Administratorii desemnaţi de SIF Oltenia la Antibiotice şi-au dat demisia

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 mai

Administratorii desemnaţi de SIF Oltenia la Antibiotice şi-au dat demisia

Anterior, SIF Oltenia solicitase convocarea acţionarilor companiei în vederea alegerii membrilor Consiliului pentru o perioadă de patru ani

Cei doi administratori desemnaţi de SIF Oltenia (SIF5) în conducerea Antibiotice (ATB) au renunţat la funcţii solicitând ca, pentru a nu afecta strucura obligatorie a Consiliului conform prevederilor legale, demisiile lor să intre în vigoare la data de 20 august, a anunţat ieri producătorul de medicamente din Iaşi printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cu toate că în raport nu se menţionează numele celor doi, este vorba despre Nicolae Stoian şi Elena Caliţoiu, după reiese din informaţiile privind structura Consiliului de Administraţie a Antibiotice, publicate pe propriul site.

Decizia vine după ce, la finele săptămânii trecute, SIF Oltenia a solicitat convocarea acţionarilor Antibiotice pentru alegerea membrilor board-ului pentru o perioadă de patru ani, prin metoda votului cumulativ.

"Din conţinut adresei, Consiliul de Administraţie a reţinut că SIF Oltenia nu mai are încredere în cei doi reprezentanţi ai săi pe care i-a desemnat anterior prin metoda votului cumulativ. Pe cale de consecinţă, cei doi reprezentanţi ai acţionarului semnificativ şi-au prezentat demisiile, renunţând imediat şi necondiţionat la calitatea de membri ai Consiliului", se arată în raportul de ieri al producătorului de medicamente.

De asemenea, se menţionează că board-ul Antibiotice va solicita SIF Oltenia să facă alte două propuneri de administratori către AGOA, completând astfel componenţa Consilului cu numărul de administratori la care este îndreptăţit, conform metodei votului cumulativ aplicată anterior.

"Propunerile pot fi făcute direct către AGOA care se va întruni de drept în luna august 2021 pentru aprobarea situaţiilor financiare ale primului semestru, conform calendarului planificat pentru anul 2021, comunicat către Bursa de Valori Bucureşti şi Autoritatea de Supraveghere Financiară", se arată în raport.

În afară de cei doi reprezentanţi ai SIF Oltenia, din Consiliul de Administraţie al Antibiotice fac parte directorul general Ioan Nani, Lucian Timofticiuc şi Ionel Damian, toţi cu mandate până în aprilie 2024.

În data de 12 aprilie, SIF Oltenia ajunsese la o deţinere de 23,07% din producătorul de medicamente, după două tranzacţii "deal" cu 3,94% din acţiunile ATB. Din luna noiembrie a anului trecut, societatea din Craiova are o nouă conducere după ce echipa condusă de Tudor Ciurezu a fost eliminată în urma votului unui grup de acţionari condus de SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de acestea, în unele cazuri chiar şi integral, dar pentru care ASF a spus că nu a indentificat concertare.

Pentru primele trei luni ale acestui an, Antibiotice Iaşi a raportat un profit net de 4,03 milioane de lei, apropiat de cel de 4,08 milioane de lei din primul trimestru al anului trecut, în timp ce cifra de afaceri netă a avut un declin de 7,9%, la 68,03 milioane de lei. Cifra de afaceri aferentă pieţei interne s-a ridicat la 33,28 milioane de lei, cu aproape 36% sub cea din primul trimestru al anului trecut, în timp ce cifra de afaceri aferentă pieţei externe a fost de 34,75 milioane lei, cu 58,4% peste cea din primele trei luni ale lui 2020. Raportat la cifra de afaceri totală, exportul a avut o pondere de 51,47%.

Ministerul Sănătăţii deţine 53,02% din producătorul de medicamente din Iaşi, a cărui capitalizare bursieră era, la finele săptămânii trecute, de 384 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 18 )

 1. Aiurea, SIF OLTENIA nu mai are incredere!! Are Lakis neamuri multe. Nu stiu cat mai doarme Nicu Marcu in functie si toti ceilalti. Chiar nu se vede cum isi intinde libanezul sforile in intreprinderi strategice. Alo SRI !!!

  1. Marcu nu numai ca doarme dar pare ca nu intelege cu ce se mananca functia pe care o ocupa.

   Alo DNa poate! Prostie sau interes! Ce mai conteaxa? Ne bazam bine de tot pe jardinier si pe stefanoiu (tot in love cu boulescu? Sau ceva mai nou?) Si dsca zice z si marcu ca e bine.... gata e luniste ca i-a spus armeanu ca nu e problem (prieyenii stiu de ce) marfa!

  Cred ca societatea ar trebui sa nu fie contradictorie in comunicate , in spiritul unei bune guvernante corporative :

  - daca un actionar a solicitat convocarea AGA ( si a solicitat ) sedinta trebuie sa se tina efectiv in 60 de zile  

  - pe de alta parte societatea Antibiotice prin raportul curent din 24 mai precizeaza ca AGA se va tine in august 2021 - mult peste termenul de 60 de zile cerut de lege - (ca atunci se va tine o AGA conform calendarului de comunicare financiara , cf. raportului) ; dle Director Nani este gresit , ce facem cu termenul legal de 60 de zile de tinere efectiva a sedintei AGA ? 

  - in acelasi raport curent se precizeaza : CA va solicita SIF Oltenia sa faca 2 propuneri pentru administratori ( cat are dreptul !!! ) ; ERONAT , dle NANI , un actionar poate sa faca oricate propuneri crede el de cuviinta ( nu cat crede CA al Antibiotice ) iar hotararea o vor lua actionarii intruniti in AGA ; nimic nu poate fi pre-determinat , indiferent ce scrie societatea Antibiotice in raportul curent !  

  1. Și sifu murea dacă aștepta AGA din August ?E o cerere schizofrenica .companiile stabilesc calendare financiare tocmai ca sa nu tina AG inutile in care oricum decid 2 oameni. Ministrul sănătății și Cioacă de la sif5. Asta e marele acționariat. Deci povestea cu acționarii decid este o manipulare a realității . Încă o companie care va depinde de mofturile grupării lakisdragoi.

   Membrii Consiliului de Administatie ai Antibiotice, societate listata pe piata reglementata BVB, nu au respectat legea 24/2017 privind emitentii. Cum sa nu convoci AGA la cererea unui acționar semnificativ in termenul legal si sa ingradesti dreptul celorlalti actionari (inclusiv al Statului Roman) sa formuleze propuneri de candidati pentru pozitia de membru CA? ASF nu trebuie sa tolereze asemenea abuzuri

   ASF este mort. A murit.

   Pana acum era vinovat Copariu. Copariu nu mai este director. Deci? Gradinescu? Stefanoiu? Alte somitati de genul asta?

   ASF-ul e o instituție prea importanta sa fie lăsată sa moara. Abuzul s-a produs ieri. Sunt în termenul legal sa analizeze și sa adopte masuri legale. Nimeni nu poate fi obligat sa decidă în mai puțin de 24 de ore

   Da. Mare dreptate ai.Asful meu si al lui marcu daddy e cel mai important pentru ca e plin de iubire(amante si neveste) profesionism si inteligenta ( gradi si stefanoiu) integritate si reactii rapide si fundamentate( ionescu si miclea) . Te pup draga ca ne acorzi timp si incredere. Cu oameni asa draguti ca tine ne place sa lucram. Nu cu uratii aia care ne acuza ca suntem pe man cu caracatite si alte de alea . Noi nu suntem nici hoti , nici prosti si muncim pe degeaba. Nu ne mai huliti ca avem interese si salarii mari. Atat putem si noi, bietii. Credeti-ma ca daca nu as avea si pensie de la curte as fi nevoita sa ii cer de pomana lu i niki scump.

   Nu, cat timp ASF suge, inseamna ca n-a murit.

   E debilitate sau tupeu iresponsabil sa ai AGA in Aprilie și August dar tu mai vrei una separat in Iulie. E tupeu infantil de curtea școlii . Așa vrea Buică Drăgoi Cioacă . Trei țuțării ai nabil najib el lakis.

   Abia aștept sa văd propunerile. Vor copia pe Ciurezu punând persoane din conducerea Sifului( sa vadă ce se întâmpla, pt a avea controlul) sau apropiații lor, asta i întrebarea?

  Caracatita Sif 1, Sif 4 si fondurile finantate de ei isi intind tentaculele si aici.

  Este deja stiut rezultatul dinainte.

  O sa radeti la propunerile facute de ei. 

  1. Ai mare dreptate, actualii membrii ai CA sunt niște genii. Merita un mandat cel puțin pe viata.

   Ce e drept, unul singur e de neînlocuit . Drăgoi . Restul e rotire cadre după nevoi. Familie numeroasa coane. Asteptam geniile propuse de eminentul domn Cioacă de la Craiova. ATB e batjocura unor infractori cu tupeu .

  Își încordează Mușchii Drăgoi . Asta cu votul cumulativ e o gluma proasta. In afara de împărțit consilii se mai întâmpla ceva prin ministerele noastre și prin sif URI? Nu, nimic. Se schimba stăpânul , pac cu votul cumulativ. Nerușinare fără limite. Stimabile Cioacă , ai destule consilii sa ii săruri pe toți ? Dacă nu, nu știu câte zile ai.

  Nani, cu astia nu ti mai merge. Gata. Cred ca e timpul sa speli putina. Te fac astia on sange

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro