ZIARUL BURSA

30 septembrie
Conferinţa BURSA "Forumul investitorilor" - de la radiografia burselor în 2021 la perspectivele acestui an

Conferinţa BURSA "Forumul investitorilor" - de la radiografia burselor în 2021 la perspectivele acestui an

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 15 februarie

Anul trecut a fost unul dintre cei mai buni pentru investitori din ultimele decenii, în condiţiile în care perspectivele economiilor, profiturile corporaţiilor şi politica monetară a băncilor centrale, elementele care în esenţă dau direcţia preţurilor acţiunilor pe termen lung, au fost aliniate excelent pentru susţinerea pieţelor.

Sursa foto: facebook/Claudiu Târziu

Soluţia AUR la criza energetică este revenirea la piaţa reglementată

A consemnat Cristian DogaruPolitică / 15 februarie

Reporter: Cum vedeţi rezolvarea crize energetice actuale? Cum credeţi că s-a ajuns aici?

Claudiu Târziu: Criza de acum este rezultatul deciziilor dezastruoase, păguboase, din ultimii ani, din Ministerul Energiei şi ANRE. Aşa-zisele scheme de compensare sunt, de fapt, bani mutaţi dintr-un buzunar în altul. Liberalizarea preţurilor din energi începând cu 1 iulie 2021 a fost o păcăleală istorică, cu impact puternic negativ asupra vieţii sociale şi economice.

Polonia nucleară

Cătălin AvramescuEditorial / 15 februarie

Cătălin Avramescu

Am un obicei. Încep mereu - vorba aceea - "de la '48". Cititorii acestei pagini ştiu că obişnuiesc să îmi construiesc argumentul pornind de la rememorarea istoriei. Asta nu pentru că eu cred că istoria se repetă. Sau că prezentul şi viitorul provin, fatal, din trecut. Şi nici nu consider că lecţiile istoriei sunt uşor de înţeles. O fac pur şi simplu pentru că adesea ne trezeşte o doză de adâncime istorică.

Turcia injectează câte un miliard de dolari în două bănci de stat

Turcia injectează câte un miliard de dolari în două bănci de stat

A.V.Bănci-Asigurări / 15 februarie

Halk Bankasi şi Vakiflar Bankasi primesc capital nou pentru stimularea împrumuturilor corporative 

Fondul suveran al Turciei va injecta aproximativ două miliarde de dolari în două instituţii creditoare administrate de stat, în vederea consolidării bilanţurilor acestora, anunţă Bloomberg, menţionând că guvernul de la Ankara urmăreşte să stimuleze împrumuturile către societăţi, înainte de alegerile de anul viitor.

Muzeul Naţional de Artă propune un weekend cu Brâncuşi

Muzeul Naţional de Artă propune un weekend cu Brâncuşi

O.D.Cultură / 15 februarie

Marele Constantin Brâncuşi va fi omagiat la sfârşitul acestei săptămâni. Cu prilejul "Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi", Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) invită iubitorii de artă la un program dedicat, în zilele de 18, 19 şi 20 februarie, sub genericul "Un weekend cu Brâncuşi".

Ministrul Finanţelor şi ministrul Energiei, chemaţi în Parlament de USR

Ministrul Finanţelor şi ministrul Energiei, chemaţi în Parlament de USR

G.M.Politică / 15 februarie

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor Publice, şi Virgil Popescu, ministrul Energiei, vor fi nevoiţi să se prezinte în Senat, respectiv la Camera Deputaţilor, la Ora Guvernului, pentru a oferi explicaţii cu privire la măsurile necesare pentru combaterea inflaţiei şi la situaţia privind facturile din energie, conform solicitărilor pe care parlamentarii USR le-au depus ieri la conducerile celor două Camere.

Bani mulţi şi spectacol artistico-sportiv

SUPER BOWLBani mulţi şi spectacol artistico-sportiv

O.D.Sport / 15 februarie

Evenimentul sportiv care stârneşte cea mai mare emoţie şi audienţă în SUA a avut parte de un nou episod, foarte profitabil din punct de vedere financiar, dar şi foarte spectaculos atât pe latura sa sportivă cât şi pe cea artistică.

"Statul a avut o contribuţie majoră la creşterea preţurilor gazelor naturale"

DUMITRU CHISĂLIŢĂ, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI ENERGIA INTELIGENTĂ:"Statul a avut o contribuţie majoră la creşterea preţurilor gazelor naturale"

M.G.Miscellanea / 15 februarie

"Speculaţiile traderilor pot fi împiedicate în primul şi primul rând prin afişarea marjei comerciale, în fiecare lună, pe factura transmisă consumatorilor", spune preşedintele AEI 

Autorităţile publice, prin intervenţiile lor şi prin diversele acte normative implementate în ultimii doi ani, au avut o contribuţie majoră la creşterea preţurilor gazelor naturale, a afirmat, ieri, Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI), într-o conferinţă de presă.

Desfiinţarea SIIJ a trecut de Guvern

Desfiinţarea SIIJ a trecut de Guvern

G.M.Politică / 15 februarie

Guvernul a aprobat, ieri, proiectul de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), iniţiativă legislativă care vinerea trecută a primit aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii, deşi procurorii din cadrul CSM au criticat garanţiile acordate prin propunerea de act normativ magistraţilor, la începerea urmăririi penale.

Oil Terminal raportează un profit net de 5,75 milioane lei, în creştere cu 55%

PENTRU ANUL TRECUTOil Terminal raportează un profit net de 5,75 milioane lei, în creştere cu 55%

A.I.Piaţa de Capital / 15 februarie

Veniturile din prestarea serviciilor s-au majorat cu 10,9%, până la 210,8 milioane de lei 

Operatorul terminalului petrolier de la Marea Neagră Oil Terminal (OIL) a raportat, pentru anul trecut, un profit net preliminar de 5,75 milioane de lei, cu 55,2% peste cel din 2020, în condiţiile în care veniturile din prestarea serviciilor s-au majorat cu 10,9%, până la 210,79 milioane de lei, după cum se arată în raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pensiile parlamentarilor, pe masa CCR

Pensiile parlamentarilor, pe masa CCR

G.M.Politică / 15 februarie

Curtea Constituţională a României (CCR) are pe ordinea de zi de astăzi 17 sesizări cu privire la legea 7/2021 prin care a fost modificat statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul anulării pensiei speciale. 17 tribunale judeţene au trimis către CCR sesizările respective, în dosarele înaintate de 73 de foşti senatori şi deputaţi. Printre contestatari îi regăsim pe Ion Iliescu, Viorica Cherecheş (mama primarului municipiului Baia Mare), Viorel Ilişiu, Ioan Oltean, precum şi foştii membrii ai PUNR - Gheorghe Funar şi Ioan Gavra.

Cea mai mare rată a inflaţiei din ultimii 14 ani - 8,4%

ÎN IANUARIE 2022Cea mai mare rată a inflaţiei din ultimii 14 ani - 8,4%

M.G.Macroeconomie / 15 februarie

Inflaţia şi-a continuat creşterea anuală, în ianuarie 2022, până la o rată de 8,4%, de la 8,2% în decembrie 2021 şi 7,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare din nou peste aşteptări de 1,5%, după un avans de 0,7% în luna anterioară, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

DNA clasează plângerea penală în dosarul Comvex

SOLUŢIE SIMILARĂ CELEI DATĂ DE DIICOTDNA clasează plângerea penală în dosarul Comvex

I.Ghe.Anticorupţie / 15 februarie

Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa a clasat plângerea făcută de Raimondo de Rubeis împotriva lui Dan Drăgoi, Viorel Panait, Anca Mihaela Drăgoi şi Ruxandra Ioana Nicola cu privire la posibile fapte penale săvârşite cu privire la majorarea de capital care a avut loc în urmă cu mai bine de patru ani la operatorul portuar SC Comvex SA Constanţa.

Ediţia din 30.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 15 februarie 2022

MACRO NEWSLETTER 15 februarie 2022

Macroeconomie / 15 februarie

Preţurile de consum din Cehia şi-au accelerat creşterea anuală şi în ianuarie 2022, până la 9,9%, de la 6,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 4,4%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo