Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

ADOPTAT DE GUVERN, Proiectul legii pensiilor intră în dezbaterea Parlamentului

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

Proiectul legii pensiilor a fost aprobat, ieri, în şedinţa de guvern. Conform actului normativ pregătit de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, punctul de referinţă va atinge, în anul 2021, valoarea de 75 de lei, iar valoarea punctului de pensie va creşte gradual, începând cu 1 septembrie 2019 şi până la 1 septembrie 2021, când va ajunge la 1875 lei.

În declaraţia de presă pe care a dat-o după şedinţa cabinetului, ministrul de resort Olguţa Vasilescu a menţionat că pensionarii vor beneficia de condiţii mai bune la încadrarea în grupele de muncă şi cu privire la calcularea pensiei.

Olguţa Vasilescu a precizat: "La Ministerul de Finanţe am trimis 4 variante pentru ceea ce se va întâmpla după 2022, referitor la actualizarea pensiei. Iniţial, trebuia să se actualizeaze doar cu rata inflaţiei. În urma dezbaterii pe care am avut-o cu federaţiile pensionarilor, sindicatele şi cu toate persoanele interesate, împreună cu Ministerul de Finanţe am stabilit varianta cea mai bună: pe lângă rata inflaţiei se prevede şi o creştere de 50% din creşterea reală a salariului mediu brut pe economie. Pe măsură ce cresc salariile, vor creşte şi pensiile".

Impactul bugetar calculat de ministerul condus de Olguţa Vasilescu va creşte considerabil în următorii patru ani. Dacă în 2019, el va fi de 8,4 miliarde lei, în 2020 de 24,8 miliarde lei, în 2021 va ajunge la peste 50 miliarde lei, pentru ca în 2022 să ajungă la 81 miliarde lei.

În anul 2018, impactul bugetar a fost de 61 miliarde lei.

Punctul de pensie va fi stabilit luând în considerarea 40% din salariul mediu brut pe economie, în condiţiile în care înaintea şedinţei de guvern, câteva sute de pensionari au protestat în faţa Palatului Victoria solicitând ca procentul să fie de 45%.

Proiectul de lege a pensiilor va fi trimis la Parlament pentru a fi dezbătut şi votat de Legislativ.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS