ZIARUL BURSA

09 decembrie
Ilustraţie de MAKE

Cea mai mare bulă din istorie este posibil să se fi spart

Ben MadadiMacroeconomie / 21 noiembrie

Ben Madadi

Preţurile imobiliarelor, acţiunilor etc., deşi scad, nu se mai pot baza pe ajutorul băncilor centrale 

Este posibil ca era activelor într-o continuă scumpire să se fi încheiat şi acum să fim la începutul unei faze de ajustare a preţurilor la indicatorii tradiţionali de evaluare. Iar această ipoteză se poate susţine prin argumente destul de solide.

Schengen şi migraţia

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 21 noiembrie

CRISTIAN PÎRVULESCU

După ce în Olanda şi Suedia s-au manifest reticenţe privind extinderea spaţiului Schengen şi aderarea României şi Bulgariei la acesta - dar niciodată la nivel guvernamental, ci doar parlamentar -, alăturea Austriei, de data aceasta prin declaraţia unui membru influent al guvernului, ministrul de interne Gerhard Karner, complică foarte mult ecuaţia şi face din ce în ce mai puţin probabil votul în Consiliul JAI din 8 decembrie.

Ovidiu Panighianţ, Pescarul de vise

PLASAMENTE ALTERNATIVEDe acum, de aici

Marius TiţaInvestiţii Personale / 21 noiembrie

Marius Tiţa

Contemporanii se vând greu. Este vorba, desigur, de lucrările artiştilor care supravieţuiesc sau ale celor de care ne-am despărţit de curând. Ar fi absurd şi prostesc lucru să îi excluzi din această categorie pe cei care au murit, fie la ani mulţi de viaţă şi creaţie, fie mult prea devreme sau în plină activitate. Dar şi noi suntem de vină, că unii sunt contemporanii celor de 80 de ani şi alţi ai celor de doar 30. Nu avem, deci criterii clare, aşa că rămânem pe simţire şi senzaţie.

Performanţa business-ului - dependentă de condiţiile oferite angajaţilor şi de lucrul în echipă

SCHIMBARE DE PARADIGMĂ POST-PANDEMIEPerformanţa business-ului - dependentă de condiţiile oferite angajaţilor şi de lucrul în echipă

GEORGE MARINESCUCompanii / 21 noiembrie

Pandemia Covid 19 a schimbat o serie de paradigme privind activitatea la locul de muncă, a adus telemunca şi munca de acasă, iar o parte din neajunsurile acestor modalităţi de muncă sunt menţinute şi în acest moment post-pandemie, ceea ce îngreunează activitatea managerilor companiilor care, pe lângă dezvoltarea afacerilor, trebuie să se ocupe şi de bunăstarea angajaţilor, au afirmat, vineri, participanţii la dezbaterea "Paradoxul performanţei în noua eră a muncii", organizată de Banca Naţională a României împreună cu compania de training EXEC-EDU.

Sursă foto: Facebook / Opera Naţională Bucureşti

"Povestea Iei", spectacol multimedia prezentat la Paris

O.D.Cultură / 21 noiembrie

Ia reuşeşte să rămână în centrul atenţiei la Paris şi nu doar la prezentările de modă. Spectacolul multimedia "Povestea Iei", dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomaţie românească precum şi sărbătoririi Zilei Naţionale a României, va fi prezentat pe 23 noiembrie la Sala Mare a UNESCO din Paris.

Exerciţiu militar interaliat la Cincu

Exerciţiu militar interaliat la Cincu

I.GHE.Miscellanea / 21 noiembrie

Aproximativ 600 de militari români din cadrul Batalionului 20 Infanterie "Dolj" al Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova şi militari aliaţi din Franţa, Polonia, Portugalia şi Statele Unite ale Americii, cu peste 70 de mijloace tehnice, participă, în aceste zile, de astăzi până în 25 noiembrie, la exerciţiul de instruire în comun "Black Scorpions 22.8", la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din localitatea Cincu, judeţul Braşov, conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Apărării Naţionale.

"Cred cu tărie că fiecare putem să ne aducem contribuţia la dezvoltarea durabilă şi sănătoasă a societăţii"

"Cred cu tărie că fiecare putem să ne aducem contribuţia la dezvoltarea durabilă şi sănătoasă a societăţii"

A CONSEMNAT ALINA VASIESCUCompanii / 21 noiembrie

(Interviu cu Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestle România) 

Reporter: Ce campanii a derulat Nestle România pe partea de sustenabilitate în acest an şi ce aveţi în plan pentru 2023?

Irina Siminenco: Nestle România a avut o campanie naţională de promoţie numită "Un viitor mai verde", prin care am promis că pentru fiecare înscriere vom planta un copac, aşa că luna aceasta am plantat 20.000 de salcâmi alături de Asociaţia Mai Mult Verde, susţinând astfel biodiversitatea, creşterea numărului de albine şi scăderea emisiilor de dioxid de carbon.

Ediţia din 09.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 21 Noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 21 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 21 noiembrie

Preţurile de consum din zona euro şi-au accelerat creşterea şi în octombrie 2022, până la 10,6%, de la 9,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,5%, după un avans de 1,2% în luna anterioară.

Scăderi pe linie pentru indici

BVBScăderi pe linie pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 noiembrie

Prime Transaction: "Tranzacţii de 3,9 milioane euro, cel mai mic rulaj din această lună" 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de vineri, în contrast cu aprecierile din pieţele...

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo