Acţionarii Chimcomplex, chemaţi să aprobe credite de 6,5 milioane lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2015

Acţionarii Chimcomplex au fost convocaţi, pe 27 august, să decidă contractarea unui credit de maxim 6,5 milioane de lei, precum şi constituirea de garanţii, conform convocatorului transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Chimcomplex (CHOB) va debuta miercuri pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în urma transferului de pe Rasdaq.

Chimcomplex este unul dintre cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România, deţinând sub 1% din capacitatea de producţie clorosodice a UE, conform memorandumului redactat în ocazia transferului pe AeRO.

"Marfa produsă la Chimcomplex ajunge în zona Mării Mediterane prin firma de distribuţie Tricon, care colectează produse de la peste 80 de producători din întreaga lume şi alimentează peste 450 de clienţi. Volumele vehiculate de Tricon se ridică la circa 1,5 milioane de tone/an de sodă caustică 100%, din care Chimcomplex a deţinut în 2014 circa 3,5%", potrivit documentului.

Principalele pieţe externe în 2014 au fost Turcia, Bulgaria şi Ungaria.

Cifra de afaceri a companiei în 2014 a fost de 202,4 milioane de lei, din care 91% au reprezentat vânzări de produse chimice, dintre care 59% au mers la export.

Compania a bugetat pentru acest an un profit de 4,94 milioane de lei, pe fondul unor afaceri de 205,7 milioane de lei.

Recent, Ştefan Vuza, preşedintele grupului industrial SCR, ce deţine Chimcomplex Borzeşti, a declarat că vrea să-şi preia rivalul Oltchim Râmnicu Vâlcea, în tentativa celor două companii de a înfiinţa Compania Naţională de Chimie.

La începutul lunii, Chimcomplex a deschis o nouă instalaţie de producere a energiei electrice şi termice în cadrul combinatului chimic de la Oneşti, judeţul Bacău, printr-o investiţie de 14,35 milioane de euro.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro