ZIARUL BURSA

11 august
Ediţia din 11.12.2023

Cu susu-n jos

Cornel CodiţăEditorial / 11 august

Cornel Codiţă

Ca să înţeleagă cineva cum şi de ce, în România de azi, de ieri şi mai de cînd este ea pe lume, mai toate sunt mereu pe dos, şi nu au nici cea mai mică şansă să fie vreodată altfel, cel puţin cîtă vreme stăm în tiparele băştinaşei noastre "culturi politice", suficient este să analizeze, fie şi sumar, ce şi cum comunică cei aflaţi la butoanele puterii cu cei ce i-au împuternicit acolo.

"Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de Elena Udrea, care era şefa staff-ului de campanie a lui Traian Băsescu şi coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare", susţine DNA. (Sursa foto: facebook / Elene Udrea)

Decizia prin care Ioana Băsescu şi Elena Udrea au beneficiat de prescripţia răspunderii penale, atacată de DNA

I.Ghe.Anticorupţie / 11 august

Demersul procurorilor anticorupţie se bazează pe decizia din 25 iulie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene 

Direcţia Naţională Anticorupţie a înaintat, potrivit portalului instanţelor, în 8 august către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cale extraordinară de atac - recurs în casaţie - prin care procurorii doresc anularea sentinţei din 11 iulie 2023 a instanţei supreme în urma căreia Ioana Băsescu şi Elenda Udrea au scăpat de condamnările primite în primă instanţă în dosarul "Bani pentru preşedinte", pe baza deciziilor CCR privind intervenirea prescripţiei răspunderii penale.

EY: Bursele din India au atras cele mai multe listări din lume, în 2023

EY: Bursele din India au atras cele mai multe listări din lume, în 2023

A.V.Internaţional / 11 august

IPO-urile de pe piaţa principală a Indiei au crescut cu 50% în trimestrul al doilea, comparativ cu primele trei luni ale anului curent, însă au scăzut în ritm anual 32 de IPO-uri pe pieţele destinate IMM-urilor, faţă de 18 anul trecut 

Bursele de valori indiene s-au clasat pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de oferte publice iniţiale (IPO) atrase de la începutul anului curent, respectiv pe locul al optulea în privinţa veniturilor din emisiunile de titluri, conform unui raport realizat de compania de consultanţă EY, care menţionează că în perioada analizată nu au existat tranzacţii transfrontaliere ale companiilor din ţara asiatică.

Sursa foto: www.cinemainaerliber.ro

Cinematograful din parc revine în Bucureşti

O.D.Cultură / 11 august

Cinematograful în aer liber are o lungă tradiţie în ţara noastră. Pentru multe zone aceasta a fost mult timp singura soluţie pentru vizionarea unui film. "Cinema în aer liber" revine, din 15 august, în Parcul Titan, cu 21 de filme, iar accesul la proiecţii este liber.

Transilvania Broker - profit în scădere cu 30%, la jumătatea anului

Transilvania Broker - profit în scădere cu 30%, la jumătatea anului

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 11 august

"Piaţa de asigurări a fost puternic marcată, în primul semestru al anului, de retragerea autorizaţiei de funcţionare a Euroins România şi deschiderea procedurii de faliment a societăţii", conform companiei 

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a raportat, pentru primele şase luni ale anului, un profit net de aproape 5,5 milioane de lei, cu 29,6% sub cel din intervalul ianuarie - iunie a anului trecut, în condiţiile în care veniturile din exploatare s-au diminuat cu 15%, la 60,4 milioane lei, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Wood dă o ţintă de preţ de 47,6 lei pentru acţiunile Romgaz, cu 20% peste cel din piaţă

Wood dă o ţintă de preţ de 47,6 lei pentru acţiunile Romgaz, cu 20% peste cel din piaţă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 11 august

Analiştii au redus ţinta faţă de estimarea anterioară, de 65,6 lei, pe fondul aşteptărilor privind scăderea preţului gazelor şi a includerii taxei de solidaritate "Vedem proiectul Neptun Deep drept un element ce schimbă regulile jocului pentru companie", se menţioneză în raport. 

Echipa de la Wood & Company recomandă "Cumpărare" pentru acţiunile producătorului de gaze naturale Romgaz (SNG) şi dă un preţ ţintă de 47,6 lei pentru următoarele douăsprezece luni, conform ultimului raport semnat de Iuliana Ciopraga şi Jonathan Lamb, publicat pe portalul BVB Research Hub.

Creşteri pentru indici, în ton cu evoluţiile pieţelor europene

BVBCreşteri pentru indici, în ton cu evoluţiile pieţelor europene

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 11 august

Tranzacţii de 65 milioane lei, sub media zilnică a anului. 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu aprecierile pieţelor europene. Indicele BET, al celor mai lichide 20 de titluri ale pieţei noastre, a urcat cu 0,3%, până la 13.039 de puncte, în timp ce indicele BETAeRO, al companiilor prezente în Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, s-a apreciat cu 0,19%, la 902 puncte.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 11 august 2023

MACRO NEWSLETTER 11 august 2023

Macroeconomie / 11 august

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală şi în luna iulie 2023, până la 8,8%, de la 9,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,3% în luna anterioară.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo