ZIARUL BURSA

03 iunie 2022
Ediţia din 21.09.2023
"Tărâmul leneşilor"/"Het Luilekkerland", (1567) - Pieter Bruegel cel Bătrân (1525/1530-1569)

VIDEOCONFERINŢA "CONSECINŢELE ECONOMICE ALE RĂZBOIULUI" / POTENŢIALUL AGRICULTURII ROMÂNEŞTI, MOŞTENIRE DIN STRĂBUNIAvem cereale, miere şi vin, dar ne-am distrus industria alimentară

Dan NicolaieCompanii / 3 iunie 2022

Oamenii pot renunţa la foarte multe lucruri (inclusiv la libertate), dar încă nu există o soluţie universal valabilă prin care se pot lipsi de aer, apă, hrană. Războiul din Ucraina a tras mai multe semnale de alarmă, iar acum Europa îşi rearanjează priorităţile. Apă şi aer, încă, există. Hrana poate deveni o problemă, inclusiv în ceea ce ne priveşte. Poate România să îşi asigure necesarul pentru consum? Datele oficiale şi specialiştii nu ne menajează cu răspunsurile. Putem să oferim hrană şi altora? Ştiţi deja, datele oficiale, specialiştii...

Banalizarea barbariei

Cornel CodiţăEditorial / 3 iunie 2022

Cornel Codiţă

Opusul barbariei este civilizaţia. Organizarea barbariei este simplă. O singură lege: "legea" forţei, a violenţei fără reguli sau margini, pusă să lucreze în favoarea celui mai puternic. De aici decurg toate. Puterea se organizează în clanuri, haite sau armate de pradă şi asigură cele necesare vieţii, luxului şi supraluxului, luînd de la alţii.

A câştiga încredere

A câştiga încredere

Mauro VignatiInternaţional / 3 iunie 2022

Republica Democrată Congo (RD Congo) este o ţară imensă, cu o suprafaţă de 2.345.000 km2 şi o populaţie estimată la aproximativ 86,73 milioane de locuitori, numărându-se printre primele douăzeci de naţiuni din lume. Are o populaţie tânără (70% din total), iar aproximativ 40% din populaţie trăieşte în zone urbane. Este o ţară împărţită în 26 de provincii, în care constituţia din 2006 acordă provinciilor o largă independenţă în gestionarea politică şi administrativă.

Războiul din Ucraina şi pandemia urgentează tranziţia UE către energia verde

STUDII ALE THINK TANK-URILOR:Războiul din Ucraina şi pandemia urgentează tranziţia UE către energia verde

V.R.Internaţional / 3 iunie 2022

Majoritatea ţărilor UE şi-au extins planurile privind energiile regenerabile din 2020 

Majoritatea ţărilor membre ale Uniunii Europene şi-au extins planurile privind energiile regenerabile începând din 2020, ceea ce le va permite să îşi reducă utilizarea combustibililor fosili la finalul acestui deceniu, în condiţiile în care criza energetică şi pandemia au impulsionat şi nu deraiat tranziţia lor energetică, transmite Reuters.

"Resursele geotermale din România au un potenţial energetic foarte mare"

MIHAELA COROIU, MARKETING STRATEGY DIRECTOR ENERGOBIT:"Resursele geotermale din România au un potenţial energetic foarte mare"

M.G.Materii Prime / 3 iunie 2022

Municipalităţile nu ar trebui să amestece agricultura cu energia, ci să elaboreze proiecte care să valorifice atât potenţialul agricol, cât şi pe cel energetic al unui teren, potrivit reprezentantului EnergoBit 

Resursele geotermale din România au un potenţial energetic foarte mare despre care nu trebuie să uităm pentru că ar putea oferi sprijin comunităţilor în ceea ce priveşte furnizarea de agent termic, a afirmat Mihaela Coroiu, marketing strategy director la EnergoBit, în cadrul unei conferinţe cu tema comunităţilor sustenabile organizată de publicaţia energynomics.ro.

"România trebuie să aibă o clasă de mijloc dezvoltată economic"

ADRIAN CÂCIU, MINISTRUL FINANŢELOR:"România trebuie să aibă o clasă de mijloc dezvoltată economic"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 3 iunie 2022

"Paşii care s-au făcut până acum în privinţa dezvoltării pieţei de capital au fost destul de lenţi"  

Dacă vrem să avem companii care să se finanţeze prin instrumente bursiere, trebuie ca ţara noastră să aibă o clasă de mijloc dezvoltată din punct de vedere economic, a spus ieri Adrian Câciu, Ministrul Finanţelor, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Listarea Hidroelectrica poate accelera creşterea numărului de investitori la bursă"

ADRIAN TĂNASE, DIRECTORUL GENERAL AL BVB:"Listarea Hidroelectrica poate accelera creşterea numărului de investitori la bursă"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 3 iunie 2022

"Sperăm ca în prima parte a anului viitor Contrapartea Centrală să fie operaţională" 

Listarea Hidroelectrica poate accelera creşterea numărului de investitori la bursă, care acum se ridică aproape 90.000, faţă de circa 50.000 în urmă cu trei ani, a spus ieri Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul unei conferinţe de presă.

De ce a devenit Trezoreria brusc mai generoasă cu populaţia?

OPINIIDe ce a devenit Trezoreria brusc mai generoasă cu populaţia?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 3 iunie 2022

Vestea că titlurile de stat din programele Tezaur şi Fidelis vor avea în această lună dobânzi majorate semnificativ - 7,2% la un an şi 7,8% la 3 ani, de la 5,5% la un an şi 6,15% la 3 ani cu cât erau oferite titlurile de stat pentru populaţie în luna mai în cadrul programului Tezaur - a surprins plăcut publicul interesat de o alternativă la depozitele bancare la termen.

Voinţa comandantului suprem - literă de lege

PROIECT LEGISLATIVVoinţa comandantului suprem - literă de lege

G.M.Politică / 3 iunie 2022

Preşedintele ţării ar avea vot decisiv în CSAT, conform unui proiect legislativ controversat discutat de membrii coaliţiei PSD-PNL-UDMR Dacă s-ar aproba acest proiect, întreaga putere din punct de vedere militar ar fi concentrată în mâinile şefului statului 

Comandantul suprem al Armatei, adică preşedintele României, va avea vot decisiv în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), dacă membrii coaliţiei de guvernare vor stabili necesitatea aprobării unui proiect legislativ de modificare a organizării şi funcţionării CSAT.

Prima cerere de plată prin PNRR a ajuns la Bruxelles

Prima cerere de plată prin PNRR a ajuns la Bruxelles

I.GHE.Fonduri Europene / 3 iunie 2022

Prima cerere de plată, în valoare de aproape 2,6 miliarde euro, se bazează pe îndeplinirea a 21 de jaloane, îndeplinire ce va fi verificată de funcţionarii de la Bruxelles A doua cerere de plată ar urma să fie depusă în cursul lunii octombrie Până acum, Guvernul nu a cheltuit niciun euro din avansul primit pe PNRR, de 3,7 miliarde euro, care se află la BNR 

Comisia Europeană a primit, ieri, joi, prima cerere trimisă de guvernul de la Bucureşti în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR) pentru plata a 1,8 miliarde euro sub formă de granturi şi a 789,7 milioane euro sub formă de împrumuturi (fără prefinanţare), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 3 iunie 2022

MACRO NEWSLETTER 3 iunie 2022

Macroeconomie / 3 iunie 2022

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a accelerat creşterea anuală şi în martie 2022, până la 21,2%, un nou record, de la 20,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 3,1%, după un avans de...

Modificarea legislaţiei penale, pe masa Guvernului

Modificarea legislaţiei penale, pe masa Guvernului

George MarinescuPolitică / 3 iunie 2022

Infracţiunea de abuz în serviciu va fi definită, conform deciziilor CCR, prin înlocuirea sintagmei "în mod defectuos" cu sintagma "cu încălcarea unei dispoziţii legale" 

Modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură...

Închideri mixte pentru indici

BVBÎnchideri mixte pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 3 iunie 2022

Tranzacţii de 51,6 milioane de lei, sub media zilnică a anului Corecţie ex-dividend de 3,65% pentru acţiunile Fondul Proprietatea  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut închideri mixte în sesiuna de tranzacţionare de ieri,...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

21 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9707
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6638
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1566
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7329
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.5847

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo