Ministerul Familiei: cursuri pentru toţi asistenţii maternali

O.D.
Ziarul BURSA #Politică #Resurse Umane / 23 septembrie

Ministerul Familiei: cursuri pentru toţi asistenţii maternali

Pregătirea personalului care se ocupă de îngrijirea copiilor reprezintă o miză foarte importantă pentru ca eforturile sistemului de protecţie socială să aibă success.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă că ministerul dezvoltă sistemul de protecţie a copilului şi toţi cei 11.000 de asistenţi maternali vor participa la cursuri de formare profesională, în plus, fiind angajaţi alţi 4.000 de profesionişti. Ministrul precizează că a fost lansată o licitaţie pentru contractarea de servicii de organizare de cursuri de formare profesională. Acestea vor fi organizate în toată ţara, în baza unui program stabilit de ANPDCA. Valoarea totală a achiziţiei este de aproximativ 155 de milioane de lei cu TVA, fonduri europene. Gabriela Firea a notat pe o reţea de socializare: "Asistenţii maternali sunt, fără îndoială, cea mai bună variantă pentru copiii care nu au şansa să crească în familiile lor, alături de părinţi sau de persoanele apropiate lor. Această profesie are un rol fundamental pentru evoluţia normală a unui asemenea copil, însă, din păcate, abia recent s-a înţeles cât de importantă este. Dezvoltăm sistemul de protecţie a copilului şi toţi cei 11.000 de asistenţi maternali vor participa la cursuri de formare profesională. În plus, angajăm alţi 4.000 de profesionişti".

Ministrul spune că este realmente o şansă să putem derula, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, proiectul "TEAM-UP", finanţat din fonduri europene, care îşi propune creşterea numărului de asistenţi maternali la nivelul comunităţii şi, totodată, a calităţii sistemului de asistenţă socială: "Scopul este dezvoltarea reţelei de asistenţi maternali, ca alternativă viabilă pentru dezinstituţionalizare, dar mai ales profesiona

Firea anunţă că zilele trecute, a fost lansată o licitaţie pentru contractarea de servicii de organizare de cursuri de formare profesională. Acestea vor fi organizate în toată ţara, în baza unui program stabilit de ANPDCA.

Valoarea totală a achiziţiei este de aproximativ 155 de milioane de lei cu TVA, fonduri europene asigurate prin Fondul Social European - programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Ofertele pot fi depuse până pe 17 octombrie. Proiectul "TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor POCU/480/4/19/127169" este unul dintre cele mai mari programe pentru dezvoltarea capitalului uman pentru şi este implementat de ANPDCA în parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la nivelul judeţelor şi sectoarelor Municipiului Bucureşti. Costurile se ridică la 2,65 miliarde de lei, din care contribuţia financiară a Uniunii Europene este de 2,24 miliarde de lei, mai precizează ministrul Familiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O masura buna dar cred ca mai bine statul ar trebui sa se preocupe sa elimine birocratia si coruptia din sistemul de adoptie a acestor copii. Acesti copii au nevoie de parinti adevarati nu de asistenti maternali chair si profesionisti fiind care nu pot sa le ofere dragostea si atasamentul unui paritne. In prezent institutiile statului din domeniu sunt mai mult preocupate de asistenta parintilor biologici si a aparatului sau birocratic

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro