Administratorii SIF Moldova vor un nou mandat la cârma societăţii

A.I.
Piaţa de Capital / 23 decembrie 2020

Administratorii SIF Moldova vor un nou mandat la cârma societăţii

Actualul Consiliu de Administraţie al SIF Moldova (SIF2) vrea un nou mandat la conducerea societăţii de investiţii financiare din Bacău, după cum reiese din materialele aferente AGOA din 28 ianuarie, publicate de emitent pe propriul site.

Costel Ceocea, Horia Ciorcilă, directorul general Claudiu Liviu Doroş, directorul general adjunct Cătălin Jianu Dan Iancu şi Octavian Claudiu Radu, adică cei care compun în prezent board-ul SIF Moldova, sunt singurii candidaţi pentru un loc în Consiliul SIF2, la alegerile de la finele lunii viitoare, când acţionarii societăţii vor alege administratorii pentru o perioadă de patru ani, din 5 aprilie 2021 până la 5 aprilie 2025.

Pe lângă alegerea membrilor Consilului, la AGA din 28 ianuarie se va supune la vot Politica de remunerare a conducătorilor societăţii. În cazul board-ului, remuneraţia lunară fixă a tuturor membrilor se încadrează în nivelul de 0,015% din valoarea activului total mediu al anului precedent, repartizată în mod egal, în timp ce pentru directori este de douăsprezece salarii medii tarifare pe societate, în cazul directorului general şi unsprezece salarii pentru cel adjunct, după cum se arată în materialele aferente AGOA.

De asemenea, există o componentă variabilă a remuneraţiei, în funcţie de atingerea obiectivelor de performanta şi gestiunea prudenţială a riscurilor, precum şi un plan de beneficii, sub forma participării la rezultatul net, în numerar şi actiuni.

SIF Moldova trece printr-un proces de rebranding, la finele lunii octombrie acţionarii SIF-ului aprobând schimbarea denumirii din Societatea de Investiţii Financiare Moldova în Evergent Investments, modificare ce va intra în vigoare după avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. Ăștia așa se recompenseaza de parcă ar fi genii si când colo sunt niște mediocri .

  Lipsă totală, dar totală de bun simț.  

  Mi se face greață doar când le văd mutrele.

  Nu înțeleg statul cum lasă să se întâmple așa ceva!  

  1. Ce sa faca statul ca acolo e privat totul. Statul nu si-a facut treaba si a tolerat concertarile. SIF-ul e societate privata. Consiliul propune si actionarii voteaza. Problema e cine sunt actionarii. Oare cine, oare cine ..

   statul? ce e aia stat? ai vazut un stat sa vorbeasca? sa ia atitudine? oamenii o fac sau nu o fac.

   Eu nu ştiu ce face Pilonul II, ca nu i-am vauz sa fie nemultumiti vreodata de ceva.

  Activul total mediu al anului este de peste 2miliarde lei ,iar 0,015 la suta reprezinta peste 300 mii lei ,egal cu Fondul de Salarii lunar al celor 5 administratori. IN concluzie UN administrator incaseaza lunar UN salariu fix de 60000lei(12000 euro) plus indemixzatii variabile .Votati actionari!

  1. bre, cind unul ca Ciorcila cu actiuni la BT de peste 100 milioane euro se intinde la sutit 100,000 euro de la sifonul 2 intelegi ce este acolo. hoti si gunoieri, si gunoie in general. de obicei borasc de beat, dar la ce vad la sifonul asta o sa borasc de greata :))))))))))))))))))))))))))))) ciordila si ciocila si hotii pietetei de capital la masa. marsh gunoielor ca putiti

   De ce jmecherii astia se raporteaza la activul total si nu la activul net cand vine vorba de politica de remunerare a conducătorilor societăţii?

   ...

  ...

  Adăugați la cei 60000lei lunar și premiile din profit ,premiile trimestriale și acțiunile primite gratuit și aveți oimagine completa a jafului creat printr-o gestiune,,performanta’’

  Cine sa-i opreasca plagiatorul de Marcu, o teza plagiata in proporție de 90 la suta cu un doctorat obținut o pe bani .Altfel acest bilbiit ,semianalfabet fără șpagă nu ar fi depășit stadiul de pădurar!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5545
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9726
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6239
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.1415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro