ATAC LA CONTURIActivitatea infractorilor cibernetici este în creştere

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Securitate Cibernetică / 16 noiembrie

Activitatea infractorilor cibernetici este în creştere

Infractorii cibernetici sunt neobosiţi. Pe toată perioada pandemiei aceştia au "lucrat" la turaţie maximă, un efort demn de o cauză mai bună. Prima jumătate a acestui an a adus o "explozie" a numărului de coduri maliţioase folosite în special pentru spargerea conturilor de mobile banking, pentru a fura banii posesorilor de dispozitive mobile.

În "Threat Intelligence Report", un studiu realizat de Nokia, se arată că numărul troienilor noi de banking a crescut, în prima jumătate a acestui an, cu 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Este o creştere spectaculoasă, în trend cu creşterea numărului de oameni care folosesc serviciile de banking pe dispozitivele mobile, care ar trebui să determine băncile şi clienţii acestora să folosească măsuri mai bune de securitate. Cele mai vizate regiuni sunt Europa şi America Latină, unde sunt atacate dispozitivele mobile cu scopul interceptării datelor de logare şi a parolelor unice trimise prin SMS. În ceea ce priveşte tipul dispozitivelor, sunt vizate, cu preponderenţă, datorită deschiderii mai mari a sistemului de operare, smartphone-urile cu Android. Aici, atacatorii găsesc mai rapid calea către conturile utilizatorilor şi au la dispoziţie şi un număr mult mai mare de victime. Pe de altă parte, procentul de infectare al sistemelor cu conexiuni fixe la internet a scăzut anul acesta la 2,5%, după în decembrie 2020 acest indicator era la 3,24%. Scăderea este pusă pe seama upgrade-ului unora dintre serviciile online. Pe tărâmul internetului, la fel ca în lumea palpabilă, banii se câştigă greu şi se pot pierde uşor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

26 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3869
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7398
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8407
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.1246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro