ZIARUL BURSA

24 iunie
Grafică de MAKE

Multe acţiuni, imobile şi alte active vor pierde în anii următori în faţa inflaţiei

Ben MadadiPiaţa de Capital / 7 februarie

Ben Madadi

De câteva luni, pieţele financiare au intrat într-un teritoriu nemaiîntâlnit. Este un mediu economico-financiar în care inflaţia este mult mai mare decât nivelul dobânzilor. Inflaţia din SUA din ultimele două luni a depăşit 7%, în timp ce dobânda de politică monetară este zero. O astfel de situaţie este fără precedent, iar participanţii nu ştiu ce se va întâmpla în lumea financiară modernă dominată de moneda stâlp a lumii, dolarul American.

Călin Ionescu, Directorul General Sphera Franchise Group

SUPLIMENT SPHERA FRANCHISE GROUP / CĂLIN IONESCU, DIRECTORUL GENERAL AL SPHERA FRANCHISE GROUP:"Anul acesta va marca deschiderea celui de-al 100-lea restaurant KFC al nostru, din România"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 7 februarie

"Diversificarea pe care o avem, prin expunerea pe trei pieţe diferite, ne-a ajutat să gestionăm efectele negative ale pandemiei prin nivelarea vânzărilor totale" "Sphera a îndeplinit criteriile de lichiditate necesare pentru includerea în indicele global FTSE Russell care acoperă pieţele emergente, FTSE Micro Cap Index" 

Reporter:Sphera Franchise Group a împlinit, în noiembrie anul trecut, patru ani de când s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti. Cum aţi caracteriza această perioadă pentru companie?

Călin Ionescu, Directorul General Sphera Franchise Group

CĂLIN IONESCU, CEO SPHERA FRANCHISE GROUP:"Ne propunem să avem peste 180 de restaurante, până la sfârşitul acestui an"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 7 februarie

Sphera Franchise Group, companie ce operează lanţurile de alimentaţie publică Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, are un plan de dezvoltare solid, continuă să deschidă unităţi noi, iar până la sfârşitul acestui an compania îşi propune să aibă în portofoliu peste 180 de restaurante în cele trei pieţe în care operează - România, Italia şi Republica Moldova -, afirmă Călin Ionescu, directorul general al Sphera.

Start-up-urile americane îşi amână listarea din cauza volatilităţii pieţelor

Start-up-urile americane îşi amână listarea din cauza volatilităţii pieţelor

V.R.Piaţa de Capital / 7 februarie

Indicele de volatilitate Cboe a urcat cu 50% de la începutul anului curent 

Petrecerea s-a încheiat pentru start-up-urile din sectorul tehnologiei din SUA, care doreau să se listeze la evaluări din ce în ce mai mari, întrucât volatilitatea de pe pieţele americane de valori au diminuat apetitul investitorilor pentru acţiunile cu creşteri mari, arată o analiză realizată de postul de radio WTVB.

"Controalele la frontierele interne vor fi reintroduse, pe perioadă strict determinată, ca o ultimă măsură şi doar pentru situaţii excepţionale"

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN PROPUNEREA DE REFORMARE A SPAŢIULUI SCHENGEN:"Controalele la frontierele interne vor fi reintroduse, pe perioadă strict determinată, ca o ultimă măsură şi doar pentru situaţii excepţionale"

George MarinescuPolitică / 7 februarie

Comisia Europeană doreşte modificarea Regulamentului (EU) 2016/399 privind mişcarea liberă a persoanelor în interiorul UE În proiectul respectiv sunt incluse noi dispoziţii privind Spaţiul Schengen Printre situaţiile excepţionale ce ar putea duce la reintroducerea controalelor la frontieră se numără pandemia, activităţile legate de terorism sau crimă organizată - ce ar ameninţa grav securitatea unui stat membru - şi fluxurile masive de migranţi în UE încurajate de către un stat terţ  

Preconizata înfiinţare, în 3 martie, a unui Consiliu Schengen care ar urma să fie dotat cu un braţ armat pentru apărarea frontierelor externe ale Uniunii Europene şi declaraţiile preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la aceste aspecte au iscat nelinişte în unele dintre statele membre ale Uniunii Europene, care nu sunt incluse încă spaţiul respectiv, dar speră că vor adera în curând: România, Bulgaria şi Croaţia.

Sphera - de la adaptarea în pandemie, la perspectivele următorilor ani

SUPLIMENT SPHERA FRANCHISE GROUPSphera - de la adaptarea în pandemie, la perspectivele următorilor ani

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 7 februarie

Adrian Pătruţi, Raiffeisen Bank: "Sphera a reuşit să se adapteze destul de bine la provocările aduse de pandemie, mulţumită dezvoltării vânzărilor online, dar şi diferitelor campanii de marketing" Roxana Stejerean, Goldring: "Planul companiei privind numărul de restaurante pe care urmăreşte să le deschidă este nu doar realizabil, ci şi cu potenţial de a fi depăşit"  

Sphera Franchise Group (SFG), companie ce operează lanţurile de restaurante Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, s-a adaptat cu brio situaţiei create de pandemia COVID-19, ce a forţat autorităţile să impună un val de restricţii pentru limitarea răspândirii virusului, cu impact masiv asupra întregului sector HoReCa, sunt de părere analiştii din piaţa noastră de capital.

Despre limitele democraţiei

Cristian PîrvulescuEditorial / 7 februarie

Cristian Pîrvulescu

Contestarea şi relativizarea adevărului ştiinţific în numele libertăţii de expresie şi de religie la care asistăm astăzi pune democraţia la grea încercare.

Economia americană a creat 467.000 de locuri de muncă, în ianuarie

Economia americană a creat 467.000 de locuri de muncă, în ianuarie

M.G.Macroeconomie / 7 februarie

Piaţa muncii din Statele Unite se apropie de ocupare integrală  

Economia Statelor Unite a creat 467.000 de locuri de muncă în prima lună din 2022, iar numărul noilor angajări din decembrie a fost revizuit puternic pozitiv cu peste 300.000, la 510.000, potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american pentru Muncă.

Ediţia din 24.06.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 7 februarie 2022

MACRO NEWSLETTER 7 februarie 2022

Macroeconomie / 7 februarie

Comenzile industriale noi din Germania au crescut peste aşteptări în decembrie 2021, cu o rată lunară de 2,8%, după o creştere de 3,6% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 5,5%, de la 2,3% în luna anterioară.

Apanova
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

24 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8974
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7699
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.6173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo