Abonament gratuit

Acţionarii Bursei de la Londra sunt de acord cu preluarea Refinitiv

A.M.
Internaţional /

Acţionarii Bursei de la Londra sunt de acord cu preluarea Refinitiv

Acţionarii Bursei de la Londra (LSE) au votat în favoarea achiziţionării companiei de analiză a datelor Refinitiv, o tranzacţie de 27 miliarde de dolari, menită să extindă activităţile de tranzacţionare ale operatorului LSE, transmite Reuters.

În unanimitate, Consiliul de Administraţie a recomandat tranzacţia cu Refinitiv, deoarece reprezintă "o oportunitate convingătoare", în beneficiul acţionarilor şi al companiei, a declarat preşedintele LSE, Don Robert, informează Agerpres.

Un acţionar a întrebat dacă pur şi simplu LSE îşi extinde activitatea pentru a evita să devină o viitoare ţintă de preluare.

"Simţim cu hotărâre că tranzacţia este benefică pentru interesele strategice pe termen lung ale London Stock Exchange, ne va da oportunitatea de a avea o afacere într-adevăr de nivel global", a afirmat directorul general al LSE, David Schwimmer.

De asemenea, directorii LSE au respins temerile unor acţionari privind capacitatea Bursei de la Londra de a face o preluare de succes, Schwimmer declarând că este extrem de încrezător că integrarea LSE şi a Refinitiv va fi bine gestionată.

În septembrie, Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) ameninţa să deraieze tranzacţia, făcând o ofertă nesolicitată de preluare a LSE, în valoare de 39 de miliarde de dolari. Operatorul bursier asiatic a renunţat la tranzacţie deoarece nu a reuşit să-i convingă pe investitorii Bursei de la Londra să susţină acordul.

Oferta nesolicitată de preluare era condiţionată de renunţarea de către LSE la achiziţionarea companiei de analiză a datelor Refinitiv. O potenţială tranzacţie ar fi ajutat entitatea combinată să concureze mai bine cu rivali precum ICE şi CME din SUA.

Oferta vine după ce, în 2017, autorităţile de reglementare ale UE au blocat propusa fuziune de 21 miliarde de lire sterline între LSE şi operatorul Bursei din Germania, Deutsche Boerse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

11 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8347
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1033
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4909
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3722
Gram de aur (XAU)Gram de aur262.6798

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie