Acţionarii Transelectrica au respins propunerea de dividende a conducerii companiei

A.I.
Piaţa de Capital / 27 aprilie

Acţionarii Transelectrica au respins propunerea de dividende a conducerii companiei

Acţionarii Transelectrica (TEL) au respins, cu 78,88% din voturile exprimate, situaţiile financiare ale companiei pentru anul trecut şi propunerea de dividende, conform anunţului făcut de transportatorul de energie electrică pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea companiei propusese distribuirea de dividende atât din rezultatul anului trecut cât şi din rezerve. Practic, propunerea era ca din profitul de 149,8 milioane lei, circa 39,14 milioane lei să fie dividende, echivalentul unei distribuţii de 0,534 lei/acţiune, la care s-ar fi adăugat o alocare de 0,28 lei/acţiune din rezultatul reportat. Astfel, dividendul total propus de conducerea Transelectrica era de 0,814 lei, ceea ce faţă de preţul acţiunii TEL de ieri, de 26,2 lei, oferea un randament brut de 3,1%.

Pentru anul trecut, transporatorul de energie a raportat venituri totale preliminare de 1,198 miliarde lei, în scădere cu circa 2% faţă de cele din 2019.

Statul Român, prin Secretariatul General al Guvernului, deţine 58,69% din Transelectrica, companie a cărei capitalizare bursieră se ridică la circa 1,92 miliarde lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Daca nu au fost de acord cu propunerea conducerii companiei, de ce actionarii nu si-au votat propria propunere de dividende?

    1. Nu a fost alta propunere. Urmeaza alta AGA si vor vota acolo. Probabil.

    Asa se intampla numai la companiile de stat.Dca era un actionar privat cu 58 % , normal era sa trimita o propunere pentru completarea ordinei de zi cu ce vroia de la dividend 0 panala 100%. Asa balet.

    1. NU MAI AU INTERES , SA DEA DIVIDENDE MINORITARILOR !!! AU SALARII URIASE , LA SECRET , PRIME GRASE , DE GEN : PARTICIPAREA SALARIATILOR LA PROFIT ; DEPASIRI , SPORURI , etc !!! SATULUL , NU-L MAI CREDE PE CEL FLAMAND !!! DIN CELE 6 SOCIETATI DE STAT LISTATE , TRANsel ectRICA E CEA MAI PERICULOASA IN PRIVINTA ASTA !!! SA NU-I CALCE SI CELELALTE PE URME !!! CA DOAR , BEAU APA DIN ACEEASI CANA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro