ZIARUL BURSA

30 septembrie
"Fără un echilibru între dobânzi şi inflaţie va fi nevoie de ajustări în portofoliile investitorilor"

HORIA BRAUN ERDEI, CEO ERSTE ASSET MANAGEMENT:"Fără un echilibru între dobânzi şi inflaţie va fi nevoie de ajustări în portofoliile investitorilor"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 19 ianuarie

"Dacă dobânzile cresc prea mult faţă de inflaţie, va trebui ca investitorii să se mute mai mult către zona de obligaţiuni sigure şi să evite riscul, însă dacă dobânzile cresc prea puţin sau inflaţia accelerează, instrumentele de tipul obligaţiunilor vor rămâne în dizgraţie şi investitorii vor fi nevoiţi să se expună mai mult în zona de risc"  

"Pe termen mai lung, orice investitor trebuie să-şi pună o întrebare cheie: este investiţia mea susţinută la preţurile actuale de nişte fundamente economice solide?"

"Penetrarea industriei fondurilor este foarte redusă în România; românii vor investi tot mai mulţi bani pe pieţele financiare, dar e foarte posibil ca majoritatea acestor bani să finanţeze emitenţi de instrumente financiare din afara României"

Reporter: Cum aţi descrie evoluţia pieţei locale a fondurilor de investiţii în anul 2021, în general, şi a celor administrate de Erste Asset Management în special?

"Probabil vom asista la o majorare a taxelor, dublată de creşterea numărului de inspecţii fiscale"

ALINA ANDREI, PARTENER CABOT TRANSFER PRICING:"Probabil vom asista la o majorare a taxelor, dublată de creşterea numărului de inspecţii fiscale"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 19 ianuarie

Reporter: Cum caracterizaţi cadrul fiscal actual?

Alina Andrei: Avem o cotă unică foarte competitivă în regiune (16%), însă lipsa de predictibilitate şi viteza cu care se schimbă Codul Fiscal / Codul de procedură fiscală, precum şi acţiunile de control fiscal asupra unor chestiuni neclare din Codul fiscal (ex. diurnele, tichetele cadou) sperie investitorii şi îi determină să aleagă drept destinaţie de investiţii jurisdicţii fiscale în care nu au astfel de surprize.

Rusia a primit confirmarea adevăratei valori a sancţiunilor promise de Statele Unite şi UE

Rusia a primit confirmarea adevăratei valori a sancţiunilor promise de Statele Unite şi UE

Călin RecheaInternaţional / 19 ianuarie

Călin Rechea

A trecut puţin timp de când autorităţile americane şi europene avertizau Rusia că se va confrunta cu "sancţiuni din iad" în cazul unui atac asupra Ucrainei.

Printre acestea se afla şi opţiunea "nucleară" a deconectării ţării de la SWIFT, sistemul global de plăţi interbancare, care ar fi făcut imposibilă inclusiv plata pentru gazele naturale exportate de Rusia.

"Industria criptomonedelor necesită o abordare unitară la nivel mondial"

PREMIERUL INDIAN NARENDRA MODI, LA FORUMUL DE LA DAVOS:"Industria criptomonedelor necesită o abordare unitară la nivel mondial"

V.R.Internaţional / 19 ianuarie

Sunil Mittal, Airtel: "Adoptarea instrumentelor digitale de către IMM-uri trebuie să accelereze" 

Ritmul adoptării instrumentelor digitale în rândul întreprinderilor micro, mici şi mijlocii (IMM- uri) trebuie să accelereze, astfel încât aceste companii să fie mai bine dotate ca să facă faţă provocărilor celei de-a patra revoluţii industriale, este de părere Sunil Bharti Mittal, preşedintele conglomeratului multinaţional indian Bharti Enterprises.

Un' te duci tu, mielule?

Cornel CodiţăEditorial / 19 ianuarie

Cornel Codiţă

Am pus deja două săptămîni între noi şi malul de vreme la care am lăsat luntrea ce ne-a trecut peste an.

Aşteptările cu privire la evoluţiile economice din Germania cresc puternic în ianuarie

Aşteptările cu privire la evoluţiile economice din Germania cresc puternic în ianuarie

M.G.Macroeconomie / 19 ianuarie

Indicele ZEW din Germania a crescut cu 21,8 puncte, la o valoare de 51,7 puncte Majoritatea analiştilor anticipează scăderea inflaţiei în următoarele şase luni 

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut puternic în luna ianuarie, după o scădere semnificativă în decembrie, evoluţie ce are la bază o îmbunătăţire de început de an a aşteptărilor privind evoluţia primei economii europene în primele şase luni ale lui 2022.

USR îl acuză pe Cătălin Predoiu de tergiversarea proiectelor legislative din domeniul justiţiei

BĂTĂLIA PE DESFIINŢAREA SIIJ CONTINUĂUSR îl acuză pe Cătălin Predoiu de tergiversarea proiectelor legislative din domeniul justiţiei

G.M.Politică / 19 ianuarie

Vicepreşedintele USR, Stelian Ion, îl ameninţă pe ministrul Justiţiei cu o moţiune simplă ce va fi introdusă în prima sesiune parlamentară 

Promovarea de către ministrul Cătălin Predoiu a unui nou proiect legislativ privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în condiţiile în care în Senat - camera decizională - se află deja un proiect iniţiat de fostul ministru al justiţiei, este "fie o intenţie clară de încălcare a legii, fie o promisiune deşartă şi o tactică de tergiversare", a declarat, ieri, Stelian Ion, fostul şef al ministerului de resort în guvernul Cîţu.

Cazul Stănescu, pe masa CCR

Cazul Stănescu, pe masa CCR

George MarinescuPolitică / 19 ianuarie

Judecătorii constituţionali analizează dacă Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu - secretarul general al PSD -, a fost numit legal ca membru în Comitetul de reglementare al ANRE 

Actualizare - Cu privire la sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului nr.49/2021 privind numirea unui membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de liderul Grupului Parlamentar al Partidului Uniunea Salvaţi România, Curtea Constituţională a amânat dezbaterile pentru data de 23 februarie 2022.

---

Plenul Curţii Constituţionale ar urma să dezbată astăzi seizarea cu privire la constituţionalitatea numirii lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD - Paul Stănescu -, în comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Ediţia din 30.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 19 ianuarie 2022

MACRO NEWSLETTER 19 ianuarie 2022

Macroeconomie / 19 ianuarie

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut peste aşteptări în ianuarie 2021, până la 51,7 puncte, de la 29,9 puncte în luna precedentă, pe fondul unei scăderi peste aşteptări a indicelui situaţiei curente, până la...

Euro a crescut la 4,9445 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro a crescut la 4,9445 lei

Sabin S. BrandiburuBănci-Asigurări / 19 ianuarie

Euro a crescut ieri, cu 0,05 bani faţă de leu Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9445 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 17:30, un euro era tranzacţionat la 1,1357 dolari, în depreciere cu 0,43%...

Corecţia continuă la bursa noastră

BVBCorecţia continuă la bursa noastră

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 19 ianuarie

Schimb "deal" cu 5% din SIF Muntenia  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au marcat ieri a doua sesiune consecutivă de scădere generalizată, în ton cu declinul din pieţele europene. Indicele BET, al celor mai lichide...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo