Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Tsai Ing-wen - aleasă pentru un al doilea mandat de preşedinte

A.M.
Internaţional /

Tsai Ing-Wen (Sursă foto: Twitter)

Tsai Ing-Wen (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele statului Taiwan, Tsai Ing-wen, a fost aleasă sâmbătă, în proporţie covârşitoare, pentru un al doilea mandat şi a transmis Beijingului că nu va ceda ameninţărilor şi încercărilor de intimidare, informează News.ro.

Porivit sursei citate, campania electorală a avut în centru China şi protestele din Hong Kong. Tsai a respins ferm oferta Beijingului de a introduce modelul "o ţară, două sisteme".

China consideră Taiwanul ca un teritoriu ce poate fi luat cu forţa, în caz de nevoie, ameninţare pe care preşdintele Xi Jinping a relansat-o în urmă cu un an, deşi el ar prefera o soluţie paşnică, scrie Reuters.

"O ţară, două sisteme", sistem folosit de China în cazul Hong Kongului, nu a fost niciodată popular în Taiwan, iar acum cu atât mai puţin după lunile de proteste din Hong Kong.

China a devenit şi mai antipatică după ce a încercat să intimideze militar Taiwanul. "Sperăm ca autorităţile de la Beijing să poată înţelege că un Taiwan democrat, cu un Guvern ales de oameni, nu va ceda ameninţărilor şi intimidărilor", a spus Tsai reporterilor după anunţarea victoriei.

Beijingul trebuie să înţeleagă dorinţa taiwanezilor şi că doar poporul îşi poate decide viitorul, a mai spus ea. Tsai a mai afirmat că "prietenii din Hong Kong" se vor bucura de victoria ei.

Tsai s-a impus în faţa contracandidatului, Han Kuo-yu, din partidul Kuomintang, care preferă relaţii strânse cu China, cu peste 2,6 milioane de voturi.

În total, ea a fost votată de 8,2 milioane de oameni, mai mult decât oricare preşedinte din Taiwan de la primele alegeri prezidenţiale directe organizate în insulă, în 1996.

Han, primar al oraşului Kaoshiung, a recunoscut înfrângerea. "Indiferent ce se întâmplă, sper să văd un Taiwan unit după ce ne vom trezi. Cer preşedintei Tsai Ing-wen să se concentreze să ofere oamenilor o viaţă sigură şi fericită".

Han, acuzat în multe rânduri în campania electorală că este marionetă a Beijingului, nu a menţionat China în discursul lui şi a anulat o conferinţă de presă.

Nu a apărut, deocamdată, o reacţie din partea Chinei la realegerea lui Tsai.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS