ZIARUL BURSA

05 iulie
"Primul pas înainte de începerea unei investiţii presupune stabilirea obiectivelor financiare''

ALEXANDRU CRISTESCU, SALES AND MARKETING DIRECTOR, RAIFFEISEN ASSET MANAGEMENT:"Primul pas înainte de începerea unei investiţii presupune stabilirea obiectivelor financiare''

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 2 februarie

"Raiffeisen Moderat RON are ca politică de investiţii plasarea sumelor de bani în unităţi de fond ale altor fonduri de investiţii şi instrumente individuale cu profile variate de risc"  

"Plasamentele în alte fonduri de investiţii ne oferă o flexibilitate ridicată din punct de vedere al pieţelor şi strategiilor investiţionale pe care se poate expune fondul"

Reporter: Raiffeisen Moderat RON este un fond diversificat, cu administrare activă, ce implică rebalansări trimestriale ale portofoliului, cu scopul de a optimiza randamentul şi de a păstra riscul în zona unui profil considerat moderat. Ce aşteptări ar trebui să aibă un investitor al fondului, în termeni de risc şi rentabilitate?

Raiffeisen Moderat RON - administrare activă prin investiţii în alte fonduri

Raiffeisen Moderat RON - administrare activă prin investiţii în alte fonduri

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 2 februarie

Alexandru Cristescu, Raiffeisen Asset Management: "Diversificarea reprezintă o modalitate foarte eficientă prin care investitorii pot reduce volatilitatea şi riscurile asociate unei investiţii" 

Raiffeisen Moderat RON este un fond de investiţii diversificat, cu administrare activă, ce are are un portofoliu de investiţii cu un grad de risc redus spre mediu, un randament relativ stabil şi un potenţial de creştere moderat, conform Raiffeisen Asset Management, societatea ce administrează fondul.

Sursa foto www.six-group.com

Bursa din Cipru, în parteneriat cu SIX Exchange Elveţia

A.V.Internaţional / 2 februarie

Bursa elveţiană, SIX Swiss Exchange, a câştigat un nou partener în Uniunea Europeană, încheind recent un acord cu Bursa de Valori din Cipru (Cyprus Stock Exchange - CSE) pentru furnizarea de soluţii post-tranzacţionare care permit păstrarea, decontarea şi gestionarea instrumentelor financiare Euro Medium Term Notes (titluri de datorie care au, de obicei, maturitatea la 5-10 ani; scadenţa poate fi şi mai mică, de un an, sau mai mare, până la 100 de ani).

Viitorul cărbunelui nu este deloc negru

Călin RecheaMaterii Prime / 2 februarie

Călin Rechea

Industria cărbunelui trece printr-o perioadă de boom, în ciuda dezbaterilor sterile de la ultima întâlnire la nivel înalt privind schimbările climatice (COP26). "Cărbunele a fost expediat în istorie", declarau atunci oficiali ai ONU. Realitatea are, însă, o altă opinie.

Leonardo Badea, viceguvernator BNR

LEONARDO BADEA, BNR:"Ne vom confrunta în continuare cu o serie de provocări, la nivel mondial şi la nivelul României"

M.G.Macroeconomie / 2 februarie

Adrian Mitroi: "Avantajul nostru competitiv este proximitatea faţă de Uniunea Europeană; Ne trebuie însă un cost al capitalului mai mic decât ritmul creşterii economice" 

Este de aşteptat ca efectele negative induse de pandemie la nivel economic să continue şi ne vom confrunta în continuare, la nivel mondial şi la nivelul României, cu o serie de provocări în ceea ce priveşte redresarea economică, a declarat, ieri, Leonardo Badea, viceguvernator BNR, în cadrul evenimentului de lansare al cărţii "Să gândim dincolo de azi.

Lung prilej de vorbe şi de ipoteze

Cornel CodiţăEditorial / 2 februarie

Cornel Codiţă

Ce vrea de fapt Putin şi puterea pe care o administrează în numele statului numit Rusia? Nimeni nu poate răspunde decît într-un diapazon foarte larg de probabilităţi.

Vânzări record de superiahturi, anul trecut

Vânzări record de superiahturi, anul trecut

Internaţional / 2 februarie

Vânzările de superiahturi au atins un nivel record anul trecut, astfel că oferta de vase disponibile s-a redus, iar preţurile au crescut până la un nivel care este puţin probabil să fie afectat de începutul de an 2022 turbulent de pe pieţele financiare, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR)

FLORIN POGONARU, PREŞEDINTELE AOAR:"Avem structuri legislative care mănâncă din bunăstarea generaţiilor viitoare"

M.G.Miscellanea / 2 februarie

Pogonaru: "Pentru orice trecere a unei legi noi ar trebui să se stabilească impactul asupra generaţiei viitoare" 

România a creat structuri legislative care mănâncă din bunăstarea generaţiilor viitoare doar ca să realizeze echilibre precare în prezent, a declarat, ieri, Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), în cadrul evenimentului de lansare al cărţii "Să gândim dincolo de azi. Modelul economic românesc în Uniunea Europeană România - Orizont 2040".

Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova

AURELIAN GOGULESCU, PREŞEDINTELE CCI PRAHOVA:"2021 a fost anul reinventării business-ului românesc"

V.R.Companii / 2 februarie

Perioada 2020-2021 a fost profund marcată de efectele pandemiei de Covid-19, care s-au manifestat la nivel internaţional, provocând schimbări majore, profunde, de natură economică, dar şi socială, afirmă Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova, menţionând: "În numeroase domenii de activitate a avut loc o remodelare funamentală a interacţiunilor, a activităţilor în ansamblul lor, iar de aceea 2021 poate fi considerat drept anul adaptării, al reinventării business-ului românesc, dar şi al celui prahovean".

"Trebuie să gândim un model economic românesc în UE"

CONSTANTIN BOŞTINĂ:"Trebuie să gândim un model economic românesc în UE"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 2 februarie

"România suferă, iar viaţa socială din România se deteriorează", spune Boştină, coordonatorul cărţii "Să gândim dincolo de azi. Modelul economic românesc în Uniunea Europeană România - Orizont 2040" 

Trebuie să ne gândim la un model economic românesc în Uniunea Europeană care să aducă progres, să reducă sărăcia şi să stopeze suferinţa prin care trece ţara noastră, este de părere Constantin Boştină, preşedintele Asociaţiei pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES).

Ediţia din 05.07.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 2 februarie 2022

MACRO NEWSLETTER 2 februarie 2022

Macroeconomie / 2 februarie

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut şi în ianuarie 2022, conform datelor finale ale indicelui publicat de University of Michigan, până la 67,2 puncte, cel mai redus nivel din noiembrie 2011, de la 70,6 puncte în luna precedentă.

Indicii fac un pas în faţă

BVBIndicii fac un pas în faţă

A.I.Piaţa de Capital / 2 februarie

Prime Transaction: "Acţiunile Banca Transilvania au asigurat aproximativ un sfert din rulajul zilnic" 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în prima sesiune de tranzacţionare a lunii februarie, în ton cu...

Conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”
Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

04 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9448
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo