ZIARUL BURSA

25 noiembrie
Imagine reinterpretată de MAKE

Cât de slabă este veriga România în lanţul de securitate al alianţei NATO?

Călin RecheaPolitică / 27 aprilie

Călin Rechea

Cât de slabă este veriga România în lanţul de securitate

Odată cu intrarea trupelor Rusiei în Ucraina, ali­anţa NATO a ajuns să se în­vecineze cu o "operaţiune mi­litară specială" chiar în Europa. Fără a fi nevoie de provocări speciale, ci doar de un moment de neatenţie din partea liderilor, "operaţiunea" se poate transforma rapid într-un conflict la nivelul întregului continent. Iar continentul nu este pregătit pentru aşa ceva.

Victima perfectă

Cornel CodiţăEditorial / 27 aprilie

Cornel Codiţă

Nu, nici vorbă! Nu milioanele de oameni ale căror case, bunuri şi destine au fost distruse, sunt victime. Nici cei îngropaţi de vii sub sub uriaşele grămezi de moloz şi dărîmături ale şcolilor, spitalelor, teatrelor, gărilor sau grădiniţelor bombardate de trupele ruseşti.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres

ÎN RĂZBOIUL RUSIA-UCRAINASecretarul general al ONU cere încetarea focului "cât mai curând posibil"

V.R.Internaţional / 27 aprilie

Rusia avertizează asupra riscului "real" de izbucnire a unui război mondial Serghei Lavrov, despre Volodimir Zelenski: "Este un actor bun, dacă ne uităm atent la ce spune, vedem mii de contradicţii" 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut ieri, în prima vizită pe care a efectuat-o la Moscova după declanşarea războiului din Ucraina, încetarea focului "cât mai curând posibil", conform AP.

Alocările din PNRR - insuficiente pentru administraţia publică

Alocările din PNRR - insuficiente pentru administraţia publică

GEORGE MARINESCUFonduri Europene / 27 aprilie

Florin Spătaru: "În situaţia în care va exista o nouă discuţie a PNRR, dorim ca acesta să fie adaptat corespunzător economiei româneşti" Oana Ozmen: "Banii din PNRR nu vor fi suficienţi pentru execuţia tuturor lucrărilor de eficientizare energetică" Constantin Toma: "În municipiul Buzău, prin Valul Renovării ni se alocă 95 milioane euro pentru eficientizarea energetică a 40 de blocuri, deşi noi avem 450 de blocuri" 

Fondurile alocate ţării noastre de Comisia Europeană - 29,2 miliarde euro - sunt insuficiente atât pentru administraţia publică locală cât şi pentru administraţia centrală, este una dintre concluziile conferinţei Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) - Oportunităţi şi acţiuni, organizată, ieri, de publicaţia The Diplomat.

Mediu: se înmulţesc dezastrele naturale

Mediu: se înmulţesc dezastrele naturale

Octavian DanMiscellanea / 27 aprilie

Omul se dovedeşte a fi, în continuare, cel mai mare duşman al său. Specia este pusă în pericol din interior, dar în ciuda semnalelor de alarmă, există o "veselie" în a admira dezastrul provocat. Problemele se adâncesc şi se înmulţesc, iar specialiştii consideră că în scurt timp alunecarea pe panta autodistrugerii nu va mai putea fi oprită.

Comerţul global şi-a accelerat creşterea în a doua lună a anului

Comerţul global şi-a accelerat creşterea în a doua lună a anului

Călin RecheaMacroeconomie / 27 aprilie

Călin Rechea

Volumul comerţului global şi-a accelerat uşor creşterea anuală în februarie 2022, până la 6,5%, de la 6,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,5% în luna anterioară, conform ultimului raport World Trade Monitor al institutului olandez CPB (www. cpb.nl) (vezi graficul).

Criză de materiale de construcţii în Europa

CONDUCEREA WIENERBERGER ATRAGE ATENŢIACriză de materiale de construcţii în Europa

A.V.Companii / 27 aprilie

Heimo Scheuch, şeful celui mai mare producător de blocuri ceramice din lume, avertizează că războiul Rusia-Ucraina ameninţă să adâncească problemele industriei 

Europa se confruntă cu o penurie de materiale de construcţii, deoarece companiile de profil au oprit producţia din cauza creşterii costurilor energiei, dar şi a politicilor "haotice" ale Uniunii Europene, avertizează şeful celui mai mare producător de blocuri ceramice din lume, Wienerberger.

"Spectrul recesiunii este tot mai prezent în piaţa acţiunilor"

MARKETWATCH:"Spectrul recesiunii este tot mai prezent în piaţa acţiunilor"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 27 aprilie

Sectoarele ce au rezultate mai bune în condiţii de incertitudine economică ridicată au în prezent performanţe peste cele ale pieţei, conform unui studiu preluat de MarketWatch  

Temerile unei recesiuni cuprind tot mai mult pieţele financiare, pe măsură ce Rezerva Federală înăs­preşte politica monetară pentru domolirea inflaţiei, iar investitorii au o abordare din ce în ce mai defensivă, conform MarketWatch.

De la "Untermenschen" la "Orci"

OPINIIDe la "Untermenschen" la "Orci"

CRISTIAN DOGARUInternaţional / 27 aprilie

Extremismul se bazează, în încercările de anihilare a adversarilor politici sau ideologici, pe strategii de minimalizare a acestora până la a-i considera un soi aparte în specia umană, un fel de suboameni. Când adversarul este un individ demn de dispreţ, care nici nu poate fi considerat om, atunci orice mijloc ales pentru a-l elimina este scuzabil, ba chiar recomandabil.

Deputaţii, în trierea candidaţilor pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională

AUDIERI ÎN COMISIA JURIDICĂDeputaţii, în trierea candidaţilor pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională

I.GHE.Politică / 27 aprilie

Bogdan Licu, Cristi Dănileţ şi Ioan Sabău-Pop vizează locul liber lăsat de Valer Dorneanu În afara mandatului lui Dorneanu, în 9 iunie mai expiră şi mandatul Monei Pivniceru şi al lui Daniel Morar În locul lui Pivniceru, Senatul va alege între Iulia Scântei şi Peter Ekstein-Kovacs Funcţia de judecător al CCR rămasă vacantă după expirarea mandatului lui Daniel Morar va fi ocupată de o persoană numită de preşedintele Klaus Iohannis 

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor ar urma să audieze astăzi candidaţii propuşi de formaţiunile politice parlamentare pentru ocuparea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională care va rămâne vacantă după expirarea, în 10 iunie, a mandatului lui Valer Dorneanu, actualul preşedinte al CCR.

Ediţia din 25.11.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo