100 - EDIŢIE SPECIALĂRezident al Republicii

MAKE
Ziarul BURSA #Cultură /

Rezident al Republicii
MAKE

Aş putea număra, când numărătoarea se va opri, voi rămâne la un număr, va fi numărul meu, dacă l-aş cunoaşte de acum, atunci mi l-aş tatua si m-aş simţi ca o pagină dintr-un cuprins, de aş mai avea timp, aş citi până acolo, poate chiar şi prefaţa şi de mi-ar fi îngăduit, aş citi paginile următoare pâna la sfârşit, criticile ulterioare şi tot ce ar mai avea legătură cu asta, ca să fiu sigur că am epuizat toate variantele dintre coperţi.

În unele dintre variante, ne vom reuni, ne vom prinde de mâini, încă o dată, ca în Alecsandri, ba chiar mai extins, până la Mureşanu.

Suflaţi în cuvintele pe care le-am rasucit, este cum ştiu eu să ne adunăm, poate că voi ştiţi şi altfel, dar, oricum, România unită este o activitate colectivă.

NOTĂ

Titlul este o parafrază la cel al cântecului "Residents de la Republique", interpretat de Alain Bashung, mort în 2009.

Opinia Cititorului ( 17 )

 1. Slab Make! nu realizezi dimensiunea si maretia evenimentului? ce crezi ca ne-ai spus in cateva cuvinte?.

  1. Se presupune că Sinele individual nu se poate revela decât prin lucru în grup și în mod deplin atunci când toți oamenii vor atinge acest nivel spiritual. Există profesori de Cabala eliberați de egoism, se spune, însă în 230 de ani se spune că întreaga umanitate va trăi și în lumea aceasta și în cea spirituală, va trece MACHSOM-ul, adică va depăși bariera, ecranul care se interpune între lumea noastră și cea spirituală.

   Trebuie însă parcursă scara spirituală, adică prin libera alegere să ne întoarcem către Lumina Supremă a Creatorului, la stadiul în care am fost creați dintru început și să lucrăm la trezirea conștiinței celorlalți, pentru că planul Creației nu poate fi terminat decât atunci când fiecare persoana de pe acest Pământ va atinge cel mai înalt nivel spiritual și astfel toată umanitatea să se unească într-un singur suflet corectat independent, care este numit în cărțile sacre ale Cabalei Adam ha Rishon. 

   Are mai multe variante, mai multe interpretari si receptari ale acestora ...iar cifrele codifica misterele revelatiei!...Sunt multe de explicat dar e mai frumos ca fiecare sa incerce sa patrunda singur aceste mistere in incercarea de identificare cu Sinele Suprem!-Dumnezeu... misiunea nobila a fiecarui spirit uman este sa evolueze pana la identificare cu divinitatea... acesta rste scopul creatiei.. sa ifere fara sa asteptw sa primrasca!

   Cite cuvinte ar mai fi trebuit?

   Nu multe, dar cu sens.

   "Nu multe", inseamna ca ar mai fi trebuit citeva, fara sa precizezi cite.

   "...dar cu sens", oare ce inseamna: ca astea pe care le-am insiruit nu au sens?: sau ca nu le poti gasi sensul, desi nu sint multe? 

   Intelegi? 

   Inteleg dar nu pricep!.

  Foarte, foarte frumos!

  1. Bravo Salomeeo! juiseaza domn' profesor.

   Am coloana vertebrala ca sa imi asum comentariile facute articolelor scrise de domnul decan Cornel Codita...pe care il cunosc si stimez de peste, 22 de ani...avand in comun idealul pacii! Ciesc si ceea ce scrie domnul Make dar nu intotdeauna am timp sa comentez iar cand o fac, semnez.

   citesc

  Repetent al Republicii ar suna mai bine.

  1. N-am scris despre tine.

   Esti repetent Make; ai scris despre tara.

   A scris codificat si nu ppti intelege!

   Nu-i adevarat;nu poate, Make nu-i generatia "face buche".

   Ba poate mult mai mult decat tine! Are vasta cultura dar si talent, e un artist!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie