SIF MUNTENIASolicitările lui Ben Madadi nu au trecut de votul acţionarilor

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 noiembrie 2021

Florian Munteanu, preşedintele AISIF: "Există acţionari care, conform Regulamentului UE nr. 231/2013, prezintă un conflict de interese faţă de SAI Muntenia Invest şi ar fi trebuit să se abţină de la vot" Cătălin Buzdea, membru AISIF: "Domnul Nicu Buică a refuzat să răspundă întrebărilor mele şi a altor acţionari" "Sunteţi într-o gravă eroare", a spus de mai multe ori, pe parcursul şedinţei, directorul general al SAI Muntenia Invest, Nicu Buică  

Apocalipsa climatică se mai amână

Călin RecheaMacroeconomie / 16 noiembrie 2021

Călin Rechea

Poate că stabilizarea emisiunilor de CO2 în ultima decadă a avut un rol semnificativ în eşecul negocierilor din cadrul recentei conferinţe COP26 de la Glasgow.

Când drepturile şi libertăţile sunt în pericol, avocatul trebuie să îşi apere cetatea

Când drepturile şi libertăţile sunt în pericol, avocatul trebuie să îşi apere cetatea

Gheorghe PipereaPolitică / 16 noiembrie 2021

Gheorghe Piperea

Suntem în plină eră a exceptionalismului juridic, în care crize reale sau inventate, dar repetate ori de câte ori este "necesar", devin motive de îngheţare sau chiar de abandon al drepturilor şi libertăţilor omului. În cazul României, principiile relative la caracterul exceptional şi temporar al restricţiilor de drepturi şi libertăţi, prevăzut de art. 53 din Constituţie, sunt de ani de zile ignorate (anii pandemici sunt doar o expresie a caracterului cutumiar al acestei sfinte ingnoranţe). În cazul celor 48 de state europene care au ratificat CEDO, clauzele referitoare la derogarea de la drepturile omului şi libertăţile cetăţeneşti, în caz de stare de urgenţă, clauze prevăzute la art. 15, rămân de faţadă.

DESTINATĂ IMM-URILORChina a lansat, ieri, Bursa din Beijing

V.R.Piaţa de Capital / 16 noiembrie 2021

Pe piaţă sunt 81 de companii: 10 au lansat recent IPO-uri, 71 au fost transferate de pe New Third Board Acţiunile Henan Tongxin Transmission au avut cea mai mare creştere în sesiunea de luni: +494% 

China a lansat, ieri, noua Bursă de Valori de la Beijing (Beijing Stock Exchange), pe care se tranzacţionează acţiunile a 81 de companii.

Au fugit cu banii!

Cătălin AvramescuEditorial / 16 noiembrie 2021

Cătălin Avramescu

În 1969 Theodore John Conrad era un tânăr de 22 de ani. O fotografie alb-negru din acea perioadă ne arată un tânăr chipeş, îmbrăcat "smart", după moda vremii, în costum şi cu cravată. Avea viaţa înainte. Dar ceva probabil că nu îl atrăgea la acea viaţă, aşa că s-a decis să o schimbe.

Faliment poleit cu multe vorbe goale

ECHIPA NAŢIONALĂ DE FOTBALFaliment poleit cu multe vorbe goale

D.N.Sport / 16 noiembrie 2021

Echipa naţională de fotbal a mai ratat o calificare la Campionatul Mondial şi a stabilit un record din acest punct de vedere, 6 turnee finale consecutive de la care absentează. Tunurile sunt puse în acest moment pe selecţionerul Mirel Rădoi, deşi principalii vinovaţi sunt oamenii care l-au angajat.

Livrările de gaze suplimentare promise de Rusia se lasă aşteptate

Livrările de gaze suplimentare promise de Rusia se lasă aşteptate

M.G.Materii Prime / 16 noiembrie 2021

După două luni de volatilitate masivă pe pieţele europene pentru gaze naturale şi calmarea preţurilor în ultimele două săptămâni, primul val de frig care va lovi Europa în următoarea perioadă ar putea aduce noi presiuni pe rezervele energetice ale UE, în condiţiile în care Gazprom nu a majorat deloc livrările de gaze, în ciuda declaraţiilor lui Vladimir Putin de luna trecută.

Radu Crăciun, Preşedintele Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat din România (APAPR) şi Directorul General al BCR Pensii

RADU CRĂCIUN, DIRECTORUL GENERAL AL BCR PENSII:"Este extrem de important ca prognozele pe inflaţie ale BNR să fie cât mai sincere"

M.G.Bănci-Asigurări / 16 noiembrie 2021

Dacă BNR va continua să fie surprinsă pe picior greşit de evoluţia inflaţiei, ca până acum, lucrurile ar putea să scape de sub control, arată Radu Crăciun Potrivit acestuia, o creştere bruscă a dobânzilor de către BNR, adaugată peste situaţia bugetară internă, riscă să încetinească sever economia Radu Crăciun: "Potenţialul inflaţionist este încă prezent şi el nu s-a propagat deocamdată decât parţial în economie" 

Pentru ca lucrurile să nu scape de sub control în ceea ce priveşte inflaţia este nevoie ca Banca Naţională a României (BNR) să îşi păstreze credibilitatea şi capacitatea de anticipare corectă a inflaţiei, consideră Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat din România (APAPR) şi directorul general al BCR Pensii.

Programul de guvernare - aproape gata, premierul - stabilit de Cotroceni

NEGOCIERI PNL-PSDProgramul de guvernare - aproape gata, premierul - stabilit de Cotroceni

George MarinescuPolitică / 16 noiembrie 2021

PSD, PNL şi UDMR ar urma să ajungă astăzi la o formă finală a programului de guvernare, după care echipele de negociere să treacă la dezbaterile privind componenţa viitorului Cabinet. În ceea ce priveşte funcţia de prim-ministru, se pare că preşedintele Klaus Iohannis va fi cel care va decide dacă în primii ani ai noii alianţe de guvernare, premierul va fi dat de PNL sau PSD.

MF a împrumutat, ieri, 135 milioane lei de la bănci

MF a împrumutat, ieri, 135 milioane lei de la bănci

F.A.Macroeconomie / 16 noiembrie 2021

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, ieri, 135 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 48 de luni, la un randament mediu de 4,63% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 16 noiembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 16 noiembrie 2021

Macroeconomie / 16 noiembrie 2021

Preţurile de consum din Spania şi-au accelerat creşterea anuală şi în octombrie 2021, până la 5,4%, de la 4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,8%, după un avans de 0,8% în luna anterioară.

Euro s-a apreciat la 4,9489 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,9489 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 16 noiembrie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,13 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9489 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1436 dolari, în apreciere cu 0,13%...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo