Administraţia Biden a limitat forajele pentru petrol şi gaze în Alaska

S.B.
Internaţional / 20 aprilie

Administraţia Biden a limitat forajele pentru petrol şi gaze în Alaska

Administraţia Biden a luat măsuri, vineri, pentru a limita atât forajele de petrol şi gaze, cât şi mineritul în Alaska, înfuriind oficialii statului, care au spus că restricţiile vor costa locuri de muncă şi vor face ca SUA să se bazeze pe resurse străine, dar deciziile sunt pe placul ecologiştilor, informează news.ro.

Măsurile sunt conforme cu eforturile preşedintelui Joe Biden de a controla activităţile de petrol şi gaze pe terenurile publice şi de a conserva 30% din terenurile şi apele SUA pentru a combate schimbările climatice.

Departamentul pentru Interne a finalizat un regulament pentru a bloca dezvoltarea exploatărilor de petrol şi a gaze pe 40% din Rezervaţia Naţională de Petrol din Alaska, pentru a proteja habitatele pentru urşi polari, caribu şi alte animale sălbatice şi modul de viaţă al comunităţilor indigene.

Agenţia a mai spus că va respinge o propunere a unei agenţii de stat de a construi un drum de 211 mile (340 km) destinat să permită dezvoltarea activităţilor de minerit în districtul minier Ambler, din nord- centrul Alaskăi.

Agenţia a menţionat riscurile pentru populaţiile de caribu şi peşti pe care se bazează zeci de comunităţi native pentru subzistenţă.

"Sunt mândru că administraţia mea ia măsuri pentru a conserva mai mult de 13 milioane de acri în Arctica de Vest şi pentru a onora cultura, istoria şi înţelepciunea de durată a nativilor din Alaska, care au trăit şi au administrat aceste pământuri din timpuri imemoriale", a spus Biden.

NPR-A, aşa cum este cunoscută, este o zonă de 23 de milioane de acri (93 de milioane de hectare) pe versantul nordic al statului, care este cea mai mare suprafaţă de teren public netulburat din Statele Unite.

Noua regulă ar interzice licenţele pentru petrol şi gaze pe 10,6 milioane de acri (4,3 milioane de hectare), limitând în acelaşi timp exploatarea a peste 2 milioane de acri suplimentari (809.000 de hectare).

Regula nu ar afecta operaţiunile existente de petrol şi gaze, inclusiv proiectul Willow, de 8 miliarde de dolari, al ConocoPhillips, pe care administraţia Biden l-a aprobat anul trecut.

În prezent, contractele de leasing pentru petrol şi gaze acoperă aproximativ 2,5 milioane de acri (1 milion de hectare).

Populaţia nativă a Alaskăi este împărţită în ceea ce priveşte dezvoltarea petrolului şi a gazelor, iar unele grupuri s-au opus ferm deciziei administraţiei, spunând că taxele pe industrie ajută la sprijinirea şcolilor şi a infrastructurii din comunităţile lor.

"Regula finală NPR-A va afecta tocmai locuitorii pe care guvernul federal pretinde să-i ajute, reducând anii de progres, sărăcind comunităţile noastre şi punând în pericol cultura noastră Iñupiaq", a declarat preşedintele Voice of the Arctic Inupiat, Nagruk Harcharek, într-o declaraţie.

Proiectul Ambler Access, propus de Autoritatea de Export pentru Industrie şi Dezvoltare din Alaska, ar permite dezvoltarea minelor într-o zonă cu zăcăminte de cupru, zinc şi plumb şi va crea locuri de muncă, a spus autoritatea.

Biroul pentru Administrarea Terenurilor al Departamentului de Interne a publicat vineri analiza de mediu a proiectului, recomandând "nicio acţiune" ca alternativă preferată.

Proiectul se confruntă acum cu o decizie finală a Departamentului de Interne.

Ambler Metals, o companie care încearcă să dezvolte regiunea, a spus că nu va renunţa.

"Rămânem angajaţi în acest proiect important şi vom continua să avansăm folosind toate căile posibile", a declarat Kaleb Froelich, directorul general al companiei, într-un comunicat.

Senatorii republicani din Alaska şi din alte câteva state au susţinut joi o conferinţă de presă pentru a critica deciziile anticipate ale administraţiei.

"Când renunţaţi la resursele noastre, când spuneţi că nu putem fora, nu putem produce, nu putem explora, nu putem muta - aceasta este nesiguranţa energetică despre care vorbim. Încă vom avea nevoie de germaniu, galiu, cupru. Încă vom avea nevoie de petrol. Dar pur şi simplu nu îl vom obţine din Alaska", a spus senatorul Lisa Murkowski.

Ecologiştii, o parte importantă a bazei electorale a lui Biden înaintea alegerilor din SUA din 5 noiembrie, au lăudat măsurile de protejare a habitatelor şi a resurselor culturale, într-un moment de schimbare în regiune.

"Pe măsură ce Arctica suferă schimbări climatice dramatice, această nouă regulă (privind NPR-A) este absolut necesară pentru a proteja păsările, renii caribu şi peştii", a declarat David Krause, director executiv interimar la Audubon Alaska.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa nu lovească submarinele rusesti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb