Genesis Property foloseşte energie electrică 100% din surse regenerabile pentru toate clădirile din portofoliu

A.F.
Companii / 19 iunie

 Genesis Property foloseşte energie electrică 100% din surse regenerabile pentru toate clădirile din portofoliu

Genesis Property, unul dintre cei mai importanţi proprietari de clădiri de birouri din România, anunţă realizarea unui nou pas esenţial în tranziţia către alimentarea integrală cu energie regenerabilă a tuturor clădirilor din portofoliul său, atât a clădirilor de birouri din parcurile de afaceri West Gate Business District şi YUNITY Park, cât şi a clădirilor rezidenţiale West Gate Studios, din campusul care găzduieşte anual peste 1000 de tineri studenţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, astfel, Genesis Property îşi reafirmă angajamentul pentru sustenabilitate şi îmbunătăţirea semnificativă a mediului înconjurător, emisiile de carbon la nivelul întregului portofoliu de clădiri urmând să fie reduse cu minimum 3.500 de tone de CO₂ anual. În acelaşi timp, compania îşi susţine şi chiriaşii să-şi atingă propriile obiective de sustenabilitate, în urma încheierii unui contract cu un nou furnizor de energie, care s-a angajat să livreze exclusiv energie verde certificată.

Energia electrică cu care sunt alimentate clădirile deţinute de Genesis Property, compania fondată de Liviu Tudor, este asigurată în prezent şi prin producţia proprie generată de cele 1.080 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperişurile tuturor clădirilor din YUNITY Park, responsabile pentru generarea unei cantităţi de aproximativ 680 MWh anual.

"Consumul de energie generează aproape 75% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, iar clădirile sunt responsabile pentru o parte semnificativă a acestora. De aceea, realizarea obiectivelor importante asumate de Genesis Property de decarbonizare până în 2040 şi de transformare a întregului portofoliu de clădiri al companiei în clădiri cu zero emisii de carbon (ZEB) până în 2030 necesită, printre altele, acordarea unei atenţii sporite tranziţiei către energia curată. Astfel, utilizarea de energie provenită doar din surse regenerabile pentru clădirile noastre reprezintă un pas esenţial în această direcţie. Totodată, prin această măsură, oferim şi chiriaşilor noştri susţinerea necesară pentru a-şi putea îndeplini propriile angajamente de mediu", spune Ioan Bejan, Director ESG, Genesis Property.

Genesis Property s-a angajat să-şi atingă obiectivul de zero emisii nete de dioxid de carbon cu 10 ani mai devreme

Toate clădirile Genesis Property deţin certificarea BREEAM Very Good din 2013, iar iniţiativele precum "European Green Deal", care vizează atingerea neutralităţii climatice până în 2050, au determinat compania să iniţieze un amplu proces de investiţii în sustenabilitate încă din 2020 şi să vizeze obiectivul de a obţine emisii nete de dioxid de carbon zero cu 10 ani mai devreme, respectiv până în 2040. În 2021, Genesis Property a devenit prima companie imobiliară din România care s-a alăturat comunităţii globale a Pactului Global al ONU, iar din 2023 este prima companie imobiliară cu 100% capital românesc care a obţinut din partea prestigioasei organizaţii globale Science Based Targets (SBTi) validarea ţintei sale de reducere a emisiilor de carbon pe termen apropiat (near-term target).

În continuare, Genesis Property îşi propune să obţină certificările nZEB, BREEAM Outstanding şi IMMUNE Resilient pentru toate clădirile din portofoliu până în 2026 şi certificarea ZEB pentru întregul portofoliu de clădiri până în 2030. Mai mult, începând din acest an, compania a început să raporteze performanţa sa de ESG către GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), o evaluare globală riguroasă a investiţiilor imobiliare aliniată la cele mai actuale cadre internaţionale de raportare a sustenabilităţii, şi a lansat primul raport privind emisiile de gaze cu efect de seră, urmând metodologia oferită de Protocolul GHG.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb